Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 655
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

3 x napisał(a):

wczoraj przelalam Biafrze 800 zł dla kundelków, mam nadzieję, że odwiedzi nas tutaj i potaknie ;)

Potakuję :loveu:
Pieniądze dla kundelków dotarły.
Bardzo dziękuję. To są chyba najbardziej zadłużone kundelki na świecie :shake:

Posted

zrobiłam ogłoszenia Maverickowi i Diunie na cafeanimal i gumtree
moze ktoś ich zauwazy ?

plaujemy ciachnąć pekińczyka i jak najszybciej wydac go do domu, wyszło nam ze on jest najbardziej atrakcyjny i adopcyjny zarazem
pozostałe oprócz Mava i Diunki to dzikusy albo chore :(

kilka dni temu przybył kolejny jakiś połamacniec w typie ON'ka :shake:

edit i na szerloku im zrobiłam
edit 2:
mają jesczze ogłoszenia na allegratka i na kupiepsa.pl i na http://zwierzeta.swiatogloszen.net.pl

Posted

Szarotka napisał(a):
To ile ich macie na stanie ??

w spisie na początku brakuje tylko połamańca to byłby 10
dwa są w DT - ten z puszczy i Mav
pozostała 8 w hotelu

co do połamańca musze mieć ciut więcej inf od Izy żeby go wrzuić a przede wszystkim więcej czasu :oops:

Posted

3 x napisał(a):
zrobiłam ogłoszenia Maverickowi i Diunie na cafeanimal i gumtree
moze ktoś ich zauwazy ?

plaujemy ciachnąć pekińczyka i jak najszybciej wydac go do domu, wyszło nam ze on jest najbardziej atrakcyjny i adopcyjny zarazem
pozostałe oprócz Mava i Diunki to dzikusy albo chore :(

kilka dni temu przybył kolejny jakiś połamacniec w typie ON'ka :shake:

edit i na szerloku im zrobiłam
edit 2:
mają jeszcze ogłoszenia na allegratka i na kupiepsa.pl i na http://zwierzeta.swiatogloszen.net.pl

zrobiłam im jeszcze ogłoszenia na ogłoszenia kraków: http://www.ogloszeniakrakow.pl/component/option,com_adsmanager/page,show_ad/adid,1752/catid,56/Itemid,0/
ale u Diuny coś skiepscilam i sie tekst pociął i dziwnie pokopiowal wiec się chwalić nie będę ;)

zaraz im jeszcze gdzies porobię
edit - zrobiłam jeszcze na
http://www.krakowmiasto.pl/flora-i-fauna/oddam-za-darmo/krakow-diuna-mix-on-poszukuje-domu.htm
http://www.krakowmiasto.pl/flora-i-fauna/oddam-za-darmo/krakow-maverick-gotowy-do-pokochania--prosi-o-dom.htm
i na
http://www.krakusik.pl/63520_maverick_pokochasz_dasz_dom_.html
http://www.krakusik.pl/63521_diuna_mix_on_prosi_o_dom_.html
i tutaj:
http://www.ogloszenia.krakow.pl/326130
http://www.ogloszenia.krakow.pl/326131

Prawie pekińczyk nie ma już jajek ;) i dobrze bo podobno straszny wredas jest więc wiecej takich nie bedzie o ! ;)

a dziadunio (zdjecie ponizej) ma śruta w tyłku
pewnie dostał na pożegnanie od kochającego pana :shake:

Posted

Ehh cicho tu jakoś. A ja od wczoraj - bo wczoraj tu trafiłam przez przypadek - zastanawiam się jak pomóc najbardziej zadłużonym kundelkom świata.
Nie znalazł by się ktoś chetny do pomocy przy założeniu i prowadzeniu bazarku z całkiem fajnymi ciuchami? Dochód oczywiscie w całości na kundelki. Ja mam ostatnio deficyt czasu bo małe dziecko w domu zapewnia zajęcie we dnie i w nocy - w necie i na dogo bywam tak jak teraz o 21-22 godzinie.
Gdyby ktoś był chętny do pomocy proszę o wiadomość na PW.

• 2 weeks later...
Posted

Poproszę 3x o konto do przelewu dla kundelków.
Kwotę 250,00 przeleję w imieniu Pani Ewy M. która chce pomóc Biafrze a sama Biafra zadecydowała, żeby przelew poszedł właśnie na kundelki.
Dziękuję pięknie Panie Ewo:loveu: w imieniu kundelków, Biafry i swoim:Rose:

Posted

matamata napisał(a):
Ehh cicho tu jakoś. A ja od wczoraj - bo wczoraj tu trafiłam przez przypadek - zastanawiam się jak pomóc najbardziej zadłużonym kundelkom świata.
Nie znalazł by się ktoś chetny do pomocy przy założeniu i prowadzeniu bazarku z całkiem fajnymi ciuchami? Dochód oczywiscie w całości na kundelki. Ja mam ostatnio deficyt czasu bo małe dziecko w domu zapewnia zajęcie we dnie i w nocy - w necie i na dogo bywam tak jak teraz o 21-22 godzinie.
Gdyby ktoś był chętny do pomocy proszę o wiadomość na PW.

mata mata my jesteśmy chętne tylko czasu brak
ale dziękuję za propozycję :)
postaram sie na dniach odezwać na pw
przepraszam, ze wczesniej nie zareagowałam ale czasu miałam jak na lekarstwo

irenaka napisał(a):
Poproszę 3x o konto do przelewu dla kundelków.
Kwotę 250,00 przeleję w imieniu Pani Ewy M. która chce pomóc Biafrze a sama Biafra zadecydowała, żeby przelew poszedł właśnie na kundelki.
Dziękuję pięknie Panie Ewo:loveu: w imieniu kundelków, Biafry i swoim:Rose:

to ja wyślę zaraz pw i sobie potem zemdleję ;)

