Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak to jest w końcu z piłeczkami tenisowymi? Mnóstwo osób daje psom je do zabawy, ale podobno one ścierają szkliwo nazębne. Więc można dawać bawić się nimi psu, czy lepiej nie?

Posted

Jak pies łapie piłke w locie to mogą ścierać.Jeśli podejmuje aport z ziemi(w co wątpie patrząc jak Wy kobiety rzucacie)to wtedy raczej nie ściera.Ja mojej suce rzucam kamienie od hmm 6lat a nie ma startego ani 1mm zęba.

Posted

olekg89 napisał(a):
Jak pies łapie piłke w locie to mogą ścierać.Jeśli podejmuje aport z ziemi(w co wątpie patrząc jak Wy kobiety rzucacie)to wtedy raczej nie ściera.Ja mojej suce rzucam kamienie od hmm 6lat a nie ma startego ani 1mm zęba.

Masz coś do kobiecego sposobu rzucania? :mad: :eviltong:
Hexa miała może ze 2 piłki tenisowe w swoim 6-cio letnim życiu, raczej ich jej nie rzucałam bo zdążyła je szybko unieszkodliwić. Zęby ma starte, a do rzucania ma tylko gumowe piłki, szmaciane zabawki albo czasem patyki. Uwielbia za to łapać w locie (i tu Olek ma racę) i to zapewne od tego jej się zęby zjechały. Ale jak rzucić piłkę żeby się nie odbijała/nie turlała? Ja nie umiem :evil_lol:.

Posted

Bo wy nie potraficie rzucać:P zła technika.Chodzi mi o to ,że ja rzuce tak daleko ,że nim pies dobiegnie piłka leży na ziemi. Jestem bogiem wiem :P
Suka mojej babki od patyków też ma zjechane troche.Ale raczej od szarpania niż noszenia.

Posted

Zapiszę się do Ciebie na lekcje rzucania piłką na sznurku :lol:, z patykami sobie jakoś radzę. Jak rzucałam Aresowi to spokojnie piłka zdążyła się zatrzymać zanim dobiegł, a jak rzucam Hexolinie to ona jest szybsza niż piłka i ją łapie zanim się zatrzyma. Przypadek Shiny pominę, bo to jest inna bajka i inne zabawki :evil_lol:.
Patykami się nie szarpiemy, ewentualnie czasem poszarpiemy się piłką (średnio 2 razy w tygodniu ;)) czy sznurkami.

Guest papillonek
Posted

Ja nie mam takiego problemu ,bo mój tego nawet nie obejmie w szczękach :(