jo-jo Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 cuciola napisał(a):a czemu marudy? :razz: szczeniak nam sie znudzil to kolce z buzi mu powyrywalam zeby nie gryzl i psa podmienilam :lol: Bo mi marudzicie że do Was nie wpadam :angryy: Quote
cuciola Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 no a wpadasz? teraz dopiero... :) Quote
jo-jo Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 cuciola napisał(a):no a wpadasz? teraz dopiero... :) Wiesz, od jakiegoś tygodnia nie maiłam czasu żeby usiąć i przejrzeć wątki ;-) Nowa szkoła, i dużooo rnowych różności ;-) Quote
barbara.h Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 wow,jaki Yoguś duży,kawał labka już :klacz::lol::klacz::lol::klacz::lol::klacz: i ząbki ładnie się wyżynają :multi: Quote
cuciola Posted September 5, 2006 Author Posted September 5, 2006 jutro tu lepiej nie wchodzcie bo bede smucic.. Simba (*) -6 miesiecy juz :( :( dlaczego to ciagle tak boli Quote
Kasia Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Cuciola bardzo mi przykro :glaszcze: :-( :-( :-( Quote
cuciola Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 teraz Yoghi ma Aniolka ktory sie nim opiekuje...i Yoghi bedzie ze mna bardzo bardzo dlugo Quote
MoniŚ Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Ale on rośnie! :loveu: Jeszcze niedawno był taką paróweczką, a teraz juz duży kawaler z niego :) . Dla Simby (`) Quote
Jureja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='cuciola']zwroccie uwage na dwa zabki nowe :) Moja już tez ma nowe uzębienie:eviltong: Piękny psiak z niego:loveu:a rozwija się doskonale:cool3: :p . Quote
cuciola Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 teraz to taki "sarenkowaty okres".. dlugie nogi :D JUreja ty bedziesz myla zabki? bo ja w sumie kupuje takie kostki mietowe czyszczace zabki i nie wiem czy jak bedzie mial wszystkie stale zabki to uzywac pasty?? u nas sa takie paski do gryzienia orozyme z tej samej firmy co pasta do zebow.Jakos pasta mnie nie przekonuje.Pies ma wieksza zabawe jak kostke dostanie :) Quote
Jureja Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='cuciola']JUreja ty bedziesz myla zabki? bo ja w sumie kupuje takie kostki mietowe czyszczace zabki i nie wiem czy jak bedzie mial wszystkie stale zabki to uzywac pasty?? Ja nie myje zębów psom,dostają kości(wołowe) i suchą karme też daję czasem. Jednak mój 10 letni spaniel pomimo takiej diety ma dużo kamienia na zębach...Więc chyba lepiej czyścić zęby psom(mój wet mówi,że dobrze jest chociaż przetrzeć je zwilżoną gazą). Quote
cuciola Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 czytalam temat o czyszczeniu zebow na dgm :) chyba jednak bedzie trzeba sie rozejrzec jak Yoghi zakonczy zmiane zebow za jakas pasta..taka bez szczoteczki..tylko taka co sie daje do paszczy i pies sobie ja sam jezorem rozprowadza :) Dzisiaj bylismy w centrum..musialam zaniesc dokumenty i tlumaczenia na studia.Co rok ode mnie chca...co rok do tlumaczy ehh Yoghi byl z nami.Juz nie ciagnie do ludzi,przechodzilismy przez targowisko..jeszcze jak dziecko jakies zobaczy a juz najgorzej jak ma pilke to jeszcze leci jak glupi. Ale widze poprawe. Nawet w kolejce dzisiaj ze mna stal w urzedzie ( a co zakazu nie bylo to weszlam z nim :D ) powiedzialam mu lezec a ten sie polozyl.. smakolykow nie mialam i sama sie zdziwilam ze taka natychmiastowa reakcja. Ludzie nawet miedzy soba szeptali :"ale grzeczny pies" :) Yoghus the best! Quote
barbara.h Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 :multi::multi::multi: oooo, Yogi był w urzędzie? i byłaś dumna z niego :klacz::klacz::klacz:fajnie że,nie było zakazu :lol: a my z Inez pierwszy raz jechałyśmy kom.miejską:evil_lol: i też była grzeczniutka :lol: Quote
nomu Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Podziwiam odwage wejścia do urzedu. Ja się zawsze boje wejść gdzieś z psem, że mnie zaraz przegonią:( Ale ostatnio weszłam do restauracji z moim i nic nie powiedzieli, nawet zaczeli głaskać:cool3: Quote
