Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Abrakadabra napisał(a):

...
I tutaj:Uwaga! Uwaga! z powodu alergii syna tenże owczarek MIAŁ WŁOSY. NIE SIERŚĆ :crazyeye:
....

a gdzie takiego można dostać:-o ja też chce:lol: bo te z sierścią to faktycznie dają człowiekowi popalić:eviltong:

Abrakadabra napisał(a):
........
Ps. Jedna z suniek ma przepuklinę pępkową..:-(

u takich maluchów jest duża szansa, że sama się wchłonie

Abrakadabra wysyłam PM z mailem osoby, która pyta o aktualne do adopcji maluchy.

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W takim razie ja zaraz poprzeglądam te bazarki z ogłoszeniami, bo anett już na wielu portalach zrobiła ogłoszenia, żeby się nie powtarzały za bardzo. No i poczekam do wieczora, aż będzie wiadomo które pieski są jeszcze do adopcji, żeby dobre zdjęcia wysłać.

Jak na razie bazarkiem na którym robią ogłoszenia na największej liczbie portali jest ten: 60 portali za 10zł
http://www.dogomania.pl/threads/190083-60-og%C5%82oszen-za-10-z%C5%82!-Na-zwierzaki-u-Missieek!-%29

Posted

Niestety - aktualne zdjęcia będą dopiero jutro.
Rodzina, która miała odebrać suczkę , przełożyła nasze spotkanie na niedzielę, więc dzisiaj nie byłam u psiaków.

Dzwoniła do mnie Pani z Bemowa. Umówiłyśmy się na sobotę na wizytę przedadopcyjną.

Posted

Neris napisał(a):
Ja mogę wziąć aparat jutro, to jakoś może podjedziemy????

Dobra. Neris, bierz aparat.
I tak czuję, że piątek 13-go :razz: upłynie nam pod hasłem "mam gdzieś moją pracę" :)

Zabierz proszę ten zabytek. Cykniemy Kluski.

Posted

To cyknijcie proszę też mamusię, porobię jej ogłoszenia.
A są jakieś plany co do suni? bardzo sterylka by się przydała...

edit.
Dostałam kolejnego maila:

Witam
Jesteśmy zainteresowani adopcją "suni 4"- posiadamy własny dom pod Warszawą.
Prosimy o kontakt celem przeprowadzenia adopcji.

z poważaniem
Piotr....

A załącznikiem do maila jest zdjęcie suni nr 4 w błękitnej rameczce:lol::lol:

Maila do Państwa przesyłam Abra na PM.

Posted

anett napisał(a):
To cyknijcie proszę też mamusię, porobię jej ogłoszenia.
A są jakieś plany co do suni? bardzo sterylka by się przydała...

edit.
Dostałam kolejnego maila:

Witam
Jesteśmy zainteresowani adopcją "suni 4"- posiadamy własny dom pod Warszawą.
Prosimy o kontakt celem przeprowadzenia adopcji.

z poważaniem
Piotr....

A załącznikiem do maila jest zdjęcie suni nr 4 w błękitnej rameczce:lol::lol:

Maila do Państwa przesyłam Abra na PM.

Oby codziennie były takie wiadomości :loveu:
Mam nadzieję że domek okaże się ok.

Posted

as_ko napisał(a):
Oby codziennie były takie wiadomości :loveu:
Mam nadzieję że domek okaże się ok.

właśnie same takie wiadomości ;)
tylko czemu państwo nie zadzwonili ciekawe? :hmmmm: :evil_lol:

Posted

Jejku, wpadam na chwilę. Super wieści! Jutro skontaktuję się z tym Panem.

Oprócz tego dzwonił do mnie jescze jeden chętny z Warszawy - ma się ze mną skontaktować jutro, żeby zobaczyć maluchy na własne oczy.

Suczki (piesek wczoraj pojechał do nowego domciu) zostały dzisiaj po raz pierwszy zaszczepione.
Zdjęcia niestety też jutro...

Posted

Ja też mam jednego maila o maluchy.

Oprócz tego ktoś zalicytował jednego szczeniaka na Allegro- było to dziecko z Kutna :razz:

Wzięłam dzisiaj aparat, ale nie udało się sfotografować dzieci, niestety.

