chwiladlapupila Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Ira, dzięki prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu znana bardziej jako Irasiad, nie żyje. Psia ratowniczka służyła u boku gdańskich strażaków pożarnych 10 lat. Pies z ciężką chorobą walczył od dawna. W ostatnich miesiącach Ira poruszała się już tylko dzięki specjalnemu wózkowi. Na zawodowej emeryturze Ira zamieszkała u swojego przewodnika, Michała Szalca. Wcześniej przez dziesięć lat pomagała gdańskim strażakom ratować ludzkie życie. Za swoje bohaterstwo otrzymała mnóstwo nagród, m.in. w kategorii "Pies Bohater Profesjonalista" w 2009 r . Cała Polska poznała ją, gdy prezydent przed kamerami powiedział "Irasiad jest dzisiaj bardzo zdenerwowany". Więcej na stronie TVN24 Quote
toyota Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Wzruszający materiał filmowy. Ira była operowana w Grudziądzu. Niestety nie wiem przez jakiego dr . Quote
anetta Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Bardzo smutna wiadomość :((((( Biegaj szczęśliwa! ['] Quote
MaDi Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Biedna psina, powodowała tyle uśmiechów na ludzkich ustach. Quote
Gosia121 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Świetny film wspaniały pies. Biegaj szczęśliwa za TM. Na pewno wiele osób będzie o Tobie pamiętać i mile Cie wspominać. Quote
bouvcia Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Ech, Ira, szerokich łąk niebieskich, tam na ciebie czekają już inni kudłaci... Quote
figa33 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 piękny i dzielny pies ! ciężko zapracowała na swoją emeryturę biegaj szczęśliwa i zdrowa za TM [*] Quote
*kleo* Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 toyota napisał(a):Ira była operowana w Grudziądzu. Niestety nie wiem przez jakiego dr . Ja wiem, na filmie nawet widać. Quote
toyota Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 *kleo* napisał(a):Ja wiem, na filmie nawet widać. Napisz mi proszę kleo na priva. Sadzę , że to musi być bardzo dobry wet. , więc warto wiedzieć. Quote
Recommended Posts