Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cholera nie wiem o co chodzi ale jednak nie poszły moje stałe zlecenia, muszę każde sprawdzić, widocznie bank ma jakiś okres w którym działają a potem trzeba odnawiać...Zawiesili mi większość stałych zleceń bez mojej wiedzy , były bezterminowe...
Prześlę brakujące wpłaty:)

Edited by ewu
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='ewu']Cholera nie wiem o co chodzi ale jednak nie poszły moje stałe zlecenia, muszę każde sprawdzić, widocznie bank ma jakiś okres w którym działają a potem trzeba odnawiać...Zawiesili mi większość stałych zleceń bez mojej wiedzy , były bezterminowe...
Prześlę brakujące wpłaty:)

sprawdzałam nerwowo u siebie ze trzy razy - ostatni przelew od Ciebie mam z 15.11.2012 :(

a dziure w Maksiowej skarpetusi ciągle mamy...
bedzie wprawdzie ociupinka z mojego bazarka ale na przyszły miesiąc znowu zabraknie....

Posted (edited)

Wg mnie nie poszły przelewy za grudzień i styczeń. Wznowiłam stałe zlecenie ale teraz sprawdziłam ,że nie poszło w lutym bo omyłkowo kliknęlam od marca. Właśnie puściłam przelew za luty -30 zł. 3-go wracam do Polski i wyśłę zaległe deklaracje za grudzień i styczeń.
Nie mam pojęcia czemu bank zakończył stałe zlecenia , nie zauważyłam tego bo mam sporo deklarowiczów.

Edited by ewu
Posted

[quote name='Poker']Jaki rozbójnik? To jest żywy trupek i mrówkojad :evil_lol:[/QUOTE]

Wszystko o nim można powiedzieć,tylko nie trupek ..Wrzaskliwy mrówkojad - to jest najodpowiedniejsze określenie

Posted

[quote name='cancer43']Wszystko o nim można powiedzieć,tylko nie trupek ..Wrzaskliwy mrówkojad - to jest najodpowiedniejsze określenie[/QUOTE]

Maksio jest chyba jedynym psem, któremu wolno absolutnie wszystko, a on wspaniale moją do niego słabość wykorzystuje.
Ostatnio ulubionym miejscem spania psów jest karton - przyszła paczka, rozpakowywałam ją na łóżku i po chwili zobaczyłam, że wszyscy usiłują zasiedlić pudełko. No więc włożyłam tam koc i od tego czasu Maksio ukochał sobie to nowe legowisko. Kiedy ktokolwiek inny tam wchodzi, Maksio z oburzeniem go oszczekuje, potem przylatuje do mnie na skargę i niestety zawsze wygrywa, bo jest tak uparty, że może szczekać 3 godziny, więc wypraszam psa siedzącego w kartonie i Maksio wkracza tam z dumą.
Może to i niewychowawcze, ale TRUDNO.

Posted

Ja mam teraz jamniora (nie mylić z Jamorem) co tez potrafi wymuszać wiele rzeczy. Np dopóki nie dostanie jedzenia to przekłada miski do góry nogami, trąca jednym słowem hałasuje i patrzy Ci w oczy. Nie działa to dalej jazda. Aż nie na pełni brzuszka. A jak chce na spacer to podkłada Ci mordką nogę lub ciągnie zębolami za nogawkę lub drapie pazurkami i biegnie do drzwi. Jest nieznośny a ja go uwielbiam.

Posted

Lilu, czy TY nie mówisz o słynnym GWARKU?

Podjęłam smętną decyzję o zamykaniu Maksia na noc do kennelu. Kennel jest duży, ponad metrowy. Dzisiaj rano po przebudzeniu usiadłam na piętach jak zwykle, Maksio wskoczył na łóżko, stanął przede mną, zadarł nogę i obsikał mi kolana. No niestety, ale tego to już za wiele. Już ze 2 tygodnie temu w podobny sposób obsikał kołdrę, ale wtedy myślałam, że to jakiś przypadek, no ale dzisiaj to już było dramatyczne przegięcie.

Posted

[quote name='Neris']Lilu, czy TY nie mówisz o słynnym GWARKU?

Podjęłam smętną decyzję o zamykaniu Maksia na noc do kennelu. Kennel jest duży, ponad metrowy. Dzisiaj rano po przebudzeniu usiadłam na piętach jak zwykle, Maksio wskoczył na łóżko, stanął przede mną, zadarł nogę i obsikał mi kolana. No niestety, ale tego to już za wiele. Już ze 2 tygodnie temu w podobny sposób obsikał kołdrę, ale wtedy myślałam, że to jakiś przypadek, no ale dzisiaj to już było dramatyczne przegięcie.[/QUOTE]

co mu jest,odbija mu?,czy on dalej bez deklaracji?

Posted

[quote name='Poker']a to dziad niedobry. Chyba chce pokazać kto rządzi . Może troszkę śrubkę mu trzeba przykręcić.[/QUOTE]

Śrubkę ???? Mnie ????

[IMG]http://hogsmeade.pl/images/articles/zgredek.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='majku33krakow']....czy on dalej bez deklaracji?[/QUOTE]

tak, tak Maksio ciagle ma tylko ok. polowe potrzebnych deklaracji...
ciagle walczymy z czarna dziura budżetową

ze sprzedaży pobazarkowej (szafa XXL) jeszcze 23,- zł doszło na konto Mrówkojada...
ale "dziura' nadal jest

Posted

[quote name='Neris']Lilu, czy TY nie mówisz o słynnym GWARKU?

.[/QUOTE]

Gwarek, gwarek to jest. Na początku nie przepadałam za nim ale mam słabość do psów i facetów myślących.