nomu Posted November 7, 2006 Posted November 7, 2006 Niby już taki duży, ale cały czas widać, że szczeniątko z niego :loveu: Quote
cuciola Posted November 8, 2006 Author Posted November 8, 2006 dlatego labrador to cudna rasa,bo duzy sie robi bardzo szybko ale zawsze skory do zabawy jak szczeniak! Quote
Kamila Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Jaki slodki pycholek :loveu: Wiem ze sie powtarzam ale on naprawde ma przeslodka mordeczke :evil_lol: Quote
Czoko Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Jaki on już jest duży i śliczny. Moja dziewczyna -kundelek została malutka - w kłębie około 45 cm i waży 10,3 kg a właśnie skończyła rok...chyba... jeśli kiedyś w schronisku prawidłowo określono jej wiek... Quote
cuciola Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 hihi a Yoghi chyba sie nigdy nie zatrzymie! on rosnie w oczach! :D dzieki ze odwiedzacie nasza galerie! Quote
Ty_Asya Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 No ale gdzie ty masz takie fajne pola bo blisko naszego domu to ohyda. Zawsze samochod musimy brac... Quote
cuciola Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 fajne pola?? one sa okropne! wszedzie tylko rowy a Yoghi by najchetniej do nich skakal! wiec musze na lince 10 metrowej! a pola to zaraz niedaleko domu.. Quote
Ty_Asya Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 No ale sa o wiele lepsze niz te co my mamy za domem.....tam az sie brzydzi chodzic po ścieżce.... :-( Quote
cuciola Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 a po tych naszych polach narzeczony mi samej nie pozwala chodzic,bo niedaleko jest skonsakrowany cmentarz.. a facetowi sie nie chce ze mna codziennie chodzic na dlugie spacerki to zwykle chodze sobie u nas naokolo domkow :) dam ci znac w sobote wieczorem co z tym szkoleniem. Quote
Jupi Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 jaki on śliczny jest:lol: uwielbiam jego przypieczone uszka:loveu: i czarny nosek:loveu: świetna minka:evil_lol: jakie skupienie:cool3: :lol: a te zmarszki na czole:loveu: Quote
cuciola Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 najsmieszniej jest jak ja cos do Yoghiego mowie a on kiwie glowa i marszczy czolo tak jakby sie zastanawial nad moimi slowami :D Quote
nomu Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 cuciola napisał(a): A tutaj widać że ma siłe piesek i ciągnie. Kto prowadzi u was na smyczy? Bo u nas niestety czesciej pies:roll: Tylko moj jest małych rozmiarow :) Quote
AnnaM Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 jejuuu ale on ci urósł... pamietam jak (dawno :oops:) tu byłam... czekałas na niego a tu już prosze prosze... wielki pies :) śliczny jest... ma kochaną buźke :loveu: Quote
Czoko Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Dziękuję za zaproszenie do Waszego Bloga - oczywiście od razu go włączyłam gdy zauważyłam nowość w podpisie.... kussad to po prostu ja. Zresztą może już byłaś kiedyś u nas to już o tym wiesz. Pozdrawiam Ewa Quote
Vogue Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Dlugo tu nie bylam, ale juz nadrobilam zaleglosci (lacznie z blogiem):lol: Yogi rosnie jak na drozdzach:crazyeye: Moj przerosl regulaminowe normy. Teraz ma 3 lata i wazy ponad 45kg, ale nie jest przetluszczony,bo jest w sam raz do swego wzrostu. :lol: Jego sila i moc robia jednak swoje. Przez jego lekka subordynacje mam teraz pekniete zebro:shake: :shake: Quote
Ty_Asya Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Vogue napisał(a): Teraz ma 3 lata i wazy ponad 45kg No to on jest jakis strasznie duzy? Nie znam sie bardzo na tej rasie ale nie powinien wazyc pomiedzy 29.5-36.5 kg samiec i 25-32 samica? No to cuciola spytaj sie w Bereguardo tez i dla mnie. I ja tez moge bez clickera! Quote
Vogue Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 TY ASYA - wzrost przekroczony o 2cm. Rzeczywiscie jest wielki:lol: :lol: Quote
cuciola Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 A tutaj widać że ma siłe piesek i ciągnie. Kto prowadzi u was na smyczy? Yoghi zna komende na chodzenie przy nodze i polecenie super wykonuje jesli jej w znanej przez niego okolicy.Wtedy moze mi isc przy nodze az ja mu powiem ze juz dosc. Jak jestesmy w miescie troche jest gorzej z chodzeniem przy nodze,bo atrakcyjniejsze mimo wszystko sa inne zapachy. Na zdjeciach bylismy na polach,Yoghi byl na dlugiej lince i mogl sobie robic co chcial..biegal sobie troche. TY Asya u labkow wazna jest wysokosc a waga we wzorcu nie jest okreslona. Pies ma byc proporcjonalny.Ogolnie przyjelo sie ze srednia waga doroslego psa to tyle co napisalas.Ale zazwyczaj dorosle psy dochodza do 38 kg..moj tez taki bedzie.Na wystawie i tak nie kazdy pies jest tej samej wielkosci,niektore sa wyzsze a potem zalezy od sedziego jakie ma upodobania. jutro sie spytam o szkolenie,najwyzej dam ci numer tego faceta i sama sobie zadzwonisz i sie dogadacie jak tobie tam pasuje :) Quote
cuciola Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 Dzisiaj Yoghi konczy 6 miesiecy :iloveyou: :smilecol: :BIG: :laola: potem opowiem wam jak wczoraj bylo na szkoleniu :) Quote
haska_12 Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 :new-bday: Drugie tyle czasu, a będziesz liczyć już lata! :new-bday: 100 lat, 100 lat ... :evil_lol: :new-bday: Quote
cuciola Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 wczoraj bylismy pokazac instruktorowi co umiemy.Caly czas szkolilismy sie samodzielnie wiec chcialam ogolnie pokazac wszystko komus,kto na sie na rzeczy,bo moze robie bledy ktorych sama nie widze. No i po kolei wszystkie podstawowe komendy typu siad,lezec,zostac,potem byl aport z oddawaniem,szukanie pileczki nawet daleko schowanej w lisciach albo za lawka..szukal chyba 10 minut zakopanej w lisciach pileczki ale nie dal za wygrana..pochwalil nas instruktor i powiedzial ze pieknie pracuje nosem i sie nie poddaje. POtem pokazalismy slalom miedzy nogami i wyrzucanie smieci i sie panowie rozesmiali :) powiedzieli ze psa wykorzystuje :) ogolnie bardzo sympatyczne spotkanko,w nastepna sobote przyjdzie pan ktory prowadzi obedience i moze jakies elementy porobimy :) mierzylam olbrzyma,jesli dobrze to jest wysoki 54 cm i wazy 27 kg Quote
nomu Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 :BIG:Wszystkiego naj na pół roku Yoghi!! :) :cunao: I zadziwiaj dalej instruktorów, a potem będziesz jeździł na zawody i zajmował pierwsze miejsca :cool3: Quote
Ty_Asya Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 No to fajnie poszlo! Daj mi moze telefon to i ja zadzwonie! :lol: Quote
Recommended Posts