3 x Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Kaja i Aza zgłoś do pakietu Pralinkę, jej ogłoszenia jeszcze nei ruszyły, nie ma co czekać zatem tekst jest poniżej ew tą końcówkę o błedach mozna wyrzucić bo nie wiem czy to nie zrazi potencjalnych domków [quote name='3 x'] Pralinka to młoda, urocza sunia. Jeszcze niedawno była jednym wielkim kłębkiem strachu. Wyniszczona została znaleziona przy drodze, widać było niedawno urodziła szczeniaki. Niestety przy drodze była sama. Pomimo poszukiwań - nie znaleźliśmy szczeniaków. Sunia była panicznie przerażona. Pralinka bała się własnego cienia. Teraz otwiera się na człowieka. Zaczyna chodzić w krok za opiekunką. Cieszyć się na jej widok. Widać, że na nowo nabiera zaufania do człowieka. Pralinka ma czekoladowo-ruda sierć. Jest młoda, ma max 1,5 roku. Jest nieduża, wielkości jamnika króliczego. Waży ok 5 kg. Jest zaszczepiona i odrobaczona. Przed adopcją zostanie wysterylizowana. W samochodzie jest bardzo grzeczna. Uczy się chodzić na smyczy. Sunia broni własnego terenu, choć niepozorna z postury jest doskonałym stróżem i alarmem. Bardzo pilnuje się swojego terenu. Obecnie swój Dom Tymczasowy dzielnie broni i ostrzega przed dzikami :) Szukamy dle niej najlepszego domu. Pełnego ciepła i zrozumienia, a także cierpliwego. Domu, który będzie potrafił wybaczyć suni błędy i który będzie miał siłe i energię, aby nauczyć ja na nowo, że człowiek to nie tylko ból i strach. Że można być kochany i głaskanym. Że człowiek może być najlepszym przyjacielem. Jeśli chcesz zaopiekowac się sunią skontaktuj się z nami. e-mail: fundacja.konie@wp.pl tel. 0692 334 433 zdjęcia: str. 7 str. 13 jeszcze link do allegro Pralinki (musimy jej wznowić) allegro Pralinki Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 To ja musze teraz za te ogloszenia zaplacic. Chyba mi kobieta konta nie przyslala. Quote
3 x Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='Szarotka']To ja musze teraz za te ogloszenia zaplacic. Chyba mi kobieta konta nie przyslala.[/QUOTE] zaraz zobacze czy ja nie mam jeszcze konta do Lady jak mam to posle na pw moje do chałwy masz? zamknełabym w końcu ten bazarek ;) edit. poszło pw z numerem konta do ladySwallow Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Pieniadze powinny byc lada dzien. Ania powiedziala, ze wplaci. Quote
Kaja i Aza Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='3 x']Kaja i Aza zgłoś do pakietu Pralinkę, jej ogłoszenia jeszcze nei ruszyły, nie ma co czekać zatem tekst jest poniżej ew tą końcówkę o błedach mozna wyrzucić bo nie wiem czy to nie zrazi potencjalnych domków [/QUOTE] Ale to juz nie dzisiaj, bo jestem po prawie nieprzespanej nocy i ciezkim dniu w pracy. Jutro sie tym zajme. Quote
3 x Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='Kaja i Aza']Ale to juz nie dzisiaj, bo jestem po prawie nieprzespanej nocy i ciezkim dniu w pracy. Jutro sie tym zajme.[/QUOTE] ok, dziękuję :) dziewczyny, padł mi komuter domowy tak na amen wiec jakby było mnie mniej to tylko i wyłacznie dlatego Quote
3 x Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Szarotka napisał(a):Maluchy do gory. tez podniose nasze zadłuzone kundelki moze ktos jeszcze wypatrzy i zechce wesprzec Quote
Szarotka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Obawiam sie, ze to by trzeba watek rozsylac. Ostatnio mialam troche ruchu, bo mielismy zamiar sie przeprowadzac, ale narazie przesunelismy podejmowanie decyzji do wiosny, wiec bedzie wiekszy spokoj :):) Quote