Posted

3 x napisał(a):
nie, ja tak kontrolnie sobie zemdleję ;)

To mnie uspokoiłaś;)
Szurnięta jestem total, ale jak sobie coś wypatrzę na wątku, to nie ma uproś;)
Mało mam roboty:evil_lol: i bardzo bym chciała tego dziadzia nr 7 poogłaszać, tylko więcej zdjęć by się przydało, z dwoma nie ruszę.
Może zestaw mu wykupię na bazarku? Coś pokombinuję. Tylko czy się zgodzisz?;):evil_lol:

Posted

irenaka napisał(a):
To mnie uspokoiłaś;)
Szurnięta jestem total, ale jak sobie coś wypatrzę na wątku, to nie ma uproś;)
Mało mam roboty:evil_lol: i bardzo bym chciała tego dziadzia nr 7 poogłaszać, tylko więcej zdjęć by się przydało, z dwoma nie ruszę.
Może zestaw mu wykupię na bazarku? Coś pokombinuję. Tylko czy się zgodzisz?;):evil_lol:

Irenka - napierw SKRZYNKĘ wyczyść, a potem kombinuj --- nie mogę się do Ciebie dostać (znowu) ;-(

Posted

niestety jeśli chodzi o dziadka nie ma co kombinować
Dziadunio jest za TM
odszedł 28 lutego :(
stan po wizycie u weta nie poprawił się wręcz przeciwnie pogorszył
(szczegóły zna Biafra)

sama się dowiedziałam wczoraj, inf. nam umknęła bo dużo się działo w tym czasie
akurat odejście Dziadunia nałożyło się, z przybyciem Aksona i jego odejściem, z przyjechaniem nowego konia

co do pozostałych kundelków - są nowe nabytki - niestety
będą miały osobny wątek, tylko się ogarniemy
dzisiaj dwie cięzarne sunie jadą na sterylizację

za dużo ich wszystkich :(

rachunek za styczeń - 2550 zł
będę robiła allegro cegiełkowe na pokrycie długu

Posted

O Dziadziu już wiem od Biafry. Ostatnio tak mam:-(, że jak tylko jakiegoś staruszka wypatrzę, to przychodzi śmierć.
Dziadzio miał już imię. Nazywałam go Dyziem, takie śmieszne imię, dla uroczego małego smutaska:-(:-(

3x, jak będziesz miała link do wątku następnych kundelków i tego nowego konia Biafry, to bardzo wrzuć linki na ten wątek.

jogolcia@pdx napisał(a):
Irenka - napierw SKRZYNKĘ wyczyść, a potem kombinuj --- nie mogę się do Ciebie dostać (znowu) ;-(

Jo:loveu:, skrzynka już prawie pusta, jutro rano znowu pewnie będzie zapchana, korzystaj;).

Posted

Dziewczyny ja ponawiam ofertę bazarku, wiem, że 3x zawalona robotą ale może ktoś z innych odwiedzających watek zechce pomóc. Mam troche fajnych firmowych ciuchów na zbyciu, pewnie przy takim obłożeniu to będzie kropla w morzu ale zawsze coś. Nigdy nie robiłam bazarku poza tym mam malo czasu więc raczej nie dam rady ogarnąć tego sama.

Posted

matamata napisał(a):
Dziewczyny ja ponawiam ofertę bazarku, wiem, że 3x zawalona robotą ale może ktoś z innych odwiedzających watek zechce pomóc. Mam troche fajnych firmowych ciuchów na zbyciu, pewnie przy takim obłożeniu to będzie kropla w morzu ale zawsze coś. Nigdy nie robiłam bazarku poza tym mam malo czasu więc raczej nie dam rady ogarnąć tego sama.

matamata - wysłałam pw z propozycją
może akurat tak się uda?

Posted

[quote name='irenaka']

3x, jak będziesz miała link do wątku następnych kundelków i tego nowego konia Biafry, to bardzo wrzuć linki na ten wątek.

nie mam jeszcze wątku ale mam super wiadomość :)

Maverick Morelli poszedł do domu !
dzisiaj ! :multi::multi::multi:

oby już nie wracał ;)

dziękujemy osobie/osobom które sprawiły, że ogłoszenie Mavericka ukazało się w gaziecie wyborczej - Dziękujemy :loveu:

jeśli chodzi o drugie kundelki dwie sunie zostały dzisiaj na sterylce (aborcyjnej) u weta
razem z trzema kocicami
na brak czasu Iza nie narzeka jak widać :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

edit. musiałam wytłuścić, że kurdupel ma dom
pora uaktualnić pierwszą stronę ;)

Posted

Odwiedzam kundelki
bo jest z nimi klopot wielki
to szczakaja, a to placza
to na Ize stale skacza
tez ich wcale nie ubywa
biedna Iza glowa kiwa
i gdzie spojrzy tam kundelek
chyba jest ich juz za wiele:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Ile potrzeba na karmę dla tych szczylików? Już wiecie czy saszetki dla kociąt mogą być? Jeżeli tak, toczy można je zamówić przez net? A może gdzeiś kupic taniej?

już wiemy
trzeba kupic karmę starter -RC Starter - cena 169 zł/10 kg
albo boscha - tańsza
(nie wiem na ile wystarczy)
dyskusja toczy się na ten temat na watku bandy ze stodoły banda ze stodoły - 11 szczeniaków, chore szczenne sunie