Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oj ciociu wando juz wróciłam, całe szczęscie ze kicia się załatwila.
Widac jednak jej to podrózowanie pomaga. Nic tylko musisz ja po dniu pełnym oczekiwań do auta wsadzić i powożić troszkę ( na dzieci to dzaiła usypiająco widac na Korę pobudzająco :cool3:

co do maluszków to szef mój oglądał zdjęcie i mówi ze widać nie widzi coby tam były , ale moze byc tak ze je te kooopale zasłaniaja , najpewniej bedzie zrobić rtg po 45 dniu. ( czyli tak za tydzień powinno juz cos napewno wyjśc) a dalej nie jestem pewna czy napewno to nie były masy kałowe , ona w koncu sie nie załtwiała od paru dni nie wiedomo jak długo i nie wiedomo ile jeszcze w środku zostało... Ja mysle ,ze jeśli ona bedzie sie lepiej czuła i coraz lepiej bedzie chodzić to ją ciachniemy i tyle. Ale to zależy od niej. No i od Was. Bo jeśli chodzi o maluszki urodzone to sie nie podejmuje usypiania, jak juz to mogę im domków zacząć szukać...

Posted

kicia jest niesamowita , po tym wszystkim co przeszła , nie skarży się , nie okazuje bólu i cierpienia , chce tylko głasków . Szkoda ,że ludzie nie są takimi cierpliwymi pacjentami jak te biedne , umęczone zwierzęta.

Posted

:shake: biedna kicia, całe szczęście że trafiła w takie dobre i czułe ręce, a domków poszukany. Przecież nie zostawimy Wandull z cała brygadą kotowo - psowo - rybią:evil_lol: , no i musi być niejsce na następne znajdki.

Posted

syla00 napisał(a):
:shake: biedna kicia, całe szczęście że trafiła w takie dobre i czułe ręce, a domków poszukany. Przecież nie zostawimy Wandull z cała brygadą kotowo - psowo - rybią:evil_lol: , no i musi być niejsce na następne znajdki.
Tez tak myślę , zwłaszcza ,że Twój Filip będzie się lepiej chował z przyrodnim rodzeństwem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a tak na poważnie , rozwaz to.Podwójna głupawka w nocy to miod z boczkiem , a mnie czeka posiódma:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

czy mogę prosić o relacje dotyczące mojej uciekinierki ? kiedy planujecie jej powrót , ale bez transporterków z kolejnym nieszczęściem , PLLLLIIISSS , 3 psy a w perspektywie 7 kotów starczy , chyba ,że KAJUSIA zostaje?

Posted

wandul 66 napisał(a):
Tez tak myślę , zwłaszcza ,że Twój Filip będzie się lepiej chował z przyrodnim rodzeństwem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a tak na poważnie , rozwaz to.Podwójna głupawka w nocy to miod z boczkiem , a mnie czeka posiódma:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Wandullku ja bardzo chętnie, tym bardziej że nocuje piętro niżej bez gromadki, ale nie wiem co na to mój TZ. Myślę, że byłby to powód do rozwodu:evil_lol:. Filip niestety chory (kocia grypa), nosek usmarkany i stan podgorączkowy:-( ,dziś dostał w dupcie pierwszy zastrzyk, w środe powtórka z rozrywki.

Posted

nie przejmuj się , moja KLUSIA też miała koci katar , prawie nie widziała na oczy a z nosa leciało zielone paskudztwo . Dzięki formice i współczesnym zdobyczą farmacji , jest w stanie jaki widziałaś:lol: :lol: :lol:

Posted

wandul 66 napisał(a):
czy mogę prosić o relacje dotyczące mojej uciekinierki ? kiedy planujecie jej powrót , ale bez transporterków z kolejnym nieszczęściem , PLLLLIIISSS , 3 psy a w perspektywie 7 kotów starczy , chyba ,że KAJUSIA zostaje?

uciekinierka ma się nieźle ;) - wyszalała się dzisiaj z Beciorkiem za wszystkie czasy, a jak się zmęczyła to przyszła się położyć koło moich nóg :loveu:
spacery niestety bez zmian - siedzi i trzęsie się jak osika - jedynie na spacerze z Betą troszkę podreptała i zrobiła ww. kupala;)
Kajucha jest bardzo mądrym psiakiem - balkon traktuje jako wybieg i tam chodzi za potrzebą a w mieszkaniu jak zostaje sama lub w nocy załatwia sie tylko w wyznaczonym miejscu (na folii)
dzisiaj zrobiła niewielki pogrom w zabawkach ale Młody jej szybko wybaczył ;)
jutro Kajusie czeka szczepienie

Posted

Dzis zaszłam bez beciorka,kajucha juz czekała na bete,była zawiedziona ,spacerek ranny nie podobał jej sie,ale zrobiła duzy postep,machala ogonkiem i szczekala z radosci gdy mnie zobaczyła,dwa razy przełamała sie i podeszła lizac mnie po rece.

Posted

z Fraszką i Firką ( obie dzikie ze żmigrodu) tez tak bylo , na pierwszych spacerach bały sie ruszyc , potem małymi kroczkami coraż śmielej . Firka potrzebowała 7 dni aby mi zaufac i zrobiła to z taka siła ,ze mało jej do domu nie przywiozłam , ona po porostu mi po pietach dreptała , spała w nogach , siedziała pod krzesłem a do nikogo innego sie nie zblizyła , za to fraszkun długo był niśmiały w stosunku do wszystkich , ale bardzo jej pomogło obserwowanie moich psiaków dzieki nim tez powoli nam zaufała.
A teraz co ??
oby dwie zdrajczynie czują sie w nowych domkach jak pączki w maśle :evil_lol:
Kajuchna sie też oswoi z czasem , a najszybciej nasladując inne psiaki :cool3:

Wandul nagłe dokocenie jeszcze nikomu nie zaszkodziło :razz: jesli masz ostre zdjęcie rentgenowskie i skaner możemy juz rozpocząc kampanie reklamową :laugh2_2:

Posted

Azyl_Zory WebAdmin napisał(a):
To w końcu kiedy jedzie Kaja do Wandy??I czy dalej szuka domku?czy tam już zostanie mis podwórka:)??
wiesz ,że jak zostanie u mnie miss podworka , to w ten sposób nie pomogę już żadnemu innemu , ona musi znależc super domek:loveu:

Posted

wiec na razie relacje MISS z Żorskiego podwórka,hm no może nocnego spacerku ,z którego przed kilkoma minutami wróciłyśmy,a tak się zaczeło niepewnie,pierwsze kroki pod blokiem:

ide pewniej i szybciej ,nie boje sie kroków obok mnie juz tak bardzo

podoba mi sie mordowanie beciora;)

chwila przerwy beciora cosik zaswedziało:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

i znów ja swedzi,cóz za pies,czyz ona zwariowała?;)

musimy wracać juz do domku