Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oczywiście, że Iza musi pogadać z hotelikami bo ja znają i to psiaki od niej tam są, ale uważam że nie powinno to być dla tych ludzi problemem zrobić kilka fotek tym bardziej że chyba każdy wie w jak trudnej sytuacji jest Iza.
3x ja narazie zrobie ogłoszenia suni mopa z ta jedną fotką ale muszę wiedzieć jaka ona w końcu jest, bo wcześniej pisałas że zabki pokazuje:)

• Replies 655
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tula napisał(a):
oczywiście, że Iza musi pogadać z hotelikami bo ja znają i to psiaki od niej tam są, ale uważam że nie powinno to być dla tych ludzi problemem zrobić kilka fotek tym bardziej że chyba każdy wie w jak trudnej sytuacji jest Iza.
3x ja narazie zrobie ogłoszenia suni mopa z ta jedną fotką ale muszę wiedzieć jaka ona w końcu jest, bo wcześniej pisałas że zabki pokazuje:)

wydzwonie dzisiaj Izę i się dopytam

Posted

rozmawialam z Iza,
sunia w typie mppa jest wielkosci do poł łydki
i jest bardzo pieszczochowata
towarzyska
z innymi psami nie ma problemów
ludzi by tylko całowałą i dawala sie im głaskac

jej wczesniejsza agresja musiala byc spowodowana stresem

natomiast czekoladowa sunie ta co jest u Izy
jest cały czas przestraszona
nie umie chodzić na smycz
boi się
Iza jej nie wypuszcza luzem żeby nie uciekła
ona chyba najbardziej potrzebuje własnego domu
gdzie będą ludzie którzy zechą jej poświęcic swój czas
tylko gdzie takich znalezc?
tez jest nieduza
Iza twierdzi ze wielkości jamnika

zdjęcia psiaków hotelowych - Iza obeiecała poprosić hotelik o zdjęcia
hotelik Diuny i suni w typie mopa mimo iz nie jest dogomaniaci jest bardzo prozwierzęcy
więc nei powinno byc problemu ze zdjecimi
chyba ze dziewczyny zapomna je porobić

w hoteliku przybył nowy pies od Biafry
jeszcze do odłowienia jest suczka
nie znam całej historii
tzn słyszalam ja ale jaks polowy chyb nie załapalam
poprosze tez o zdjecia tego kolejnego psiaka

Posted

tula napisał(a):
A sunia w typie mopa ma jakieś imię?:) Bo nie moge w ogłoszeniach pisać "sunia w typie mopa":)

no ten tego
panie wet nazwały ja sobie roboczo Vileda
wiec nie wiem czy jest się czym chwalic ;)

Posted

3 x napisał(a):
no ten tego
panie wet nazwały ja sobie roboczo Vileda
wiec nie wiem czy jest się czym chwalic ;)

brzmi jeszcze lepiej "sunia w typie mopa Vileda":):) pewnie ludzie czytający ogłoszenie będą sie zastanawiać co to znowu za nowa rasa:)

Posted

tula napisał(a):
A sunia w typie mopa ma jakieś imię?:) Bo nie moge w ogłoszeniach pisać "sunia w typie mopa":)

Szkoda, ze sunia na poludniu Polski, bo w Inowroclawiu jest cudowne domowe dt. dla kudlaczy.

Posted

Biafra ma u siebie duzo psow i ogromny dlug i potrzebuje jednorazowek z dogo, bo inaczej nie da rady psow utrzymac:(:(

W
stawie tu sunie mopa i sprobuje namowic Elinke, zeby tu przyszla :):)

Posted

Oj Szarotko, jak tu nie ulec Twoim namowom? :lol: Niestety, muszę już iść spać , zostały mi tylko 3 godziny snu. Zerknę więc tylko na pierwszą stronę, a wątek zapiszę sobie na jutro.

