Selenga Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Isadora7 napisał(a):Alęz nie ma problemu, może leżeć, nie przeszkadza. A jakby co to ja tez mogę podjechać i podwieźć. Serdecznie zapraszam,zawsze :) Póki co jeszcze kuchnia i salon nie są zdemolowane :) Quote
daśka Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Wczoraj przelałam na konto Kikou 30 zł dla Maksia:-) przy okazji zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/192532-*Skarbiec-ze-srebrem-*-dla-Sary-i-Agdana-do-24-wrze%C5%9Bnia- Quote
LILUtosi Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Dziś przelałam na konto Maksia 228,27 zł z tej skarbonki: http://www.dogomania.pl/threads/180726-LILUtosiu-rozliczenie-konta-wp%C5%82ywy-i-wydatki.?p=15325277#post15325277 Quote
Neris Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Roberto napisał(a):Moge podarowac na bazarek dvd, perfumy i depilator. Tylko potrzebuje zeby ktos to ode mnie w Krk odebral. Spokojnie 500zl ze sprzedezy powinno byc... Roberto, bardzo dziękujemy za ofertę pomocy. Nie znam nikogo zaufanego w Krakowie ale zaraz się rozejrzę. Quote
Isadora7 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 No to czekam na konstruktywne uwagi. Jeżeli będą dzisiaj do 22 to jeszcze dzisiaj wyślę do druku (w kolorze) i odbiór będzie jutro. Jeżeli się nie uda do tej godziny przesunie się o jeden dzień. Będę mogła poprawić i wysłać w poniedziałek po godzinie 17. Odbiór byłby we wtorek. Quote
zwierzus Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Bardzo wymowny plakacik :) Ja taki chcę! Mogę uwagi merytoryczne? Pękła żuchwa nie szczęka, akryl jest polimerem więc wystarczy jedno :) Czepiam się, wiem :diabloti: Quote
monika083 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Neris napisał(a):Roberto, bardzo dziękujemy za ofertę pomocy. Nie znam nikogo zaufanego w Krakowie ale zaraz się rozejrzę. tutaj watek Patoska-tam duzo ciotek z Krakowa ,moze marysia55 pomoze. Quote
Isadora7 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 zwierzus napisał(a):Bardzo wymowny plakacik :) Ja taki chcę! Mogę uwagi merytoryczne? Pękła żuchwa nie szczęka, akryl jest polimerem więc wystarczy jedno :) Czepiam się, wiem :diabloti: Wcale się nie czepiasz. Bardzo lubię jak ktoś spojrzy i da sensowną uwagę merytoryczną. Poczekam jeszcze do 22. Quote
Neris Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 To zdanie "odbudowa części żuchwy z jakiegoś polimeru czy akrylu" to część mojej wypowiedzi, kiedy jeszcze nie zszedł mi stres i pisałam co zapamiętałam z wizyty. Kikou zebrała to do kupy w pierwszym poście, ale nie brzmi to zbyt profesjonalnie, tylko taka moja pisanina... Tu w opisie od pana doktora jest tak: "Zespolenia dokonano z użyciem pętli drucianych podtrzymujących konstrukcję z masy akrylowej zimnopolimeryzującej. Jamę ustną pozostawiono w rozwarciu ... ... z uwagi na ubytek śluzówek starano się pokryć okoliczne kości adaptując okoliczne tkanki" Może to można jakoś wygładzić i wykorzystać? Sformułowanie "ząbki pod ropą" nie jest prawidłowe, bardziej w żuchwie POD korzeniami były ropnie. Czy to jest bardzo trudno wymienić jeden akapit? Ja bym go napisała tak: "Na miejscu okazało się, że na skutek wieloletnich zaniedbań pod wszystkimi zębami żuchwy są ropnie, które poważnie uszkodziły kość powodując jej erozję a następnie patologiczne złamanie. Konieczna była natychmiastowa, kilkuetapowa operacja usunięcia zębów, oczyszczenia żuchwy z ropy i zespolenia uszkodzonych kości, przy użyciu drucianych pętli podtrzymujących konstrukcję z masy akrylowej. Oprócz tego z uwagi na ubytek śluzówek starano się pokryć okoliczne kości adaptując okoliczne tkanki" Może tak być? Quote
