Neris Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A ja nic nie mówiłam, że chcę zwrotu za telefon, tak sobie tylko ponarzekałam, wolno mi, stara jestem i nie wychodzę za mąż jak co poniektórzy :roll: Maksio ma skarbonkę u pani doktor Zwierzuś, z tej skarbonki wzięłam te maści stomatologiczne. Pani doktor Magda współpracująca ze Zwierzuś podarowała Maksiowi jedno opakowanie Metronidazolu w maści, więc mamy na trochę, powinno wystarczyć do wizyty u pana doktora. Quote
Isadora7 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A ja sie ponownie przypomnę że do wystawienia allegro cegiełkowego jest potrzebne konto do wpłat którego nadal nie mam. Nawet jeżeli ma być niewidoczne w aukcji to MUSI być w mailu zwrotnym do licytujących. Takie są wymogi allegro. Tyle. Quote
Neris Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Chyba się pogubilam w akcji, zrozumiałam że Kikou wysłała Ci konto na PM? Tak pisała na wątku 18 sierpnia. Zapomniałam napisać, za co bardzo przepraszam, że Abrakadabra dała mi do ręki 50zł dla Maksia. Quote
Akrum Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Ja też zrozumiałam, że kikou podesłała do Isadora swój nr konta, ale skoro nie, to Neris podaj może swoje konto, co? Skoro to ma być wysyłane po zakupie cegiełki, a nie bezpośrednio widoczne w aukcji... Trzeba w końcu ruszyć z tymi cegiełkami. Neris wiem, ze nie pisałaś, o zwrocie kosztów za telefon, ale przecież już i tak się wykosztowałaś trochę na blender, no i zapewniasz tak wspaniałą opiekę Maksiowi, że nie możesz sama ponosić takich kosztów, już wystarczająco dużo robisz dla Maksia :) takie jest moje zdanie :) a zdjęcia Maksia - obcego - Isadora dostała tak? przejrzałam ostatnio kilka allegro cegiełkowych jakie są akurat aktywne i faktycznie - tam, gdzie zdjęcia drastyczne - więcej wspierających, tam gdzie psiak wygląda normalnie, ale np. chore ma jakieś wew. organy, to o wiele mniej jest osób kupujących cegiełki... Quote
Neris Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Powysyłałam Isadorze zdjęcia jak Maksiowi wisi żuchwa, chyba w dobrej rozdzielczości, zdjęcia rtg "przed" i "po", Maksio jest w tej samej pozycji więc widać co było robione. Obcego jeszcze nie wysyłałam, bo Isadorka mówiła że aukcja musi być dynamiczna i trzeba dodawać nowe rzeczy w jej trakcie, więc wyślę jak uda mi się zrobić jakieś nieokropne ujęcie. Quote
Akrum Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 a może nam tu kilka fotek Maksia pokażesz? a jak nie masz czasu wklejać, to podeślij mi proszę na maila: ap12-83@o2.pl to ja wkleję ;) Quote
Neris Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Postaram się coś zrobić. Maksio ma od 2 dni wysokokaloryczną pastę do dodawania do jedzenia, bo przy karmieniu strzykawką jednak chudnie. Ta pasta jest bardzo skoncentrowana i powinna mu pomóc odzyskać masę. Zapach z buzi nie jest już zły, niestety żuchwa ciągle skrzypi. Boję się co będzie... Wizyta kontrolna już za około tydzień Quote
Isadora7 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Moje drogie jestem. Mam rewolucje w domu stąd mój zanik. Mam juz wszelkie niezbędne dane do all. Quote
Akrum Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Neris napisał(a):Postaram się coś zrobić. Maksio ma od 2 dni wysokokaloryczną pastę do dodawania do jedzenia, bo przy karmieniu strzykawką jednak chudnie. Ta pasta jest bardzo skoncentrowana i powinna mu pomóc odzyskać masę. Zapach z buzi nie jest już zły, niestety żuchwa ciągle skrzypi. Boję się co będzie... Wizyta kontrolna już za około tydzień właśnie tak sobie kilka dni temu pomyślałam o takiej paście, ale wiedziałam, że jakoś to jedzenie ze strzykawki Wam szło, więc nic o niej nie wspominałam, a jednak... dobrze, że tak dzielnie dbasz kochana o naszego Maksia :) Quote
