Casablanca Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Nowy rok szkolny, a Faduś wciąż bez domku... Quote
_bubu_ Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 myszorek napisał(a):Wróciłam z urlopu i zaglądam do Fadusia.Mogę mu przesłać Lotensin 5mg.,Furosemid i Alugastrin.Czy są mu potrzebne?Jak się ogarnę,rozglądnę się za czymś na bazarek dla maluszka.Trzymaj się psiaczku! Oczywiście, Fado z wdzięcznością przyjmie leki. RTG na szczęście wyszło bez zmian. Obecnie Fado dostaje dodatkowo na serce Spironol na wieczór oraz Vetmedin został zwiększony na maksymalną dawkę 5mg po 2 razy dziennie. Dostał tez Trocoxil aby wspomóc łapeczki. Z powodu słabego krążenia robią się ranki na uszkach i muszą być smarowane. Faduś niestety starzeje się coraz bardziej. Dostaje teraz maksymalne dawki i wszystko co jest możliwe. Czuje się lepiej. Jeśli znowu jego stan się pogorszy, nie będzie już innych leków do podania.. Mam nadzieje, że będzie długo czuł się dobrze i korzystał z życia. Na widok otwartej bramy zawsze sie ożywia i z radością "pruje" do przodu , niestety nie może już chodzić na takie długie spacery jak inne psy. Jego spacerek zawsze jest krótszy. Quote
_bubu_ Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 holly101 napisał(a):Jak tam Faduniu się czujesz? Kochany Maluszek - w przyszłym tygodniu ruszę z bazarkami - może podreperujemy finanse. bardzo dziękujemy ! Ostatnio coraz koszty weterynaryjne niestety są coraz większe. Quote
myszorek Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 W jakiej dawce Fado ma dostawać Spironol?Wybieram się do apteki i muszę wiedzieć.A poza tym jak Spironol to nie Furosemid bo tego nie można dublować.Czekam na odp.co wysłać maluszkowi... Quote
_bubu_ Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Spironol 25mg . Według weterynarzy można podawać równocześnie Furosemid, o różnych porach dnia. Mój pies też tak dostaje. Quote
myszorek Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 OK.Dziś już nie dam rady ale jutro wybieram się do apteki po leki dla mojej suni i zakupię coś dla Fadusia.Dlaczego nikt nie kocha starych piesków?:(Ja moją panienkę kocham coraz bardziej im bardziej jest siwa i zależna od nas...Ile radości daje absolutna miłość starszego,przygarniętego psa.Ludzie nie wiedzą co tracą:shake: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dwa bazarki dla naszego Fadusia - proszę o pomoc w podrzucaniu, może ktoś się skusi... http://www.dogomania.pl/threads/214210-MISZ-MASZ-zabawki-dla-kot%C3%B3w-ksi%C4%85%C5%BCki-kosmetyczki-portfele-dla-Fado-do-20.09. http://www.dogomania.pl/threads/214207-Damskie-d%C5%82ugie-r%C4%99kawy-sweterki-kurtki-dla-staruszka-Fado-do-20.09. Quote
dudson13 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 zapisuję sobie bazarki i już na nie lecę Quote
maarit Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Cioteczki wiem że miałam od Was już nr konta do poprzedniej wpłaty na ale już mi się pomieszały.Podajcie mi jeszcze raz. Na co "pilniej" - hotelik czy leki? Wiem że to głupie pytanie... Quote
necianeta89 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Gonia13 napisał(a):Cioteczki wiem że miałam od Was już nr konta do poprzedniej wpłaty na ale już mi się pomieszały.Podajcie mi jeszcze raz. Na co "pilniej" - hotelik czy leki? Wiem że to głupie pytanie... Dane do wpłaty dla Fado : Fundacja Zmieńmy Los Ul. Trzech Diamentów 36/20 Bielsko-Biała 43-380 Nr Konta 65103000190109853000303048 Z Dopisiem dla Fado +nick DOGO A na co zbieramy....? Na wszystko. Ogólnie nie ma deklaracji.. więc dł w hoteliku rosną... Quote
necianeta89 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 borderterrier napisał(a):Jest jedna 5 zł ode mnei ^^ Dziękujemy, ale niestety to kropla w morzu... Quote
Lili8522 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 borderterrier napisał(a):No wiem, ale wiecej nie moge. Każdy grosz się liczy, nawet najmniejszy... ;) Quote
necianeta89 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 borderterrier napisał(a):No wiem, ale wiecej nie moge. Wiem, wiem :) Dziękujemy za każdy grosik! :) Quote
maarit Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Dzięki necianeta.W przyszłym tyg. wyślę... Quote
necianeta89 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Gonia13 napisał(a):Dzięki necianeta.W przyszłym tyg. wyślę... Dziękujemy pięknie :loveu: :) Quote
borderterrier Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Wysłąłam 23 zł z bazarku. Oraz dzisiaj o 20 kończy się bazarek akcesori do włosów. Quote
myszorek Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Niestety z ważnych powodów leki dla Fadusia będę miała dopiero po 21.09.Dam znac jak je wysśę.Pozdrawiam psinkę. Quote
owczarek'ab Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Do gory! Daj sie zauwazyc kochany... Ja byc moze jutro wraz z kolezanka ustawimy w sklepach sloiki dla niego. Tylko tak mozemy pomoc... wplacilabym cos ze swoich, ale wszystko idzie na karme dla bid z mojej miejscowosci. Quote
holly101 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Kochane, zapraszam na bazarek dla Fado! http://www.dogomania.pl/threads/214469-Bazarek-dla-Fado...-Wszystko-dla-najmłodszych-dogomaniaków-do-22.08.-godz23 Tym razem cały dochód będzie przeznaczony dla Fadunia więc bardzo, bardzo, bardzo Was proszę o podnoszenie :) Szczególnie przy tej frekwencji, jaka ostatnio jest na dogo to się przyda... Quote
maarit Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Faduniu słoneczko przypomnij się... na pierwszą hop;) Quote
Recommended Posts