Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agaga21 napisał(a):
świetne allegro ale według mnie to nie jest pitbull tylko amstaff.

Piszę to, co jest w tytule - zmienię jak będzie trzeba :) Tylko powiedzcie :)

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pinkmoon napisał(a):
Znawcy mówią że ast, to ast ;)
Przy okazji poszukamy tatoo jak będą następne odwiedzinki.

Dobra, więc w takim razie zmieniam.

Posted

[video=youtube;DLXWKckQLnU]http://www.youtube.com/watch?v=DLXWKckQLnU[/video]

ogłoszenia: e-zwierzak, przygarnijzwierzaka, doadopcji, cafeanimal, kupiepsa, gumtree, adopcjapsa, adopcje.org, trojmiasto.szerlok

Posted

Uwielbiam takie "czołgi" masa mięśniowa i siła :) i do tego kanapowiec jak wszystkie asty :)
buziaki i mizianko dla Wikiego

Posted

jak sie maja z sprawy związane z wiki? jest ten domek już? trzeba chwytać okazje wy adoptowania pieska w lot poniewaz tak mało ludzi chce adoptować pieski bezdomne.... prosimy o wiadomości o tym piesku tutaj..

Posted

Już jestem :)
Z domkiem Wikiego jest tak: była jedna rodzina z okolic poważnie zainteresowana, tydzień temu odbyła się wizyta (ale jak to pisała Fiks, to jeszcze nic przesądzonego). Mieli się skontaktować ze mną w tygodniu, aby dalej się umawiać i podejmować decyzję, ale jak na razie się nie odezwali. Więc Wiki nadal szuka domu.

Posted

A jednak za wcześnie naskarżyłam :lol:
Przed chwilą dzwonili, czyli Wiki ma jutro odwiedzinki.
Można trzymać kciuki żeby się ładnie zaprezentował, aczkolwiek to jeszcze nie jest moment finałowej decyzji.

Posted

Wiki miał dziś odwiedziny zainteresowanej nim rodziny.

Egzamin na obecność małych dzieci zdał na szóstkę (trójka dzieciaków, rozpiętość wiekowa 3-16 lat ). Na szczęście dzieci wychowywane z psami, więc wiedziały że do pieska nie wolno podbiegać, przytulać na samym początku, itd. Na wstępie Wiki obejrzał je sobie, powąchał i zignorował, później na głaskanie zareagował spokojnym machaniem ogonka, ale generalnie nie był zbyt przejęty całą sytuacją.

Koniec końców musimy przemyśleć sprawę (ostateczna decyzja nie należy do mnie), jednak prawdopodobnie Wiki nie trafi do tego domu. Piątka dzieci (w tym najmłodsze 2 latka, potem 3 i bodajże 5) i starszy pies z niewiadomymi doświadczeniami, mimo pozytywnego zachowania dzisiaj, nie byłoby pewności. Ja ciągle nie mogę zapomnieć, jak skończył Ambo z Mielca A Wiki ma trafić do domu, gdzie nie będzie żadnych wątpliwości, gdzie będzie 200% przeświadczenia że to idealny domek.

Jednak mimo wszystko cieszę się z tej wizyty, bo po pierwsze Wikuś miał naprawdę długi, pełen wrażeń spacer, po drugie potwierdziła się po raz kolejny jego anielska cierpliwość i super charakter!

Jest jeszcze jedna sprawa!

Obecnie Wiki ma niewielki wybieg z budą. Jest możliwość, aby ten wybieg poszerzyć, o całkiem ładny kawałek ziemi z trawą, aby stworzyć Wikiemu bardziej komfortowe warunki. Niestety jak zawsze, problemem są pieniądze których jak na lekarstwo Teren już jest, w grę wchodzi tylko koszt siatki/ogrodzenia i podmurówki. Będziemy razem z opiekunką Wikiego starały się myśleć, jak to zrobić po kosztach, na chwilę obecną w ogóle nie mam pojęcia jaka to będzie suma. Będziemy rozmawiać i na dniach jakoś na spokojnie to przeliczymy. Jeśli ktoś chciałby choć paroma złotymi wspomóc rozbudowę wybiegu Wikiego, nasz kawaler będzie bardzo wdzięczny!