Jump to content
Dogomania

Bolek - chudy jak chart, PO WYPADKU - pod opieką Fundacji BERNARDYN ... MA DOM

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i właśnie niedawno o tym samym myślałam.... może znajdą się osoby co zechcą wesprzeć psiaka..
jutro zadzwonię i spytam się o szczegóły odnośnie nr konta ... i dopisku na jakiego psiaka itp....

mam nadzieję że z psiakiem wszystko w miarę , jak na jego stan, ok ...

Posted

Nie muszę niczego dodawać...na stronie fundacji informacje wszystkie są zawarte...
Mam nadzieję,że przeprowadzane badania nie ujawnią jeszcze większych problemów niż te,które są gołym okiem widoczne.
Zaznaczam sobie wątek...

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Nie muszę niczego dodawać...na stronie fundacji informacje wszystkie są zawarte...
Mam nadzieję,że przeprowadzane badania nie ujawnią jeszcze większych problemów niż te,które są gołym okiem widoczne.
Zaznaczam sobie wątek...

Dziękuję Ci bardzo za pomoc ...:loveu::loveu:

Posted

dzwoniłam dzisiaj do Fundacji - pies powoli dochodzi do siebie, ale droga do powrotu do normalnego stanu jeszcze długa...

z badań krwi wyszło coś nie tak z wątrobą/ nie pamiętam dokładnie /, kreatynina w moczu .. - typowe dla takiego stanu skrajnego wychudzenia w jakim pies jest obecnie ...
... skrajnie wyniszczony - organizm będzie się powoli regenerował, pod opieką lekarza ...

...dokładne badania pod narkozą odnośnie dysplazji będzie miał robione jak nabierze sił ...

PIES MA ALLEGRO FUNDACYJNE :

prosimy o wsparcie, na utrzymanie , leczenie i badania :

http://allegro.pl/item1161090270_fun...bernardyn.html

Posted

Dziewczyny a kiedy ja juz z Dzidzia trabilam ze jest na ulicach szydlowca bernardyn !!!!!!!!!!!!!!! ( jeszcze lezal snieg...) uzyskalam odpowiedz ze Benio ma wlasciciela!!!!!!!!!! Do cholery to ten sam pies ktorego ja z Dzidzia dokarmialam na ulicy !!!!!!!!!!!!! jak mozna bylo nie sprawdzic dokladnie wlascicieli psa.....

Posted

[quote name='nincia']Dziewczyny a kiedy ja juz z Dzidzia trabilam ze jest na ulicach szydlowca bernardyn !!!!!!!!!!!!!!! ( jeszcze lezal snieg...) uzyskalam odpowiedz ze Benio ma wlasciciela!!!!!!!!!! Do cholery to ten sam pies ktorego ja z Dzidzia dokarmialam na ulicy !!!!!!!!!!!!! jak mozna bylo nie sprawdzic dokladnie wlascicieli psa.....

Jeżeli chodzi Ci o tego psa to to są dwa różne.
http://www.dogomania.pl/threads/180019-WierzAE-w-SZYDA-OWIEC-BORIA-wielkopies-odchodzAE-cy-z-wycieA-czenia-potrzebuje-POMOCY

Posted

nincia napisał(a):
Dziewczyny a kiedy ja juz z Dzidzia trabilam ze jest na ulicach szydlowca bernardyn !!!!!!!!!!!!!!! ( jeszcze lezal snieg...) uzyskalam odpowiedz ze Benio ma wlasciciela!!!!!!!!!! Do cholery to ten sam pies ktorego ja z Dzidzia dokarmialam na ulicy !!!!!!!!!!!!! jak mozna bylo nie sprawdzic dokladnie wlascicieli psa.....