Posted

Chyba kończy mi się cierpliwość do ludzi, bo na maile typu "chcę zaadoptować szczeniaczka, czy one są odrobaczone i zaszczepione i czy je dowieziecie" zaczynam reagować bardzo źle :oops:

Posted

Dzisiaj też nie mam zdjęć ....
Niestety siły wyższe (Za to mam niewidomego i głuchego yorka do adopcji :-()
Jeśli ktoś reflektuje - zapraszam...

Mamusia zostanie wysterylizowana za jakieś 3 tygodnie (moja w tym głowa!).
Pani, która ją dokarmia zasponsoruje hotelik po sterylce.
Po zagojeniu ran wróci na teren hurtowni.
Tutaj większoć ludzi ją zna, dokarmia i nie przepędza.
Nie wiem, czy robić jej ogłoszenia. Jak myślicie? To typ WOLNEGO PSA, KTÓRY POTRAFI O SIEBIE ZADBAĆ.
Nie potrafi chodzić na smyczy, chociaż podobno zachowuje w domu czystość.
Śpi "pod chmurką", ale jest bardzo przyjazna i jakoś sobie radzi.

Dzieciaki muszą znaleźć domy. Wyłażą już z zagródki, wspinjąc się po prowizorycznie skleconym ogrodzeniu.

Niestety, wszyscy, kórzy deklarowali chęć adopcji - nie odezwali się do tej pory.
Do p.Piotra napisałam maila - czekam na odpowiedź.

Mam nadzieję, że domek z tarchomina, z którym byłam umówiona w czwartek, i przełożył adopcję na jutro wytrwa w swoim postanowieniu i przygarnie jedną sunię.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Dzisiaj też nie mam zdjęć ....
Jeśli ktoś reflektuje - zapraszam...[QUOTE]

ma wątek bidulek? :(

Posted

[quote name='Abrakadabra']Dzisiaj też nie mam zdjęć ....
Jeśli ktoś reflektuje - zapraszam...

Mamusia zostanie wysterylizowana za jakieś 3 tygodnie (moja w tym głowa!).
Pani, która ją dokarmia zasponsoruje hotelik po sterylce.
Po zagojeniu ran wróci na teren hurtowni.
Tutaj większoć ludzi ją zna, dokarmia i nie przepędza.
Nie wiem, czy robić jej ogłoszenia. Jak myślicie? To typ WOLNEGO PSA, KTÓRY POTRAFI O SIEBIE ZADBAĆ.
Nie potrafi chodzić na smyczy, chociaż podobno zachowuje w domu czystość.
Śpi "pod chmurką", ale jest bardzo przyjazna i jakoś sobie radzi.

Dzieciaki muszą znaleźć domy. Wyłażą już z zagródki, wspinjąc się po prowizorycznie skleconym ogrodzeniu.

Niestety, wszyscy, kórzy deklarowali chęć adopcji - nie odezwali się do tej pory.
Do p.Piotra napisałam maila - czekam na odpowiedź.

Mam nadzieję, że domek z tarchomina, z którym byłam umówiona w czwartek, i przełożył adopcję na jutro wytrwa w swoim postanowieniu i przygarnie jedną sunię.

Szkoda że nie ma zdjęć, bo chciałam ten pakiet ogłoszeń zamówić, a tak wyjeżdżam jutro w nocy do Grecji i wrócę dopiero po 24 sierpnia. Nie będę mieć dostępu do neta.
Ja myślę że można spróbować ją poogłaszać, może akurat znajdzie dom, gdzie będzie bardziej szczęśliwa niż na ulicy, tam jednak nie jest do końca bezpiecznie. Ona nie jest wymagająca więc nawet mogłaby pójść do domu, gdzie będzie mieszkać na dworze.
No ale to tylko moje zdanie.

Posted

Myślę, że spokojnie je można ogłaszać ze starymi zdjęciami, osobom zgłaszającym się można powiedzieć że maluchy nieco podrosły i już.

Z drugiej strony wydaje mi się, że oglądalność innych serwisów jest stosunkowo niewielka, "moje" psy nigdy nie znalazły domu ze stron innych niż allegro, alegratka, gumtree albo adopcje.org

Posted

Niestety - "kapota".

