3 x Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 próbowałam rozmawiac z Izą le u nich leje i nas rwało cały czas może Irenie się uda :) jogolcia - witamy spowrotem :) na konto kundelków wpłyneło 13,50 zł z bazarku z kocią karmę zebym tylko nie zapomniała dopisac do rozliczenia na pierwszej stroneie :mad: Quote
3 x Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 boję się, ze nie powinnam się cieszyc ale jest Pani mocno zainteresowana Diuną ! szukamy transportu do Jasła w związku z tym ?? Quote
3 x Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 [quote name='Szarotka']A Diuna to ktora ??? pierwszy wakacyjny wyrzutek z maja zeszłego roku jeszcze: [SIZE="4"]1. Diuna Quote
jogolcia@pdx Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [quote name='irenaka']Mam ochotę wycałować monitor!!!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Witaj Jo:loveu::loveu::loveu: Jak Gosia nie pytała, to spróbuję Izę dzisiaj zapytać o zakupy kojców i psy. Nie wiem tylko czy zgramy się czasowo, bo mi się dzisiaj trafiła jeszcze wizyta przedadopcyjna, ale spróbuję:shake:. Hejka Irenko ;-) Nie ma sprawy, poczekam, bo po prostu ciekawa jestem co z tymi kojcami... Diunka - trzymamy kciukasy :) Quote
irenaka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Tylko mnie nie bijcie;) Dopiero dzisiaj dzwoniłam do Izy i nasza rozmowa to niewypał. I to nie dlatego, że Iza nie jest chętna do rozmowy, tylko ma prawdopodobnie zapalenie krtani:shake:. W takiej sytuacji, nawet nie próbowałam dłużej z nią rozmawiać. Na dodatek w takim stanie MUSI:mad: jutro wyjechać. Znowu zwierzaki są ważniejsze niż Ona:shake:. Musimy tą rozmowę przełożyć na lepszy czas, ale mam nadzieję, że będzie to wkrótce. Quote
3 x Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 trzymajcie kciuki, jak nic nie pomieszalam i wszystko pojdzie dobrze Diuna zamieszka dziś we własnym domu ! :) a przy okazji zapraszam na bazarek - dzisiaj ostatni dzień: **DZIŚ-KONIEC!**-Różne-wzory-kolory-i-rozmiary-zajrzyj-nic-nie-tracisz! Quote
irenaka Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Mam Gosiu przelew od Pani Ewy M:loveu: na kundelki. Może wpłacę na Twoje konto? Tylko mi je przypomnij na pw. Quote
3 x Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 irenaka napisał(a):Mam Gosiu przelew od Pani Ewy M:loveu: na kundelki. Może wpłacę na Twoje konto? Tylko mi je przypomnij na pw. dziękujemy prześlicznie :) zaraz na pw podam numer konta, z mojego potwierdzenie będzie od razu (potem będziemy męczyć Izę :diabloti: żeby potwierdziła, że ja jej przekazałam ) jogolcia@pdx napisał(a):Diunka - trzymamy kciuki ;-) transport ze względu na czas kierowcy :) i trasę do przejechania został przełożony na sobotę myślę ze do soboty można rozlużnić kciuki ;) Quote
Biafra Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='jogolcia@pdx']Hejka Irenko ;-) Nie ma sprawy, poczekam, bo po prostu ciekawa jestem co z tymi kojcami... Diunka - trzymamy kciukasy :) Dzięki za kciuki dla Diuny :loveu: , mam nadzieję, że w sobotę będę ją widzieć po raz ostatni :lol: W klatkach (dwóch) mam miszmasz :evil_lol: W jednej mam suczki ze stodoły - jedną ze świerzbem a drugą z nużycą. Połączyłam je w wątpliwy zestaw, żeby nie rozniosły mi tego na resztę :shake: Tutaj jest ich wątek...trochę zakurzony :oops::oops::oops: http://www.dogomania.pl/threads/202057-Starszy-człowiek-w-szpitalu-w-stodole-głodne-suki-ze-szczeniakami-i-ciężarne-dzikusy/page5 w drugiej mam szczyle ...z innej stodoły :placz: nawet nie wiem do której grupy kundelków je dopisać, bo wątku jeszcze nie mają. Stodoły na wsiach to przekleństwo. Suki podkopują się, szczenią a potem wyprowadzają kilkumiesięczne dzikusy, które nie widziały człowieka. Te szczeniaki mają około pół roku. Suka podobno oszczeniła się w zimie w największe mrozy. Wszyscy mieli nadzieję, że matka natura sama załatwi sprawę niechcianego miotu- bo co to za głupia suka żeby szczeniła się w środku zimy zamiast na wiosnę. Niestety dla suki małe nie zamarzly i przeżyły - ( 6 sztuk) dopóki karmiła. Umarły niedawno z głodu 3-4 miesięczne. Zostaly żywe te dwa i ona. W stodole 4 martwe ciałka :-( Szczyle warczą i gryzą ale już siedzą w klatce. Matka nie podchodzi nawet do jedzenia. Jak jej nie złapię zaraz będzie następny zestaw nieszczęścia. Tutaj klatka w użyciu ;) Quote
Biafra Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Tutaj jest Diuna. Mam nadzieję, że to zdjęcia pożegnalne i w nowym domku bedzie arcymiłym psem :diabloti:. Quote
Biafra Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Pozostały dobytek ;) Wyleczony Hugo wypadkowiec. Można go ogłaszać :modla: Hugo jest prawie ON-kiem. Ma około 4-5 lat. Zabrałam go z pobocza drogi, leżał potrącony przez samochód. Miał połamaną miednicę. Początkowo wetki planowały mu usunąć główkę kości udowej , bo utrudniała zrastanie miednicy, ale udało się uniknąć operacji. Hugo sie pozrastał i utył, bo wyglądał jak przecinek. Jest zdrowy, zaszczepiony. Na dniach będzie wykastrowany. Generalnie dla ludzi jest miłym psem, tylko chyba lepiej, żeby nie był z drugim psem . Troszkę jest dominujący. Quote
