Tośka_m Posted November 9, 2006 Author Posted November 9, 2006 Jureja - zapraszam ponownie serdecznie :D Profesora to akurat się nie obawiam, tylko raczej was :p Nuuska - przeca jestem. Grunt to mieszkać w Poznaniu ;) Muszę się pochwalić w imieniu mojego TZa i Gorbiego :grins: Dzień na wystawie był wyjątkowo udany - dostaliśmy CWC, CACIB i zdobyliśmy Zwycięstwo Rasy!! :sweetCyb: Quote
Rauni Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 Gratulacje! :multi: :multi: :multi: Nam kiepsko poszło :shake: Quote
Tośka_m Posted November 10, 2006 Author Posted November 10, 2006 APSA - dziękuję w imieniu Gorbiego i szczęśliwego TZa :grins: W hali, w której były wystawiane szpice światło było koszmarne, a ja robiłam z ręki, więc nie wyszło mi żadne zdjęcie :-( Kumpel robił lepszym aparatem i na statywie, pomęczę go, żeby jakąś fotę tu zaprezentował. Rauni - dziękuję pięknie :grins: Szkoda, ale następnym razem będzie lepiej ;) Dobrze słyszałam, że ten dredziasty pyrek wygrał rasę? Miło było Cię poznać i pogadać choć tę krótką chwilkę! Quote
Rauni Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Mnie też było miło, mam nadzieję, że następnym razem uda się dłużej pogadać :lol: Tak, dredziasty Sidon du Niedersand wygrał. Quote
nuuska Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 Gratuluję! :laola: A o Poznaniu nie doczytałam :oops: Quote
Tośka_m Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 Dziewczyny - dziękuję pięknie za gratulacje :B-fly: Quote
an3czka Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 I my dołączmy się do gratulacji!:multi: Quote
Tośka_m Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 Tina.Sara - ależ jest, za uznanie :cool3: Cimi - sukcesiku? Toż to Sukces przez duże S :lol: Wszak mamy oficjalnie udokumentowany fakt, że Gorbi jest najpiękniejszą łajką na świecie :cool3: An3czka - dziękuję :grins: Quote
Tośka_m Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 APSA napisał(a):W takim razie karygodne jest takie zaniedbywanie go, przepraszam: Go, w Twojej galerii ;) Fotki z wystawy w trakcie przetwarzania, będą wkrótce :eviltong: Quote
Cimi Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Tośka_m napisał(a):Cimi - sukcesiku? Toż to Sukces przez duże S :lol: Wszak mamy oficjalnie udokumentowany fakt, że Gorbi jest najpiękniejszą łajką na świecie :cool3: No nie ja tu ładnie zdrabniam, a tu :evil_lol:. Tak więc jeszcze raz gratuluję Sukcesu przez duże S :evil_lol: :lol:. Quote
shangri_la Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 WIELKIE GRATULACJE DLA NAJPIEKNIEJSZEJ ŁAJKI POD SŁOŃCEM :loveu::loveu::loveu: [SIZE=2]i teraz tylko czekamy an wiecej fotek :P pozdrawiam Quote
Mi. Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Toooooosiaaaaaaa:loveu: :loveu: :loveu: cześć:cool3: no i... GRATULUJĘ!!!:multi::multi: :multi: Quote
Tośka_m Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 Cimi - Dziękuję Pięknie Za Gratulacje :evil_lol: Shangri - Twe słowa to miód na me serce :loveu: Jakby Gorbi był moim psem :cool3: Luuthieeen - wieki Cię tu nie było! Cześć :multi: i dziękuję :grins: Teraz Gorbi w obiektywie dobrego wujaszka Wojko :cool3: w poniedziałek wkleję filmiki, będzie widać konkurencję Quote
APSA Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Każdy w swoją stronę, "Ja tego pana nie znam" :evil_lol: Na niższym zdjęciu widać kawałki konkurencji Quote
Tośka_m Posted November 11, 2006 Author Posted November 11, 2006 APSA napisał(a):Każdy w swoją stronę, "Ja tego pana nie znam" :evil_lol: Na niższym zdjęciu widać kawałki konkurencji Mam dokładnie takie samo skojarzenie :evil_lol: No ale obaj panowie są wielkimi indywidualistami, więc czegóż się spodziewać? :cool3: Kawałki - dobrze powiedziane :lol: Jeszcze co do konkurencji - Gorbi wygrał ze swoim wujkiem, Ajaxem Złaja Akteona (pierwszy dzikarz IV RP :cool3:). Największe emocje były przy porównaniu ze zwycięzką suką - moim zdaniem była ona po prostu olśniewająca, z przepięknie wysklepioną szyją, pięknymi suczymi proporcjami i wydajnym ruchem. Quote
APSA Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 A propos wysklepionej szyi i ruchu, strasznie podoba mi się zdjęcie Gorbiego, które masz w bannerku, cały jest taki okrągły. Choć z drugiej strony kojarzy mi się z ... konikiem na biegunach :evil_lol: Quote
Tośka_m Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 APSA napisał(a): Choć z drugiej strony kojarzy mi się z ... konikiem na biegunach :evil_lol: No i znowu mamy podobne skojarzenia :evil_lol: Co do krągłości Gorbiego - w porównaniu z innymi łajkami jest on wyraźnie masywniejszy, pełniejszy, ma mocniejszą szyję, samczą głowę (co sędzina zaznaczyła w opisie). W przypadku łajek bardzo wyraźna jest różnica eksterieru psów i suk - suki są takie trochę szczurzaste - dłuższe, drobniejsze, szczupłe, ze znacznie mniejszą okrywą włosową, bez kryzy. Bieła Sobolowe Gniazdo, która wygrała suki, jest przepiękną suką właśnie ze względu na brak owej "szczurowatości" - jest bardzo proporcjonalna, z sylwetką wpisaną w kwadrat, z piękną szyją (której pełność podkreślona była białą kryzą), lekkim i wydajnym ruchem. Quote
APSA Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 Tośka_m napisał(a):W przypadku łajek bardzo wyraźna jest różnica eksterieru psów i suk. To chyba u wielu ras pierwotnych - malahuskie, wilczaki, też rodezjany (te rasy znam), nie mówiąc już o wilkach. Często jak nie jestem pewna, czy coś jest huskim czy malamutem - sprawdzam płeć i już wiem :p Pozdrów zwycięzkiego konika :lol: (ogiery też zwykle mają okrągłą i masywną szyję :cool3:) Quote
Tina.Sara Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 witam, jak tam nasza śliczna ferajna :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Tośko GRATULACJE ogromniaste dla Gorbiego!! WOW!! TAAAAKIE Zwycięstwo!! :BIG: :knajpa: :knajpa: :laola: Pozdrawiam gorąco!! Marysia i Una Quote
Recommended Posts