Neris Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Niby to karmienie ze strzykawki idzie nieźle, ale to jest jednak kilkadziesiąt strzykawek dziennie. Muszę podać ok. 2 ml, poczekać aż połknie, potem kolejne i tak dalej. Jeśli podam ciut za szybko, wylatuje bokami, jeśli za wolno - Maksio się wkurza, odwraca głowę i ucieka. Wody w ogóle nie chce łykać, widzi że go nabieram, więc natychmiast przestaje połykać i koniec, nie ma zmiłuj, Najbardziej lubi węglowodany, na widok bułki dostaje małpiego rozumu, więc mu do kurczaka albo indyka zaczęłam dodawać troszkę kaszy manny. Generalnie wyniki wątrobowe były nie za dobre, więc dieta wysokobiałkowa nie może być stosowana za długo. Quote
Akrum Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 __Lara napisał(a):Akrum, zrobiłaś może bazarek? jestem w trakcie :) musiałam dopilnować zakończenia mojego bazarku, teraz będę wystawiać ten z Twoimi książkami :) na Maksia naszego kochanego :) Quote
__Lara Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 No to fajnie :) Ja mam zrobić allegro? Quote
Akrum Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='__Lara']No to fajnie :) Ja mam zrobić allegro?[/QUOTE] Isadora robi :) cegiełkowe :) Quote
__Lara Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='Akrum']Isadora robi :) cegiełkowe :)[/QUOTE] Ahhhhhhhhhh :) Quote
Neris Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 We wtorek wizyta kontrolna, zaczynam się bać czy w ogóle będą na nią fundusze. Quote
Roberto Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Szukam psa dla mojej babci. MIeszka we Wroclawiu, calym zyciem byla dla niej sunia-mieszanka wyzla. Odkad odeszla, babcia bala sie brac psa, ze wzgledu na swoje lata. Dzis udalo mi sie ja przekonac do wziecia staruszka. Myslicie, ze Mojzesz by sie nadal...? Jakiej jest wielkosci? Babcia jest swiadoma, ze pies moze dlugo nie pozyc, szczerze piszac, to jest dla niej zaleta... Bardzo sie boi co bedzie z psem po jej smierci. Quote
__Lara Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='Roberto']Szukam psa dla mojej babci. MIeszka we Wroclawiu, calym zyciem byla dla niej sunia-mieszanka wyzla. Odkad odeszla, babcia bala sie brac psa, ze wzgledu na swoje lata. Dzis udalo mi sie ja przekonac do wziecia staruszka. Myslicie, ze Mojzesz by sie nadal...? Jakiej jest wielkosci? Babcia jest swiadoma, ze pies moze dlugo nie pozyc, szczerze piszac, to jest dla niej zaleta... Bardzo sie boi co bedzie z psem po jej smierci.[/QUOTE] Mam ja tez jedna starutka sunie - Dagusie. Quote
Roberto Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 MOge prosic o wiadomosc o niej na PM? Quote
Neris Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Czy allegro cegiełkowe już jest? We wtorek mamy wizytę u lekarza, na którą nie ma ani grosza. Ja mam na koncie w tej chwili wyłącznie pieniądze na spłatę karty kredytowej, termin mam na 10 września i nie mogę tej kasy ruszyć pod żadnym pozorem. Naprawdę nie mogę i zajmować się opieką nad Maksiem i szukać pieniędzy na jego leczenie, i tak dzięki pomocy Zwierzuś mamy ogromną ilość leków za darmo. Wszystkie te maści, które Maksio dostaje codziennie kosztowałyby normalnie ponad 200zł Quote
yoko100 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 wplace cos na Maksia jak sie skonczy moj bazarek [URL]http://www.dogomania.pl/threads/192132-MEGA-WYPASIONY-BAZAR-różności-wszelakie-do-18.09.-godz-23.00-na-mieleckie-psiaki/page10[/URL] Quote
Akrum Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 zaraz podeśle link do bazarku z książkami od _Lara :) widziałam też, że kikou zrobiła bazarek dla Maksia.. porozsyłam jeszcze kilka pw, może jednak nas ktoś jeszcze wspomoże... Quote
LILUtosi Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Wpłacę parę groszy z mojej skarpety - zablokowałam sobie to konto wpisując złe hasło i nie mogłam do tych środków dotrzeć. Pieniążki będą z tego rozliczenia: http://www.dogomania.pl/threads/180726-LILUtosiu-rozliczenie-konta-wp%C5%82ywy-i-wydatki. Quote
Recommended Posts