Biafra Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 I jeszcze gangreny. Te chyba dłuuuugo nie będą ogłaszane :-( Uszata + brat i Wilczasta. Pierwszy zestaw jest niereformowalny. Uszata może trochę sie przekonuje, że człowiek to nie potwór... Jej brat zachowuje się odwrotnie proporcjonalnie do niej. W sytuacji zagrożenia życia - która wg nich trwa stale :shake: Uszata ucieka a brat gryzie. Wilczasta wydawała mi się jakoś bardziej komunikatywna i towarzyska. Wydałam ją do DT, żeby się bardziej przyzwyczaiła do człowieka...ale dała popalić i wróciła. Dwa dni była miła a na trzeci coś nie poszło po jej myśli więc uciekła do łazienki pod umywalkę. Tam doszła do wniosku, że łazienka jest o.k dla niej i nie zamierza się nią dzielić z nikim. Właściciele łazienki po całym dniu siusiania w ogrodzie poprosili mnie-antyterrorystkę :p , żebym przyjechała, obezwładniła miłe zwierzątko hodowlane, wydarła je z łazienki i zabrała je sobie na amen. Stałam się spowrotem szczęśliwą posiadaczką Wilczastej. Dwa dni posiedziała w mojej kuchni bo już nie było gdzie a teraz mieszka w ogrodzie na podjeździe i robi za alarm :evil_lol: Jeśli ktoś chce psa do pilnowania to ręczę za nią głową. Szczeka jak tylko ktoś się zbliża, potem wskakuje jednym susem w krzaki i udaje że jej nie ma. Na mnie reaguje tak samo. Jak wyjeżdżam autem to biegnie pod drzwi i rozsiada się jak pani na włościach. Z radości że mnie nie ma. W nocy robi to samo. Szanse na adopcje tej trójki oceniam na minus 1000 :placz::placz::placz: Quote
irenaka Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Przy słowie "gangreny":diabloti: zmiotło mnie z krzesła a Wawel zatrząsł się w posadach:evil_lol: Coś mi się zdaje, że szaleństwa ogłoszeniowego w tej chwili nie będzie:shake:. Gosia, rozmawiałam dzisiaj jeszcze z Izunią i dopytałam jak widzi te ogłoszenia. Propozycja jest taka: jeżeli możesz i masz jeszcze jeden zestawik ogłoszeniowy, to puść ogłoszenia na Hugo. Ja swoje dwa zestawy wrzucę na suczki z drugiego wątku, tylko czekam jeszcze na ich zdjęcia. Może tak być?;) Quote
3 x Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 irenaka napisał(a): Gosia, rozmawiałam dzisiaj jeszcze z Izunią i dopytałam jak widzi te ogłoszenia. Propozycja jest taka: jeżeli możesz i masz jeszcze jeden zestawik ogłoszeniowy, to puść ogłoszenia na Hugo. Ja swoje dwa zestawy wrzucę na suczki z drugiego wątku, tylko czekam jeszcze na ich zdjęcia. Może tak być?;) ok, jestem za :) dziękuję :) Quote
jogolcia@pdx Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Biafra - dzięki za wieści, i foty klatki ;-) Quote
Biafra Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Diuna już w nowym domku :multi::multi::multi: Panie są nią zachwycone i mam nadzieję , że ten zachwyt będzie trwał, i trwał i jeszcze się pogłębiał :evil_lol: Dziekuję bardzo Nanhoo, że poświęciła cały dzień żeby zawieźć Diunę aż do Jasła :calus: Quote
3 x Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Biafra napisał(a):Diuna już w nowym domku :multi::multi::multi: Panie są nią zachwycone i mam nadzieję , że ten zachwyt będzie trwał, i trwał i jeszcze się pogłębiał :evil_lol: Dziekuję bardzo Nanhoo, że poświęciła cały dzień żeby zawieźć Diunę aż do Jasła :calus: super że Diuna w końcu się doczekała :) doszły pieniązki od pani Ewy M. ( za pośrednictwem Ireny) - 50 zł :) Dziękujemy :loveu: Quote
Biafra Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Hugo prosi o nowy dom :modla: Wilczasto - Uszate Trojaczki proszą o chrupki :modla: Quote
3 x Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Biafra napisał(a):Hugo prosi o nowy dom :modla: Wilczasto - Uszate Trojaczki proszą o chrupki :modla: się mu zamówi dzisiaj ogłoszenia to pojdzie do domu tylko jajka mu trzeba wyciąć ;) gorzej z chrupkami :( Quote
jogolcia@pdx Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Dziewczyny - przeklejam info z innego wątku: "Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA! http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html Kupując jeden worek karmy drugi otrzymujemy Gratis! Np. kupując 20 kg karmy Farmina Charli Standard w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł!" Quote
Biafra Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Dziewczyny - przeklejam info z innego wątku: "Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA! http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html Kupując jeden worek karmy drugi otrzymujemy Gratis! Np. kupując 20 kg karmy Farmina Charli Standard w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł!" Fajna promocja . Może ktoś się skusi i kupi zestaw małym darmozjadom :modla: Quote
Recommended Posts