Jupi Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 cuciola napisał(a):czytalam temat o czyszczeniu zebow na dgm :) chyba jednak bedzie trzeba sie rozejrzec jak Yoghi zakonczy zmiane zebow za jakas pasta..taka bez szczoteczki..tylko taka co sie daje do paszczy i pies sobie ja sam jezorem rozprowadza :) Dzisiaj bylismy w centrum..musialam zaniesc dokumenty i tlumaczenia na studia.Co rok ode mnie chca...co rok do tlumaczy ehh Yoghi byl z nami.Juz nie ciagnie do ludzi,przechodzilismy przez targowisko..jeszcze jak dziecko jakies zobaczy a juz najgorzej jak ma pilke to jeszcze leci jak glupi. Ale widze poprawe. Nawet w kolejce dzisiaj ze mna stal w urzedzie ( a co zakazu nie bylo to weszlam z nim :D ) powiedzialam mu lezec a ten sie polozyl.. smakolykow nie mialam i sama sie zdziwilam ze taka natychmiastowa reakcja. Ludzie nawet miedzy soba szeptali :"ale grzeczny pies" :) Yoghus the best! no prosze jaki grzeczny piesiunio:lol: tfu tfu żeby nie przechwalić, ja też z Jupim byłam w urzędzie, reakcje były różne ale większość urzędników ucieszył jego widok i się z nim witali, tylko jedna nadgroliwa sekreterka mnie opieprzyła :roll: że to urząd i gdzie się z tym psem pcham, ale wyszedł na to burmistrz zaprosił nas do swego gabinetu i nawet Jupek mu piątke przybił:lol: :evil_lol: to się panienka zdziwiła i już więcej słowa nie wypowiedziała:evil_lol: a też ma labradora w domu, co się potem okazało, w tym samym wieku co mój Jupi, ale chciała się go pozbyć i kupić Yorka, ale jak chcieliśmy go wziąść i znaleźć mu kochających państwa to sie rozmysliła i powiedziała że się jeszcze zastanowi:razz:biedny psiak:-( Quote
cuciola Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 a my z Inez pierwszy raz jechałyśmy kom.miejską:evil_lol: i też była grzeczniutka my w gorach jechalismy autobusem...tez pierwszy raz..wzielam go na kolana a ten agent mi zasnal :D duzo spacerowalismy to zmeczony byl Podziwiam odwage wejścia do urzedu. Ja się zawsze boje wejść gdzieś z psem, że mnie zaraz przegonią weszlam z nim bo musialam costam podpisac,stodwadziescia podpisow itp..taka biurokracja jak sie jest na uczelni w innym kraju..co rok trzeba im przynosic papiery z Ambasady. Quote
Jupi Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Ja tam właże jak nie ma zakazu:evil_lol: Bosar też już był w urzędzie, u Burmistrza jeszcze nie:evil_lol: cuci może jakieś nowe fotki, co? Quote
cuciola Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 Jupi napisał(a): cuci może jakieś nowe fotki, co? :loveu: pod wieczor dam..teraz musze sie pouczyc bo lenia mam strasznego a 28 wrzesnia egzamin z historii wloskiego prawa :roll: no to szykuje kolejne fotki :) Quote
cuciola Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 znowu dzisiaj bylo goraco i w kennelku podaje lapke lape dalej lubie moczyc w misce..jakos trzeba sie ochlodzic Quote
aaliw Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 [quote name='cuciola'] Slodziak do :sabber: :rolleyes: Yoghi ma strasznie minimalistyczny wystroj w klatce ;) Dobrym rozwiazaniem na wylewana wode w kennelu, jest miska taka do powieszenia :multi: U nas to sie super sprawdza. Mozna wtedy wylozyc klatke wykladzina, kocem, poduszka czy czym tam chcesz :p I od razu zrobi sie przytulnie :lol: BTW Tak z ciekawosci. Ile tam u was kosztuje wizyta u weta? Quote
cuciola Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 Wystroj w klatce to on ma..mial miekka poduche to ja przesuwal bo za cieplo mu bylo..kocykow tez nie chcial to sprawdzaja sie reczniki ktore z reszta tez odkopuje. Woli spac na tym zimnym dnie. u nas wizyta u weta ze szczepieniem ostatnio placilam 30 euro.RTG kosztuje jakos 100-150 Quote
aaliw Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 To zupelnie odwrotnie niz Polo. Bardzo czesto taszczy za soba poduche z klatki....przeciesz nie bedzie na twardej podlodze lezal :eviltong: Quote
cuciola Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 no tak ale u mnie we Wloszech jeszcze jest strasznie goraco..sama spie z wlaczonym wentylatorem.. :) Quote
aaliw Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Oj nie musisz mi tlumaczyc co to znaczy goraco :cool1: Przy najgorszych upalach to ja mu ta poduszke moczylam :lol: Nie wazne ze mialam cala podloge zachlapana..... Zreszta sama chetnie z nim siedzialm w wannie z chlodna woda :evil_lol: Quote
Recommended Posts