Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myszorek napisał(a):
Wróciłam z urlopu i zaglądam do Fadusia.Mogę mu przesłać Lotensin 5mg.,Furosemid i Alugastrin.Czy są mu potrzebne?Jak się ogarnę,rozglądnę się za czymś na bazarek dla maluszka.Trzymaj się psiaczku!

Oczywiście, Fado z wdzięcznością przyjmie leki.

RTG na szczęście wyszło bez zmian.
Obecnie Fado dostaje dodatkowo na serce Spironol na wieczór oraz Vetmedin został zwiększony na maksymalną dawkę 5mg po 2 razy dziennie. Dostał tez Trocoxil aby wspomóc łapeczki.
Z powodu słabego krążenia robią się ranki na uszkach i muszą być smarowane.
Faduś niestety starzeje się coraz bardziej. Dostaje teraz maksymalne dawki i wszystko co jest możliwe. Czuje się lepiej. Jeśli znowu jego stan się pogorszy, nie będzie już innych leków do podania..
Mam nadzieje, że będzie długo czuł się dobrze i korzystał z życia. Na widok otwartej bramy zawsze sie ożywia i z radością "pruje" do przodu , niestety nie może już chodzić na takie długie spacery jak inne psy.
Jego spacerek zawsze jest krótszy.

Posted

holly101 napisał(a):
Jak tam Faduniu się czujesz? Kochany Maluszek - w przyszłym tygodniu ruszę z bazarkami - może podreperujemy finanse.

bardzo dziękujemy ! Ostatnio coraz koszty weterynaryjne niestety są coraz większe.

Posted

W jakiej dawce Fado ma dostawać Spironol?Wybieram się do apteki i muszę wiedzieć.A poza tym jak Spironol to nie Furosemid bo tego nie można dublować.Czekam na odp.co wysłać maluszkowi...

Posted

OK.Dziś już nie dam rady ale jutro wybieram się do apteki po leki dla mojej suni i zakupię coś dla Fadusia.Dlaczego nikt nie kocha starych piesków?:(Ja moją panienkę kocham coraz bardziej im bardziej jest siwa i zależna od nas...Ile radości daje absolutna miłość starszego,przygarniętego psa.Ludzie nie wiedzą co tracą:shake:

Posted

Cioteczki wiem że miałam od Was już nr konta do poprzedniej wpłaty na ale już mi się pomieszały.Podajcie mi jeszcze raz. Na co "pilniej" - hotelik czy leki? Wiem że to głupie pytanie...

Posted

Gonia13 napisał(a):
Cioteczki wiem że miałam od Was już nr konta do poprzedniej wpłaty na ale już mi się pomieszały.Podajcie mi jeszcze raz. Na co "pilniej" - hotelik czy leki? Wiem że to głupie pytanie...

Dane do wpłaty dla Fado :
Fundacja Zmieńmy Los
Ul. Trzech Diamentów 36/20
Bielsko-Biała 43-380

Nr Konta 65103000190109853000303048

Z Dopisiem dla Fado +nick DOGO

A na co zbieramy....? Na wszystko.
Ogólnie nie ma deklaracji.. więc dł w hoteliku rosną...

Posted

Do gory! Daj sie zauwazyc kochany...
Ja byc moze jutro wraz z kolezanka ustawimy w sklepach sloiki dla niego. Tylko tak mozemy pomoc... wplacilabym cos ze swoich, ale wszystko idzie na karme dla bid z mojej miejscowosci.