tomcug Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 EVA2406 napisał(a):Domek Oskarka się remontuje na przyjęcie dostojnego gościa :evil_lol:. A tak serio, trwa remont kapitalny domu łącznie z podłogami i Oskarek musi przeczekać to " trzęsienie ziemi". I może dobrze się stało, bo Oskarek jest chory. Jeszcze nie wiem dokładnie co mu jest, ale ta jego chudość, kilka kup dziennie, słaby apetyt, rozwolnienia, okropny wygląd sierści, to objawy niepokojące. Dzisiaj dostał leki na brzusio, miał zrobione badania i jak jutro będą wyniki coś będzie wiadomo. potem trzeba chłopaka odrobaczyć. Zobaczymy co przyniesie jutro............... Mam nadzieję, że to chwilowa niedyspozycja... Quote
EVA2406 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 No, niestety, nie jest to chwilowa niedyspozycja :( Oskarek, dzięki nieocenionej pomocy Cioteczki Abrakadabry, trafił do lecznicy, na badania. ( Ja z zapaleniem oskrzeli nie nadawałam się do niczego). ABRUSIA :loveu:, dziękuję. Pani dr obejrzała, obsłuchała Oskarka i pobrała krew na badania oraz zapisała leki na brzydkie koo. Mamy już wyniki. Postaram się jutro wstawić na wątek. Wniosek z nich wypływa taki, że mogą być dwie przyczyny Oskarkowej choroby. Jedna to jakaś bardzo rzadka choroba ( nazwy nie pamiętam), a druga to przeogromne zarobaczenie i w związku z tym , pomimo brzydkiego koopala, odrobaczamy się przez trzy dni, a potem zobaczymy co dalej. Oskarek jest wesoły, ma apetyt, ale koopal nie zmienia się :shake:. W sobotę odebrałam tabletki na odrobaczenie. Jutro trzeci dzień tabletek i nic; robali nie widać...... Aaaa i jeszcze jedno..............Oskarek ma bardzo brzydką sierść. Po odrobaczeniu i poprawie koo dostanie witaminy. Zebrana kasa znacznie stopniała. Po zakończeniu leczenia wetka wystawi r -ek. A miałam nadzieję, że inna bieda dostanie. Domek chyba dalej się remontuje, bo nikt się nie odzywa.................. Quote
zoja. Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Może to jednak robale... E! wy tam! wyłazić z oskarowego dupska! Swoją drogą.. może czas zadzwonić do rodziny z pytaniem o przybliżony termin? Quote
EVA2406 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 zoja. napisał(a):Może to jednak robale... E! wy tam! wyłazić z oskarowego dupska! Swoją drogą.. może czas zadzwonić do rodziny z pytaniem o przybliżony termin? Robali nie stwierdzam. Koo, poprawiło się. Ale myślę, że on ma coś ze złym wchłanianiem, bo koo robi za każdym spacerem :crazyeye:. Muszę o tym pogadać z wetką. No i tak kiepska sierść................. Tylko jak zadzwonić, jak nie mam z nimi kontaktu................... Quote
mimiś Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 oż kurcze...nie wygląda to fajnie[domek i zdrowotność Oscara zarówno..:shake:] Quote
EVA2406 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Może Jola ma kontakt z domkiem, ale myślę, że jeśli domek by się odezwał, to dałaby jakiś znak............. Quote
zoja. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Wypytałam: termin domku jeszcze nie minął. Pod koniec tygodnia JB zadzwoni, zapyta. Remont domu jest GENERALNY, więc myślę, że jeszcze nie czas panikować. Wyniki badań Oskara: Quote
zoja. Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dziwne. Nie wiadomo na co konkretnie wskazują. Niby wszystko OK, a jednak czegoś tam więcej, czegoś tam mniej.. Na szczęście pies czuje się coraz lepiej. Quote
EVA2406 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zoja :loveu:, dziękuję za wstawienie wyników. Rozmawiałam z wetką. Wyniki, jak porównasz z normą, nie są najlepsze. Ma za dużo białych krwinek i ich obraz też jest zmieniony. Oskarek ma jeszcze przez 4 dni dostawać metronidazol. Po 7 i po 14 dniach ma mieć dodatkowe odrobaczenie i dopiero wtedy będzie można zrobić kontrolne badania. Czyli 26.10 i 02.11 odrobaczamy. Dzisiaj Oskar czuje się lepiej, koo wraca do normy i humor, też. Pychol i ogonek cały czas się śmieją :). To taki radosny pies. Quote
EVA2406 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 BUDRYSEK napisał(a):Oskarku prosze nie chorować! Budrysku, dziekuję, że w nawale swoich obowiązków zajrzałaś do Oskarka. Zadzwonię, bo mamy porachunki :evil_lol: Quote
tomcug Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A co u Oskarka słychać? No przecież nie rozchoruje nam się teraz, prawda? Quote
EVA2406 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Oskarek dzisiaj czuje się dobrze. Dostaje leki. Koo, ok. W poniedziałek 25 i w następny poniedziałek ma dostać kolejną porcję na odrobaczenie i wtedy będzie pewnie kolejne badanie krwi. Tak więc, czekamy................ Quote
zoja. Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 nadal remont trwa, ale idzie do przodu :) Quote
paros Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 zoja. napisał(a):nadal remont trwa, ale idzie do przodu :) no chyba najwyższy czas finiszować remont :roll: Quote
EVA2406 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Podobno w niedzielę Oskarek pojedzie do domku :) Quote
Recommended Posts