Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kopciuszek']Wpłynęły pieniążki od :
Lu_Gosiak 10 zł :loveu:
Bamboo 15 zł :loveu:
Maevel 30 zł :loveu:
Toyota 10 zł :loveu:

Dziękujemy

Dzisiaj na koncie Grosi pojawiły się pieniążki od :
Shani 10 zł :loveu:
Sylwija 10 zł :loveu:
Havanka-bazarek 131 zł:loveu:
Meganka1 10 zł :loveu:
Paulinken 60 zł :loveu:

Posted

[quote name='kopciuszek']Dzisiaj na koncie Grosi pojawiły się pieniążki od :
Havanka-bazarek 131 zł:loveu:
Paulinken 60 zł :loveu:
Małe sprostowanie; bazarek 121 zł + 10 zł mojej deklaracji.
Bardzo proszę o potwierdzenie otrzymania pieniędzy na wątku bazarkowym.

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Grosia nie miała robionego testu bo:[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Wetka odradzała robienie testu na nosówkę jeżeli była na to szczepiona 2.09,bo wynik wyjdzie tak samo pozytywny jak gdyby była chora,więc ciężko by było jej zinterpretować ten wynik[/FONT][FONT=Arial].
[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Zaleciła dalsza obserwację,mierzenie temperatury,sprawdzanie kału,itd.

Natomiast mojej drugiej tymczasowiczce Fince (także z Pszczyny) wyskoczyła jakaś bulwa na karku.Jutro muszę z nią do weta lecieć.I teraz pytanie dziewczyny:Czy mogę ewentualnie wykorzystać te pieniążki,które Erica mi przesłała na test dla Grosi?Jeżeli w ogóle będę musiała z nich korzystać.Oczywiście wezmę za wizyte fakturkę i wkleję zdjęcie.Sprawa jest pilna,a ja do 21.09 bez grosza...
[/FONT]

Posted

Dziewczyny,chciałabym coś Wam pokazać.Wiem,że zdjęcie jest bardzo słabej jakości,ale chodzi mi tu głównie o prezentację jak moje panny śpią.Podkreślam,że wszystkie mają swoje legowiska;p

To legowisko jest prywatnym "łóżkiem" mojej Keli (tej największej).Ale jak widać "W KUPIE ŚPI SIĘ LEPIEJ!" ;)

Posted

Zdjęcie genialne :loveu:
Moje panny też zawsze śpią razem. Mimo, że w pokoju są: klatka, duże legowisko i łóżko polowe ( to ostatnie dostawiłam dla Ninki) to i tak wszystkie cztery śpią na Ninko-łóżku; a młode jeszcze jej włażą na grzbiet. :evil_lol:

Avilia, te pieniądze i tak oryginalnie pochodzą ze sterylkowego bazarku dla Finki. Ja nie widzę problemu, żeby miały do niej wrócić.
Apropo Grosi - szczepienie faktycznie komplikuje sprawę. Czy w takich sytuacjach nie podaje się surowicy? :hmmmm:

Posted

Wetka zaleciła jak na razie obserwacje i mierzenie temperatury.Weterynarze do których chodzę są naprawdę dobrzy w tym co robią i widać,że robią to z powołania.Poza tym nie wiadomo tez na co by trzeba było podać tę surowicę.mamy parę wariantów.Póki co obserwacja jest najważniejsza.
Dzisiaj kupka była o wiele mniej luźna niż po przyjeździe do mnie.Chyba wszystko idzie ku dobremu.Ale lepiej nie cieszyć się za szybko.

Chciałabym jeszcze przypomnieć,że Grosia może być u mnie jedynie 2 tygodnie.

Posted

Witam serdecznie,

Ile lat ma piesek? Czy potrafi chodzić na smyczy?
Czy piesek jest aż tak bardzo wystraszony jak na zdjęciach?
Skąd jest piesek?

bardzo dziekuję za odpowiedz
pozdrawiam
Kania
Maila dostałam dosłownie przed chwilką - już odpisałam. Ja wiem że to niewiele znaczy ale może to domek naszej Grosi?

