cuciola Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 jak sie ma zdrowego psa to spokojnie moze sie z nim szczeniak kontaktowac.. w drugiej polowce mojego ogrodka ciocia wypuszcza w ciagu dnia swojego dalmatynczyka i Yoghi juz sie z nim skumplowal.Wiem ze dalmat zdrowy wiec nie ma sie o co martwic.Szkoda mi tylko ze przedluza sie kwarantanna bo chcialam juz zapoznac go z ruchem ulicznym,miastem,natlokiem ludzi bo jak bylismy w klinice u weta to on do kazdego czlowieka chcial pojsc a raczej wyrwac mi sie z ramion :) zapytam sie weta jak bedziemy 25.08 czemu te szczepienia dal rozbite zamiast dac jedno porzadne na wszystkie choroby Quote
simbik Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 W moim przypadku to bardziej chodziło o to że moja Opka mogła bez najmniejszego problemu przynieść wszelkie zarazki z najbliższej okolicy spacerowej... no przecież nie mogłam ją szorować po każdym spacerku :evil_lol: . Quote
cuciola Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 no tak.. dalmat mojej cioci jest obecnie w ogrodzie tylko bo ciocia wyjechala na wakacje i ja mu daje jedzonko... dzisiaj Yoghiemu ugotuje jeden posilek z mieska ryzu i warzywek.. 2 razy w tygodniu mu gotuje :) czy ktos mi moze odpowiedziec w dziale zywienie na temat proporcji czy ja dobrze policzylam? z matmy noga jestem :D Quote
Sylvia_76 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 cuciola napisał(a):zapytam sie weta jak bedziemy 25.08 czemu te szczepienia dal rozbite zamiast dac jedno porzadne na wszystkie choroby My ładnie kwarantowanniliśmy się aż do tygodnia po trzecim szczepieniu. Czwartym można doszczepić , ale nie trzeba (trzy są "obowiązkowe") - tyle wiem od weta i hodowcy. Co do kwarantanny - wiem, że to meczące, ale ja wytrzymałam z małym, rosnącym dogiem w domu. Bałam się, że cos sie stanie i wolałam nie ryzykować. Maluch rośnie pięknie! :loveu: Buziaki i głaski ode mnie i Korkosmoka :) Quote
misiunia Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Ach ten Yoghi ;) Ale przystojniak z niego :cool3: :loveu: Quote
cuciola Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 my tez wytrzymamy tym bardziej ze mamy ogrodek i trawnik przy domku.. :) dzisiaj dam nowe fotki... :) Quote
Guciek Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 http://img396.imageshack.us/img396/9217/foto47fh0.jpg hmm a czy dummy nie jest przypadkiem owłosione? bo takiego gryzaka to ja uzywam do IPO ;) Ciuciola dopiero teraz postannowilam zajrzec do tej galerii i jestem z tego bardzo zadowolona - naprawde zabojcze foty! :) Quote
cuciola Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 dummy sa rozne..te owlosione i te nieowlosione.. dla labkow najczesciej uzywa sie materialowe:takie: (ciezko je w zoologach dostac wiec na razie kupilam taki jak na zdjeciu ale labkowe sa takie: https://www.petplanet.co.uk/shop/assets/product_images/creature_comforts/creaturecomf_training_dummies.jpg tobie pewnie chodzilo o takie: http://img137.imageshack.us/img137/3967/kiwiaport4godziny6yo.jpg Quote
cuciola Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 jedno zdjecie na zachete.. reszte dam jak wroce z zakupow :) czekajcie cierpliwie Quote
cuciola Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 czarny nosek ma a na tylnich poduszeczkach lapek ma jescze dwie takie slodkie rozowe plamki :) chyba mu caly pigment poszedl na nos i na te dwie plamki juz nie starczylo :D kolejne fotki: Quote
jo-jo Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 cuciola napisał(a): Jaki on już duzy, a ja pamiętam jak to była taka słodka kluseczka :loveu: Cześć Cuci :multi: Quote
aaliw Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Ogladamy :lol: Ale on rosnie :crazyeye: Slodki maluszek :loveu::loveu::loveu: Quote
Guciek Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Mrrrrrrrrrr słodki Niunio, i taki piekny portrecik :) faktycznie o takie http://img137.imageshack.us/img137/3967/kiwiaport4godziny6yo.jpg ;) na te z dingo mowie po prostu gryzaki bo tak bylo w sklepie a w ksiazce przeczytalam ze dummy sa owlosione. moj blad ;) Quote
cuciola Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 Yoghi juz rozumie komende szukaj i pieknie wodzi noskiem po podlodze :D dzieki ze ogladacie nasza galerie! Quote
Daisunia Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 cuciola napisał(a):Yoghi juz rozumie komende szukaj i pieknie wodzi noskiem po podlodze :D dzieki ze ogladacie nasza galerie! super ;) Ale ja chce zdjęciaaaa ! wspomnialam juz gdzies chyba ze nie dam ci zyc :lol: - ŻARTUJE Quote
cuciola Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 postaram sie dzisiaj jakies zrobic..no ale wiecie..bedzie monotonnie..bo ciagle w ogrodku to troche nudne :D Quote
nomu Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 tyyyle czekania i już jest:multi: Ale miałam mase zdjęć do ogladania :loveu: oby tak dalej :cool3: Quote
aleb Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 cucci jestem ciagle tego samego zdania, że Yoghi jest podobny do Uli, gdy ona była taka mała :) Quote
cuciola Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 aleb mozesz wkleic zdjecie Uli jak miala okolo 3 miesiecy? na pewno jakies masz! chcialabym zobaczyc choc roznica na pewno bedzie,bo to sunia. :) napisalam notke na blogu: http://cuciola.blog.interia.pl/Cuciola/ mozecie czasem wejsc i skomentowac..milo by bylo bo malo osob bloga odwiedza. Quote
Madzia_19 Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 piękny :loveu: i skąd ja znam ten niewinny wzrok :p :p :p Quote
Mi. Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 ooo jak urusł:loveu: :loveu: Coraz przystojniejszy się robi:cool3: Quote
Recommended Posts