Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój piesek jest ogromnym pieszczochem i przylepą. Chodzi za mna jak cień i siedzi/leży przy mnie tak, żeby zawsze dotykać jakiejś części mojego ciała (bok, stopy, nogi itp.). Uwielbiam te nasze pieszczochy, nigdy mu ich nie oszczędzam problem jednak w tym, że kiedy ich bardzo chce próbuje je wynusić zębami. Nie gryzie, tylko powarkuje, pokazuje zęby i tak "kłapie" mordką jakby chciał mnie chwycić (albo nawet raczej dotknąć zębami) za ręce. Gdy tak robi, zawsze kładzie się pod nogami brzuchem do góry i "nadstawia się". Gdy zaczynam drapać w brzuszek - jak ręką odjął: zamyka oczy i drzemie. Myślałam najpierw, że może coś go tam swędzi (jest alergikiem) ale nic takiego. Zamieszczam ta histirię tutaj, bo nie wiem, czy tolerować i ulegać. Ostatnio zaczęłam ignorować te "zaproszenia" i głaszczemy się tylko bez zaczepek. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

Zdecydowanie ignorować i głaskać tylko kiedy Ty masz na to ochotę,bo inaczej będziesz miała psa chodzącego za Tobą wszędzie. Jasne czasami możesz go pogłaskac jak podejdzie,ale nie zawsze i nie jak się tego domaga.

Posted

Sama to przerabiałam,a raczej moja babcia. Głaskała Mike za każdym razem jak tylko do niej podeszła,dawała jej jeść jak waliła miską,wychodziła na spacer kiedy pies chciał i nie zostawiała go w domu. Po pewnym czasie pies łaził za nią krok w krok,plątał się między nogami i domagał ciągłej uwagi. Teraz naszczęście już tak nie jest,bo udało się przekonać babcie żeby jej nie ulegała.