trąbiłaś nincia rzeczywiście - a ja z Aimez go dwa dni szukałam po ulicach, chyba Wy też i okazało się - jeżeli nie pamiętasz - że go właściciele sami odnaleźli ..
Byłam u nich, pies rzeczywiście się odnalazł po 3 dniach ... psa mają od dawna, ma kojec , ogrodzenie ... a sprawdzać co miałam dokładnie - spać u nich ?? i pilnować czy im znowu nie ucieknie ???...
/husky też ucieka... /

dzwoniłam do nich na tygodniu - nikt nie odbierał ... zadzwonię lub pojadę jutro - zresztą i tak miałam to zrobic...
... jeżeli to ten sam pies - a jak dla mnie nie za bardzo - dla mnie benki to prawie są takie same - to będą się tłumaczyć przed fundacją ... pies był w takim stanie że musiałby im dawno uciec a ogłoszeń o zaginięciu - przynajmniej ja nie widziałam w Szydłowcu ...

Posted

[quote name='nincia']Dziewczyny a kiedy ja juz z Dzidzia trabilam ze jest na ulicach szydlowca bernardyn !!!!!!!!!!!!!!! ( jeszcze lezal snieg...) uzyskalam odpowiedz ze Benio ma wlasciciela!!!!!!!!!! Do cholery to ten sam pies ktorego ja z Dzidzia dokarmialam na ulicy !!!!!!!!!!!!! jak mozna bylo nie sprawdzic dokladnie wlascicieli psa.....

trąbię - że benek którego ja znalazłam to na pewno nie ten którego dokarmiłaś w zimę i którego szukaliśmy . Dziś odwiedziłam właściceli - pies ma się dobrze ... szczeka na obcych ale po krótkim powitaniu i oswojeniu wąchał mi rękę i już tak nie pyskował ... ja chcesz możesz tez tam pojechać jeżeli mi nie wierzysz...
ten z zimy jest bardziej w typie pirenejczyka a ten ostatni to typowy bernardyn ...
... nie ukrywam - wkurzył mnie Twój wpis i jednocześnie mi trochę przykro ... zwłaszcza o tą nieuzasadnioną pretensję na końcu ... /ja osobiście nie piszę nigdy nic czego nie jestem do końca pewna, ale ja to ja... /

Bolek - bo takie imię dostał w Fundacji prosi o wparcie - CEGIEŁKI ALLEGRO :

http://allegro.pl/item1161090270_fundacja_bernardyn_zaglodzony_bernardyn.html

Posted

najnowszy wpis o Bolku na stronie fundacji :

"27.07.2010 Bolek już dobrze. Nie ma zagrożenia życia. Żołądek i jelita podjęły pracę, nie ma już biegunki. Nawodniony. Teraz bardzo dużo je, smakuje sucha karma. Pochłania dziennie ok. 1,5 kg. Trochę dużo, ale wyraźnie organizm potrzebuje. Jeszcze słaby, ale interesuje się już otoczeniem. Grzeczny, łasi się i popiskuje domagając się uwagi.
Psychicznie na razie raczej bojaźliwy. Wiele sytuacji powoduje strach. Z podkulonym ogonem chowa się wtedy do budy lub przywiera do ziemi. Obserwujemy zachowanie i ośmielamy. Lubi dalmatynkę Agatę, która jest odważna i zadziorna. Bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, takiego wzięcia w opiekę i zapewnienia bezpieczeństwa."

Posted

Kama to ciesze sie bardzo ze to nie ten sam psiak na pierwszy rzut oka wydawalo mi sie ze to ten sam....( przepraszam jesli Cie urazilam. ale wystraszylam sie ze to to ten benio co go dokarmialam ) .....wiesz nie widze go na zywo a ze zdjec podobienstwo strasznie duze......jestem spokojna bo jest pod wasza opieka....
Jestescie wielkie za to co robicie...
P.S.
Razem z dzidzia pamietamy o was i o psiakach jak tylko bedziemy w stanie to mozecie liczyc na nasza pomoc i mam nadzieje ze wiecie o tym....
A Benio jest uroczy i trzymam kciuki za to zeby mu sie udalo znalezc lepsze jutro....