Isadora7 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Neris napisał(a):To zdanie "odbudowa części żuchwy z jakiegoś polimeru czy akrylu" to część mojej wypowiedzi, kiedy jeszcze nie zszedł mi stres i pisałam co zapamiętałam z wizyty. Kikou zebrała to do kupy w pierwszym poście, ale nie brzmi to zbyt profesjonalnie, tylko taka moja pisanina... Tu w opisie od pana doktora jest tak: "Zespolenia dokonano z użyciem pętli drucianych podtrzymujących konstrukcję z masy akrylowej zimnopolimeryzującej. Jamę ustną pozostawiono w rozwarciu ... ... z uwagi na ubytek śluzówek starano się pokryć okoliczne kości adaptując okoliczne tkanki" Może to można jakoś wygładzić i wykorzystać? Sformułowanie "ząbki pod ropą" nie jest prawidłowe, bardziej w żuchwie POD korzeniami były ropnie. Czy to jest bardzo trudno wymienić jeden akapit? Ja bym go napisała tak: "Na miejscu okazało się, że na skutek wieloletnich zaniedbań pod wszystkimi zębami żuchwy są ropnie, które poważnie uszkodziły kość powodując jej erozję a następnie patologiczne złamanie. Konieczna była natychmiastowa, kilkuetapowa operacja usunięcia zębów, oczyszczenia żuchwy z ropy i zespolenia uszkodzonych kości, przy użyciu drucianych pętli podtrzymujących konstrukcję z masy akrylowej. Oprócz tego z uwagi na ubytek śluzówek starano się pokryć okoliczne kości adaptując okoliczne tkanki" Może tak być? Szczerze mówiąc cały tekst jest niepoprawny. Ściągnełam właśnie z pierwszego prostu i z aukcji. Poza końcówką o kontakcie i koncie. Myśle że lepiej miec dzień później, a ogarnąć sensownie. Dla mnie i tak tego tekstu jest za dużo. Ale ja nie mam pojęcia co jest bardziej lub mniej ważne. Nikt nie będzie stał i czytał literatury. Może ktoś mający świadomość co jest istotne napisze konkretny, krótki tekst (jak dla mnie połowa tego co jest. A ja wstawię jeszcze jakieś zdjęcie. Quote
Neris Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 To już nie wiem, bo w sumie tekstu nie jest aż tak dużo, chyba żeby w ogóle zrezygnować z dokładnego opisu a bardziej "hasłowo" się za to wziąć skupiając uwagę czytających na "potrzebuje pomocy" czy coś w tym rodzaju... Może ktoś jeszcze coś powie? Quote
Korenia Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Można by było skrócić chociaż trochę tekst, ale koniecznie potrzebne są takie medyczne hasła, bo normalnego Kowalskiego to przerazi i się przejmie, bo nie brzmi to normalnie. Quote
Akrum Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='Selenga']Allegro cegiełkowe dla Maksia http://allegro.pl/show_item.php?item=1226129080 śliczne, bardzo dziękujemy :) mam nadzieję, że cegiełki zaczną się kupować :) wkleiłam sobie link na fb i nk :) [quote name='Roberto']Moge podarowac na bazarek dvd, perfumy i depilator. Tylko potrzebuje zeby ktos to ode mnie w Krk odebral. Spokojnie 500zl ze sprzedezy powinno byc... wielkie dzięki :) a może zrobimy tak, że po prostu zrobisz zdjęcia i opisy, podeślesz na maila do mnie albo innej cioteczki i wystawimy bazarek, a potem ewentualnie byś tylko Roberto pakował i wysyłał? [quote name='daśka']Wczoraj przelałam na konto Kikou 30 zł dla Maksia:-) przy okazji zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/192532-*Skarbiec-ze-srebrem-*-dla-Sary-i-Agdana-do-24-wrze%C5%9Bnia- bardzo, bardzo dziękujemy daśka :) [quote name='LILUtosi']Dziś przelałam na konto Maksia 228,27 zł z tej skarbonki: http://www.dogomania.pl/threads/180726-LILUtosiu-rozliczenie-konta-wp%C5%82ywy-i-wydatki.?p=15325277#post15325277 o matko, cioteczko ślicznie dziękujemy :) to wielka pomoc - będzie na zabieg :) jupiiii :) to skoro ja wyłożyłam 500 zł i Ania od Neris dołoży, to na zabieg póki co mamy, tak? tylko teraz zbieramy, żeby było na zwrot tej kaski? jak super, nie wiedziała,że to wszystko będzie się tak cudownie kręcić :) Quote
Neris Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ja też wkleiłam na nk i fb, ale bez wyraźnego efektu :( Selengo mam wielką prośbę, żeby nadać aukcji dynamiki - czy mogłabyś dodać np. aktualizację z info z wizyty? Może z tym zdjęciem pana doktora (tylko głowę trzeba jakoś zamazać" i krótkie zdanie, że Maksio swoją pogodą ducha i wolą życia wzbudził zachwyt w lecznicy, co utwierdziło nas w przekonaniu że robimy dobrze ratując go. Może ludzie widząc, że ciągle działamy zaczną kupować? Na razie na moje konto nie ma więcej wpłat. Do dzisiaj nie zebrało się wszystko za poprzedni zabieg. Niestety na skutek działania osób trzecich nie wiem czy Ania sfinansuje zabieg. Ktoś życzliwy wyliczył jej, że za to można uratować kilka innych, zdrowych, młodych psów. Będę z nią jeszcze rozmawiać, ale nie wiem jak to będzie :shake: Quote
