Jump to content
Dogomania

Odebrana z Małoszyc, przerażona sunia a władze nie widzą tragedii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

11 marca 2010 r. w wyniku interwencji OTOZ Animals, z prywatnego schroniska w Małoszycach, po wielkich trudach, odebrano 16 psów, których pozostawienie w tym miejscu groziło ich śmiercią. Od tego dnia trwa heroiczna walka inspektorów i władz OTOZ Animals o zamknięcie tego miejsca kaźni wielu psów, jak i pokazanie ile znaczą pieniądze a jak niewiele tamtejsze władze obchodzi dobro zwierząt.
W ostatnim czasie Wójt Gminy Nowa Wieś Lęborska odrzucił decyzję o odebraniu psów z Małoszyc.
Wójt, lokalna Policja, była Powiatowa Lekarz Weterynarii i właściciel schroniska pan T. to jedna wielka klika i kumple, więc co się dziwić, że wydawane są takie decyzje.
Niby wszystko było w papierach super, a jakimś dziwnym trafem zgodę na to schronisko wydano dopiero w kwietniu 2010, mało tego w ciągu jednego dnia: wniosek - decyzja i wszystko gra! Czy ktoś z Was też miał taką przyjemność i otrzymał jakąkolwiek decyzję z Urzędu w ciągu jednego dnia?

Założyłam ten wątek, bo jedna suczka z tego okropnego miejsca jest u nas i nie wiem co jestem gotowa zrobić, by bronić Małej. Nie oddam jej choćbym miała zgnuśnieć w więzieniu!

Mała była najbardziej przerażoną sunią w tym schronisku. Była tam 1 rok 6 miesięcy i 3 tygodnie. Musiała być strasznie bita!!!
Mała w Małoszycach:
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

To nasza Maleńka:

To jest obóz zagłady dla psów. Robienie na nich kasy. Biznes... a co kogo obchodzi, że cierpią psy!
Mała tydzień po odebraniu:
http://www.youtube.com/watch?v=aLjk4Er6F14

Jest najwspanialszą sunią na świecie. Gryzła mnie w Małoszycach jak jej smycz zapinałam a teraz nie można się opędzić, bo za wszelką cenę chce wylizać buzię. To ta sama sunia, nie podmieniliśmy:
Niech oni nie pitolą, że tam psy miały godne warunki... Zamknąć, zaorać!

Mała w tym tygodniu, 4 miesiące po odebraniu z Małoszyc:

http://www.youtube.com/watch?v=eAKDK6sewt4

Nie oddam jej i mam nadzieję, że jak trzeba będzie to zewrzemy szyki i damy im popalić wszyscy razem!

Posted

Super wygląda, widać jak odżyła! Nie może wrócić do Małoszyc.

Że też nie ma kary na takich gnojków jak klika z Lęborka, ja ciągle wierzę że prędzej czy później zapłacą za to co robią zwierzętom.

Posted

Dziewczyny!
Naprawdę radzę Wam skontaktujcie się z Ada-jeje!
Piszę to na wszystkich wątkach dot. Małoszyc,bo to podobnie jak w Olkuszu!
A Ada-jeje doprowadziła do tego,że układy się skończyły /w końcu stołki ważniejsze od układu!/ i pan P.z Olkusza nie dość,że nie prowadzi już schroniska,to na dodatek na skutek pozwu Ady dostał wyrok skazujący za znęcanie się nad zwierzętami!!!
Właśnie dziś się o tym dowiedziałam.

Posted

O schronisko w Elblągu walczyliśmy 2 lata i teraz je prowadzimy.W Maloszycach konflikt oparl się o inspekcje krajową, która zrobi wszystko aby sprawę przegrali Animalsi ponieważ hycel działa pod ich nadzorem.
Ja byłam w Małoszycach, widziałam wiele krzywdy zwierzęcej ale tu rozpłakalam sie na dobre gdy jako jedyna osoba z zewnatrz byłam świadkliem karmienia psów. W boksie 8 wielkich psów i 3 małe miski z nasypaną do połowy karmą. Jadły tylko 3 reszta stała w kątach z cieknącą z psyków sliną. Każda próba zbliżania sie do misek kończyła sie pogryzieniem stąd wiekszośc psów była pokaleczona. Pokazałam to inspektorowi wojew. który mi odpowiedział, że nadmiar karmy może psom zaszkodzić.
Orgrany odpowiedzialne za dobrostan zwierząt w schroniskach popierają hyclostwo, zwięrzeta są niepotrzebnym ogniwem w całej machinie ukladów.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...