lanja Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Rasa Akita Ino - ur. 22-02-2007r z hodowli Grodzki Zakątek w Środzie Wlkp. Rodowód, maść - czerwona samiec imię Togo. Szczepiony. Pies obronno-stróżójący. Oddam za darmo. Wykazuje agresję na swoim terenie w stosunku do obcych. Pogryzł dwie osoby które weszły na posesję. Ostatnio pogryzł bez ostrzeżenia właściciela, i ma zostać uśpiony, więc sobie obiecałam, że puszczę ogłoszenie, może jest ktoś, kto potrafi zapanować nad takim psem. Podaję kontakt do właściciela: 607911628, pan Jarek. Quote
zeberka4 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 myslę że tutaj musiałaby wziąśc takiego psa osoba doswiadczona, z doswiadczenia wiem ze te psy mają bardzo cięzki charakter i od małego trzeba je uczyć. Przydałaby się osoba znająca na rasie tak myślę Quote
xxxx52 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 wine za zle agresywne zachowanie zwierzecia maja opiekunowie i tylko opiekunowie tego psa.jezeli nie znajdzie sie nowy opiekun ,ktory zajmie sie intesywnie szkoleniem ,to uwazam ,ze lepiej psa uspic niz gdyby trafil do hodowcow do malego kojca i do konca zycia musialby byc zakuty lancuchem ,albo byc tylko jako instrument do rozrodu i napelnienia kasy pseudohodowcom.Nie ma psow agresywnych ,agresywnymi robia je tylko ludzie nie umiejetnie wychowujac je. Quote
caromina Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Fundacja Akity w potrzebie http://www.akity.pl/ Napisz do nich lanja, mają doświadczenie i dysponują miejscem do którego zabierają psy bp ze schronu Quote
lanja Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 no właśnie sami zadzwonili...trzymam kciuki z całej siły Quote
Recommended Posts