Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shangri - wieeeki Cię nie było, stękniliśmy się :loveu:
Wiem, że ostatnio nieco zaniedbuję galerię, ale stwierdziłam, że lepiej jest dawać mniej zdjęć, a lepsze. Cieszę się ogromnie, że Ci się podobają :grins:
Obóz jest w majowy weekend w moim kochanym mieście rodzinnym - Pile. Fotki i opis obiecuję ;)

Anza - chętnie popracuję z psem innym niż mój rudzielec leniwiec, 3mam za słowo :cool3:

Nathaniel - buziak od rudzielca, miło mu słyszeć o tęsknocie ;) (w sumie z jakims demonem hiperaktywnym mogloby byc roznie ;) )

Marto
- Warta ma się dobrze - rozlała się porządnie i zabrała nam przestrzeń spacerową :p
W srode odpadamy, moze jutro? koncze o 15:30

Posted

Jutro jest o 17 na Placu Wolności demonstracja przeciwko wojnie, którą ja współorganizuję, więc nic z tego :-( Zresztą zapraszam :-) Będzie wegańskie jedzenie za darmo i wiele innych atrakcji :-)

Posted

[quote name='Marta i Wika']Jutro jest o 17 na Placu Wolności demonstracja przeciwko wojnie, którą ja współorganizuję, więc nic z tego :-( Zresztą zapraszam :-) Będzie wegańskie jedzenie za darmo i wiele innych atrakcji :-)
tez bym chciala przyjsc:-(

Posted

[quote name='Tośka_m']Anza - chętnie popracuję z psem innym niż mój rudzielec leniwiec, 3mam za słowo :cool3:No problem :p - z reguły ludzie baaardzo lubią z moim brzdącem pracować - na zeszłorocznym obozie mi ciągle psa kradli :evil_lol:

Posted

[quote name='Tośka_m']Shangri - wieeeki Cię nie było, stękniliśmy się :loveu:
Wiem, że ostatnio nieco zaniedbuję galerię, ale stwierdziłam, że lepiej jest dawać mniej zdjęć, a lepsze. Cieszę się ogromnie, że Ci się podobają :grins:
heh w sumie fakt masz racje, jak sie dozuje foty to i wieksze zainteresowanie , mam nadzieje ze niebawem znow cos wrzucisz :lol:

[quote name='Tośka_m']Obóz jest w majowy weekend w moim kochanym mieście rodzinnym - Pile. Fotki i opis obiecuję ;)

o jaaa to juz calkiem niebawem :loveu: koniecznie koniecznie duzo fot i duzo sprawozdan :p hehe sama bym kurce kiedys na jakis pojechala z wrednym suczydłem :diabloti: i fajnie ze Anza bedzie hehe dogomania :cool3:

pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Tak się jakoś złożyło, że ostatnio przybyły mi dwa psy i tak po naszym podwórku panują obecnie niepodzielnie Trzej Muszkieterowie, na których trenuję szybkość mojej reakcji, migawki i zbierania się z ziemi po oberwaniu którymś z psów w pełnym cwale ;)

Oto suńka, której imienia nie znam, więc nazywam ją Małą Czarną Łajzą :loveu:
Nie da się jej sfotografować tak, jak się psy fotografować powinno - czyli z obiektywem na wysokości psich oczu, bo to grozi uszkodzeniem aparatu, utratą nosa i przynajmniej dwóch zębów, z taką radością i energią rzuca się do całowania ;)

(chyba, że akurat nie patrzy ;) )

A oto Rudolf, dla przyjaciół Rudi :p

Główną pracą Trzech Muszkieterów jest ściąganie prania ze sznurka (Mała Czarna), rozciąganiem śmieci po podwórku (Rudi) i patyków (Ozzy). Zajęcia te przeplatane są pościgami za kotem, za sobą nawzajem oraz głośnymi i barwnymi bitwami.
Wesoło jest :lol:

Pozdrawiam Marysiu ;)

Posted

A to tak juz na stałe trójka :crazyeye: czy tylko tymczasowo?

Tak się jakoś złożyło, że ostatnio przybyły mi dwa psy

No tak dwa psy w tą czy w tamtą, żadna różnica:evil_lol: To normalne przecież że komuś z dnia na dzień dwa psy przybywają:eviltong:

Jaki uśmieszek :D

Posted

[quote name='Tośka_m']Tak się jakoś złożyło, że ostatnio przybyły mi dwa psy

No, to ja rozumiem :-) Klikasz je, klikasz? :evil_lol:

Oto suńka, której imienia nie znam, więc nazywam ją Małą Czarną Łajzą :loveu:

Bardzo piękna :loveu: Kudłata :loveu: :loveu: I ogon wspaniały :loveu: :loveu: :loveu:

A oto Rudolf, dla przyjaciół Rudi :p

Tyż pikny rudzielec, chociaż Mała Czarna bardziej w moim typie :-)

Fajnie masz :-) A skąd Ci się tego tyle namnożyło? :cool3:

Posted

Wyjaśniam pochodzenie moich dwóch ponadnormatywnych szczeniaków - Rudi to pies sąsiadów, a Czarna Łajza to wiejski burek, oba wolno biegające jak to na wsi psy mają w zwyczaju. U mnie mają niańkę w postaci Ozziego, darmowe żarcie wykradane kotu i głaskanie, więc przesiadują na naszym podwórku całymi dniami wprowadzając chaos ;)

Szczeniaków nie klikam, bo pracując z jednym z nich musiałabym Oza i drugiego przywiązać gdzieś albo zamknąć, w dodatku musieć znosić wściekłe ujadanie Oza, który dodatkowo po sesji zrobiłby ze szczeniaka naleśnik za karę, że poświęcałam mu tyle czasu ;)

Ulubioną zabawą Czarnej jest wpadanie na mnie całym pędem i gryzienie twarzy, a Rudiego - gwałcenie Ozziego :)

Posted

[quote name='Tośka_m']

Eh ostatnio wszystkie psy mi przypominają mojego Nero, który jest już za TM :shake: A ta czarna śliczna jest, ogon i łapki ma właśnie takie Neruchowe :loveu:
[quote name='Tośka_m']
Główną pracą Trzech Muszkieterów jest ściąganie prania ze sznurka (Mała Czarna), rozciąganiem śmieci po podwórku (Rudi) i patyków (Ozzy). Zajęcia te przeplatane są pościgami za kotem, za sobą nawzajem oraz głośnymi i barwnymi bitwami.

Zdaje mi się że ostatnio ktoś tu coś wspominał że Ozzy za mało żywiołowy :lol: No to z TAKĄ kontrabandą chyba się nie nudzisz? :)

Posted

Nuuska - z przerażeniem oglądam zgliszcza, które pozostają po przejściu tajfunu złożonego z psa dorosłego i dwóch (tylko dwóch!!) szczeniaków i przerażenie mnie bierze na myśl jakie pobojowisko muszą pozostawić po sobie szczeniaki aussie, na których posiadanie się piszę w przyszłości :evil_lol:

Tina - cześć cześć :cool3:

Anza - dziękować :oops:

Oto Watra, podhalanka "mojego" profesora Bereszyńskiego. Tak akurat zapozowała obok moich ulubionych elementów - obdrapanej ściany i krzesła ;)
Nie dajcie się zwieść pozornemu lenistwu - ona czuwa, gotowa by bronić dobytku wraz z kumplami - czarnym terierem rosyjskim i białym owczarkiem szwajcarskim. To dopiero Trzej Muszkieterowie!! ;)

KLIK! w link - pokaże się większa wersja

Posted

Nathaniel - Boże broń! Masz zakaz wchodzenia tu, z troski o Twe zdrowe i życie!! ;)

Anza - dzięki. Nie śmiem się wykręcać :cool3:

Asiu - pozdrowię. Obserwacje zapoczątkowane, niestety zdjęć brak, będą w innym terminie.

Zdjęcia są, tym razem głównie końskie:

Błogostan...

Nuuda ;)

Każdy szanujący się ogier dogląda swych posiadłości ziemskich

A kuku!

Macierzyństwo

Security ;)

Posted

Piękne fotki:loveu: .
To konie ze Stobnicy,prawda?Już niedługo bede miala okazje je podziwiac na wlasne oczy:multi: .
A ze spotkania sekcji kynologicznej znów nic nie wyszlo:placz: ...

Posted

Asiu - są dwa stada po cztery sztuki, w obu stadach urodziły się maluchy :)

Jureja - w tygodniu po świętach (nie w tym pierwszym) razem z sekcją jedziemy do schroniska, a potem wnastępnym też się spotykamy. Fajnie, że jedziesz do Stobnicy :)

Posted

[quote name='Tośka_m']
Jureja - w tygodniu po świętach (nie w tym pierwszym) razem z sekcją jedziemy do schroniska, a potem wnastępnym też się spotykamy. Fajnie, że jedziesz do Stobnicy :)
To wspaniale:multi: .myśle,ze teraz bede mogla z wami isc:-) .
Planujesz moze jakis spacerek jeszcze przed obozem klikerowym.Fajnie by bylo jakby Risa mogla sie z Ozzym bardziej poznac:cool3: (ma male problemy w kontaktach z psami:roll: ).

Posted

A co się stało z resztą? (Jak byłam dwa lata temu, była podobna ilość w tym też świeże maluchy :)) Czy zostały reintrodukowane?