EDIT: A już wiem co kombinujesz. Że DT, tak? Sunia rzeczywiście w moim typie. Najbardziej podoba mi się jej imię Mopik w typie Vileda. Jednak u mnie są pewne utrudnienia. Ale o tym jutro ;)

Posted

o kurczaki
dziewczyny urzedujecie w nieludzkich porach ;)

fakt Biafra ma duzo (za duzo?) psiaków na swojej głowie
a co za tym idzie ma ogromy dług w hotelikach

ja ostatnio strasznie niezorganizowana jestem
i mam wyrzuty sumienia w zaniedbywaniu wątków
dziękuję dziewczyny, że wy czuwacie :)

Posted

Dzięki Waszym głosom przytulisko p.Ali Orzechowskiej wygrało jako kandydat dogomanii na przytulisko które ma dostać pomoc w postaci karmy na stronie Krakvet, teraz zaczął sie najważniejszy etap, głosowanie na tej własnie stronie. Bardzo prosze Was o głosy na przytulisko p. Ali bo to dla niej być albo nie być, dzięki Wam może wygrać.
Oto instrukcja jak głosować na Krakvecie, zarejestrowanie się na tej stronie zajmuje tylko chwilę a dla p. Ali to szansa jak nigdy. Błagam Was o głosy na jej przytulisko i z góry bardzo dziękuję:

Na KrakVecie głosujemy na pozycję siódmą:

Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - wrzesień 2010”
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz pozycję 7 (siodmą) "Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej" i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Jeśli jesteś zarejestrowany na KV i pamiętasz nick oraz login zaczynasz od punktu nr 6!
Tu bezpośredni link do wątku na którym jest głosowanie, można wejść i od razu zagłosować, jednym kliknięciem:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=12503&start=0

Posted

Caragh napisał(a):
Ja sie choc na podnoszenie watku deklaruje. Nijak inaczej nie moge pomoc :(

Bardzo Cie prosze o to.

Ja mam slub corki i robie dla niej zaproszenia (sama osobiscie ) i narazie nie trafilam w to co chca .......

Posted

Zgubilam watek na chwilke :oops: Ale juz was odnalazlam :)

Szarotka napisał(a):
Mysle, ze bez rozsylania sie nie obejdzie............

Szarotko, a jak rozsylac, jak listy uzytkownikow nie ma?

Posted

Caragh napisał(a):

Ja rozsylam najpierw do znajomych a potem, chodze po watkach i wybieram ciotki stamtad.

Posted

Caragh napisał(a):

Rzeczywiście, dopiero teraz zauważyłam, że tej listy nie ma. Czy to zostanie tak już na stałe?:roll:

A co do Mopki w typie Vileda i wzięciu jej do mnie na DT to w sumie ostatnio myślę o zamknięciu mojego DT. Również na krótko przed wiadomością od Szarotki poproszono mnie o DT dla innej suni. Mało tego, zastanawiam się, czy nie przyjąć drugiego psa do siebie na DS. Ale to wszystko jest jeszcze niepewne, dlatego na razie nie mogę odpowiedzieć, czy przyjęłabym Mopkę do siebie na DT czy też nie? Warunkiem też jest to jak Mopka reaguje na dzieci i koty, bo u mnie są takowi? Czy macie więcej zdjęć suni oprócz tego z pierwszej i tego w fartuszku?

Posted

ja poki co zrobilam kolejny bazarek na wakacyjne wyrzutki bazarek - słodkości czekolady i chałwa

co do zdjęc suni i inf o niej to chwilowo nie mam nowych
Iza obiecała ze poswieci jeden dzien na objechanie hotelików i zrobienie "swoim" psiakom zdjęć
ale nie wiem kiedy bedzie mogła
zwłaszcza ze cały czas poluje na odpowiedni moment, żeby odłowic psiaka (pisalam chyba o tym ze jeden został odłowiony, drugi czeka na odłowienie)
do tego dochodzi jeszcze ten ostatnio odlowiony kociak z działek, który jest w lecznicy

ja niestety choruję drugi tydzień i szczerze się przyznam, ze trochę nie ogarniam wszystkiego

w międzyczasie kombinujemy jak koń pod górę ;) z musli dla koni i z sianem
to tez zajmuje chwilę
nie pisze, żeby sie chwalic
tylko chciałam sie wytłumaczyć
bo to nie tak, ze nikt nic nie robi i czeka na cud na dogo
tylko odnośnie kundelków pomysłów mi brak
nie mam pojęcia czy zbierać deklaracje
czy kombinowac psiakom dt
czy coś jeszcze innego
no naprawde nie mam pomysłu :(

Posted

3x, mogę Ci wierzyć, że nie masz czasu, bo ja to nawet nie mam kiedy tego wątku w całości przeczytać. Natomiast co do pomysłów to deklaracje zazwyczaj zbiera się dopiero wtedy, gdy jest gdzie psiaki podziać. Najpierw lokum, a potem wszystko inne. Ale ogłoszenia można robić zawsze, niezależnie gdzie przebywa pies. Potrzebne do tego są jednak zdjęcia i informacje o psie.