Akrum Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Ale przecież to miała być tylko pożyczka, tak jak z mojej strony, przecież się jej to zwróci, tak? bez sensu... :( Quote
Neris Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Przykro mi, nie wiem jak to będzie, ale nawet bez tego damy radę. Musimy i na pewno się uda. Każdy kto poznał tego psa jest pod wielkim wrażeniem jego pogody ducha, optymizmu, przy tym wszystkim Maksio jest bezwzględnie posłuszny, idzie przy nodze bez smyczy, na widok nawet dużego samca zawołany natychmiast zwraca uwagę na mnie, nie na tego psa. Jest idealny. Jedyną jego WINĄ jest to, że jest stary. Ja też kiedyś będę stara i jeśli złamię biodro mam nadzieję, że nikt się nie będzie wahać czy ma mnie leczyć... EDIT: właśnie dotarła wpłata 228,27zł od Lilutosi, dziękujemy bardzo! Quote
Selenga Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 [quote name='Neris'] Selengo mam wielką prośbę, żeby nadać aukcji dynamiki - czy mogłabyś dodać np. aktualizację z info z wizyty? Może z tym zdjęciem pana doktora (tylko głowę trzeba jakoś zamazać" i krótkie zdanie, że Maksio swoją pogodą ducha i wolą życia wzbudził zachwyt w lecznicy, co utwierdziło nas w przekonaniu że robimy dobrze ratując go. Może ludzie widząc, że ciągle działamy zaczną kupować? W weekendy zwykle jest zastój, ludzie czym innym zajęci... Dopiszę trochę aktualności, tylko mam w domu remont i nie zawsze się wyrabiam z malarzami, robotą codzienną i dogo :( Na razie na moje konto nie ma więcej wpłat. Wpłaty z allegro będą na inne konto, więc na bieżąco ich pewnie nie będzie widać Niestety na skutek działania osób trzecich nie wiem czy Ania sfinansuje zabieg. Ktoś życzliwy wyliczył jej, że za to można uratować kilka innych, zdrowych, młodych psów. Będę z nią jeszcze rozmawiać, ale nie wiem jak to będzie :shake: Może to i prawda, ale to nie jest przypadek, że trzeba wybrać czy ratuje się tego starszego psa czy 4 młode... Ratowanie Maksa zostało rozpoczęte. Przerywanie pomocy w połowie jest chyba gorsze niż nieudzielenie pomocy wogóle... Ma mu się ta szczeka tak zrosnąć? ma zostać z otwartym pyskiem na zawsze? to już chyba lepiej było od razu go uśpić... Quote
Akrum Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 tak, ostatnio dałyśmy radę, to i teraz damy :) prawda? Maksio zasługuje na wszystko co najlepsze :) Quote
kikou Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 [quote name='Selenga'].......Ratowanie Maksa zostało rozpoczęte. Przerywanie pomocy w połowie jest chyba gorsze niż nieudzielenie pomocy wogóle... Ma mu się ta szczeka tak zrosnąć? ma zostać z otwartym pyskiem na zawsze? to już chyba lepiej było od razu go uśpić... postaramy sie żeby mógł normalnie żyć i cieszyć się jedzonkiem BARDZO, BARDZO PROSIMY WSZYSTKICH ZAGLĄDAJĄCYCH DO MAKSIA O ROZESŁANIE LINKU ALLEGRO CHOCIAŻ DO KILKU ZAPRZYJAŹNIONYCH OSÓB.... http://allegro.pl/show_item.php?item=1226129080 każda piąteczka to krok ku życiu dla MAksia.... Quote
Akrum Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Roberto napisał(a):Niestety nie mam aparatu :( szkoda, bo tak można by już robić bazarkos... no nic, w takim razie czekamy aż te rzeczy ktoś od Ciebie odbierze... Quote
Korenia Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Roberto napisał(a):Niestety nie mam aparatu :( A może mógłbyś to do kogoś wysłać? Jeżeli tak to nawet ja mogę zrobić bazarek. Quote
monika083 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Korenia napisał(a):A może mógłbyś to do kogoś wysłać? Jeżeli tak to nawet ja mogę zrobić bazarek. to bedzie pewnie sporo kosztowac.. Roberto,wejdz na watek krakowski i spytaj czy ktos moglby sie tym zajac . Quote
kikou Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 monika083 napisał(a):to bedzie pewnie sporo kosztowac.. Roberto,wejdz na watek krakowski i spytaj czy ktos moglby sie tym zajac . wysyłka paczki do 5kg to 11,- złotych, a priorytetem 14,50 ...znowu nie taki majątek, a tak Korenia mogłaby odrazu ruszyć do dzieła.... Ciotki Krakowskie pewnie skupione na krakowskich sierotach Quote
Recommended Posts