Ten "pewniak" z Tarchomina się nie odezwał. Pan Piotr również.
Nie chcę krakać, i uprawiać czarnowidztwa, ale chyba jedynym wyjściem będzie schronisko....
Nie wyobrazam sobie, że wylegną na ulicę, bo na pewno nie przezyją.
A jeśli przeżyją to pewnie zdziczeją, a jako duże psy mogą być potraktowane przez ludzi bardzo różnie...

Też myślę, że można użyć tych starszych zdjęć.

Posted

Koresponduję z panem, który ogłoszenie o małych znalazł na Morusku.
Na moje pytanie, czy zgadza się z zapisem o zawarci umowy adopcyjnej pan twierdzi, że nic takiego w ogłoszeniu nie ma.
Wysłałam projekt umowy i czekam na odpowiedź.

Mam ogromną prośbę do osób ogłaszających maluchy o dopisanie zdania o umowie adopcyjnej, to powinno odstraszyć potencjalnych oszołomów. No chyba że takie zdanie już jest a pan celowo ściemniał...

Posted

[quote name='Neris']Koresponduję z panem, który ogłoszenie o małych znalazł na Morusku.
Na moje pytanie, czy zgadza się z zapisem o zawarci umowy adopcyjnej pan twierdzi, że nic takiego w ogłoszeniu nie ma.

Mam ogromną prośbę do osób ogłaszających maluchy o dopisanie zdania o umowie adopcyjnej, to powinno odstraszyć potencjalnych oszołomów. No chyba że takie zdanie już jest a pan celowo ściemniał...

Z wieści złych:
Dzisiaj zgarnęłam Hienkę z ulicy :placz:!
Musiała wydostać się ze swojej zagródki (jest strasznie sprytna i wspina się po ściankach) pewnie już w sobotę po moim karmieniu (brzuszek miała zapadnięty, tak jakby długo nic nie jadła).
Snuła się poboczem drogi bardzo blisko bramy hurtowni. Odstawiłam ją do siostrzyczek, wszamała michę jedzenia i beztrosko zasnęła, najprawdopodobniej przyłoczona nadmiarem przygód i wrażeń.

Z wieści dobrych:
Dzisiaj do nowego domku trafiła sunia nr 1 :multi:.
Adopował ją jeden z pracowników firmy.

W tej chwili 4 suczki pilnie poszukują swoich nowych rodzin.
Wieczorem poproszę Neris o zaktualizowanie 1-go postu.

Acha...
Aby w najblizszym czasie uniknąć drastycznego zmniejszenia się stanu liczebnego stadka - Pan Złota Rączka podwyższył ściany ogrodzenia o kolejne 0,5m.
Z pewnością na jakiś czas małe są bezpieczne i ograniczą swoje wędrówki do zera.

Posted

[quote name='Neris']Koresponduję z panem, który ogłoszenie o małych znalazł na Morusku.

We wszystkich wystawianych przez mnie ogłoszeniach jest zapis:
"Warunkiem będzie podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie do sterylizacji suczek."
http://www.morusek.pl/ogloszenie/27944/Przesliczne-szczeniaczki-szukaja-dobrych-domow-/

ale z doświadczenia wiem, że po pierwsze ludzie nie czytają całych ogłoszeń, tylko wyłapują fragmenty i oglądają zdjęcia a po drugie dla części "umowa adopcyjna" czy "wizyty przed/poadopcyjne" są pojęciami abstrakcyjnymi, nie mają pojęcia o co chodzi i często odstraszają mimo, iż ludzie nie mają niecnych zamiarów ani nic do ukrycia.. po prostu jest to dla nich totalnie obce, dlatego ja w ogłoszeniach swoich psów nie robię takich zastrzeżeń bo łatwiej wytłumaczyć telefonicznie o co chodzi i dlaczego stosuje się takie procedury;)

Posted

Neris, nic nie brakuje. Po prostu nie potrafiłyśmy odróżnić siusiaka od tej..., no... no wiecie :)

Przybywam z radosną wiadomością: została tylko jedna sunia! Reszta już w domkach.
Okazuje się, że w naszym przypadku internet odniósł sromotną klęskę.

5:1 dla poczty pantoflowej i znajomych znajomych :)

Posted

Abra a masz foty tej suni? Pewnie piękna z niej pannica. Trzymam kciuki za dom dla niej i jak będzie fotka albo będzie wiadomo która sunia jeszcze czeka to zrobię jej ogłoszenia.