3 x Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Szarotka mam pieniązki za chałwe - dziekuję :) poprosze o adres do wysyłki tym samym konto szczeniaków wzbogaciło się o 90 zł z bazarku - krawica gremilna i chałwy :) jeszcze nie doliczylam pieniążków z bazarku "co łaska" z imionami, ale jeszcze poczekam do wtorku, jak nikt nikt nic juz nie wpłaci to bedziemy mieli i tak 45 zł z tego bazarku :) powoli powoli i moze uzbiera sie na pokrycie długu Moppi w hotelu :) Quote
3 x Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 juz pewnei pisalam kiedys, ze jest Pani zakochana w Majki Mańku ale chyba nic z tego nie będzie Pani boi się brać psa w ciemno zastanawia się jeszcze ale coś czuję, ze jakby miała go brac to by juz wzieła Kaja i Aza usało sie moze zobić Pralince ogłoszenia ? Quote
Szarotka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ale nie stala w uczuciach. Przesle adres do chalwy lada dzien :):) Quote
Kaja i Aza Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 3x, poslalam informacje do ogloszen (troche zmienilam tekst), mysle, ze lada dzien powinny byc gotowe, pare psow jest w kolejce przed Pralinka. Quote
3 x Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Kaja i Aza napisał(a):3x, poslalam informacje do ogloszen (troche zmienilam tekst), mysle, ze lada dzien powinny byc gotowe, pare psow jest w kolejce przed Pralinka. jakby się już ukazały - daj znać :) musze sprawdzić czy dziewczynka ma jeszcze allegro Quote
3 x Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 wiem, ze ogłoszenia Pralinki się robia :) jutro Iza ma w planach jechać z czarna uszata sunią (jako wabik) na łapanke jej brata (tzn suni brata nie Izy ;)) psiak jest chyba chory podobno je coraz mniej kurde on straszny dzikus jest nie wiem czy uda sie go zlapac to juz nie pierwsze podejscie do jego łapania kurde zeby dal się złapac tylko to znów dojda koszty hoteliku kurcze oprcz mopinki nic nam adopcje nie ida pomimo ogłoszeń Quote
Szarotka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Moj Henio i Lenka tez siedza w hotelach. Znowu bede ogloszenia kupowac. Quote
Kaja i Aza Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 3 x napisał(a):jakby się już ukazały - daj znać :) musze sprawdzić czy dziewczynka ma jeszcze allegro Oczywiscie dam znac. Quote
3 x Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 dziekujemy za odwiedziny :) mala czarna uszata sunia dogaduje się ze zwierzetami bardzo dobrze nie mieszka w kojcu w hoteliku tylko w domu gdzie mieszka tez stuletnia jamniczka z która sunia się dogaduje bez problemu i mieszka tez kot, którego sunia zaczepia do zabawy za to panicznie boi się ludzi :( dzisiaj jechala z Iza jako wabik dla swojego brata załatwiła się pod siebie jeszcze w domu jak dziewczyny ja "łapały" złapana juz posikala sie też w kontenerku nie mam pojęcia co jej zrobili ludzie że tak panicznie na nich reaguje :( brata nie udało się zlapac niestety nie wiem kiedy kolejna próba bardzo prosze o wsparcie dług się nie zmniejsza może ktos ma jakies fanty i może wystawic bazarek z przeznaczeniem na kundelki biafrowe? nie ukrywam, ze teraz skupilam się na musli dla koni nie umiem "działać" na pietnaście frontów, chcę zamknąc musli i wtedy znów skupię się na szczeniakach ale sama niewiele zdzialam :( prosze, moze ktos moze nas wspomóc bazarkiem? liczy się kazda kwota, Quote
Szarotka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Niestety bazarkow robic nie moge, jedynie moge podrzuca lub rozsylac, lub cos kupic i potem komus wyslac :):) Quote
Kaja i Aza Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Osoba z bazarku ogloszeniowego nie logowala sie na dogo od 5 dni, nie wiem kiedy Pralinka dostanie ogloszenia, przykro mi, ale nie mam nad tym kontroli. Quote
Recommended Posts