Posted

Czy Pani odpisała Buster?

Parę słów o Grosi:
Wcale nie jest taka wystraszona jak na zdjęciach.Bardzo ładnie chodzi na smyczy.Łagodna do wszystkich napotkanych na spacerach psów.Uwielbia się przytulać.Grzecznie zostaje sama w domu.Nie gryzie nic,nie niszczy.Na spacerach zaprasza moją drugą tymczasowiczkę Finkę do zabawy.Już nas rozpoznaje na dworze (wychodzimy partiami:ja biorę 2 psy,TZ Grosię i spotykamy się na polance) i leci jak szalona jak się ją woła.Cudny,kochany a do tego bardzo ładny pies.

Natomiast martwi mnie jej brak apetytu.Być może jest tylko wybredna.Nie chce jeść suchej karmy,suchej karmy namoczonej rosołkiem też nie chce,puszka jest bee,teraz gotuję jej ryż z indykiem i marchewką.Może to zechce zjeść.Do tej pory musiałam w nią wciskać jedzenie,karmić z ręki.
Za to szyneczką nie pogardzi!Gadzina jedna;)

Posted

Uff ryżyk z kurczaczkiem i marchewką zjadła.Udało mi się w nią wepchnąć taką większą połowę tego co jej przygotowałam.Trochę podziubdziała z miseczki,resztę musiałam dać jej z ręki.Karmienie jej mam trochę utrudnione ponieważ reszta moich psów korzysta z tego,że ona pozwala im jeść ze swojej miski.To istna walka pomiędzy moimi psami,a mną żeby tylko nie dobrały się do miski Grosi.

Na dniach będę zamawiała karmę dla mojego zwierzyńca.Przy okazji zakupię preparat pobudzający apetyt i poprawiający trawienie dla Grosi.Preparat nazywa się Citroenzymix.Już go kiedyś stosowałam przy jednej z tymczasowiczek.Pomógł.Może i w tym przypadku okaże się dobry.

Kopciuszku-czy mogę prosić o zestawienie deklaracji i wpłat które wpłynęły na Grosię?

Posted

Mam nadzieję że Ada się nie obrazi jak skopiuję jej zestawienie :oops:

Deklaracje stałe potrzeba 300 zł

Paulinken - 10 zł
Havanka - 10 zł (przez 4 miesiące)
magenka1 - 5 zł
mikoada - 10 zł
Avilia - 20 zł
shani - 10 zł (przez 3 miesiące)
toyota - 10 zł (do końca roku)
AnkaRa - 30 zł

Razem 105 zł brakuje 195 zł

Deklaracje jednorazowe

Bamboo - 15 zł
Lu_Gosiak - 10 zł
Maevel - 30 zł
sylwija - 60 zł
mala_czarna - coś
nat.witk - coś
sundayrose - coś
leonarda - 25 zł
IVV - coś
Erica z bazarku - 70 zł
Havanka z bazarku - ok.120 zł
Mama Jo37 - 50 zł

Razem 380 zł + coś

Inne formy oferowanej pomocy

Mysza2 - jak coś się zwolni
idusiek - bazarek
-----------------------------------------------------------------------------------
Narazie na koncie Grosi jest 286 zł :)

WPŁYNĘŁY:

Deklaracje stałe :

Toyota 10 zł :loveu:
Havanka 10 zł :loveu:
Paulinken 60 zł :loveu:(rozumiem że to za 6 miesięcy)

Deklaracje Jednorazowe :

Lu_Gosiak 10 zł :loveu:
Bamboo 15 zł :loveu:
Maevel 30 zł :loveu:
Havanka-bazarek 121 zł:loveu:

Posted

kopciuszek napisał(a):
Mam nadzieję że Ada się nie obrazi jak skopiuję jej zestawienie :oops:

Oj obraziłam się baardzo mocno ;) Ciesze się, że Grosia zjadła ryż z kurczaczkiem, oby dziewczyna przestała wybrzydzać :) Zmartwiłam się jak przeczytałam, że Grosia nie chce jeść bo Blue niestety w dalszym ciągu nic nie je :(