Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jureja - zapraszam ponownie serdecznie :D Profesora to akurat się nie obawiam, tylko raczej was :p

Nuuska - przeca jestem. Grunt to mieszkać w Poznaniu ;)

Muszę się pochwalić w imieniu mojego TZa i Gorbiego :grins: Dzień na wystawie był wyjątkowo udany - dostaliśmy CWC, CACIB i zdobyliśmy Zwycięstwo Rasy!! :sweetCyb:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

APSA - dziękuję w imieniu Gorbiego i szczęśliwego TZa :grins: W hali, w której były wystawiane szpice światło było koszmarne, a ja robiłam z ręki, więc nie wyszło mi żadne zdjęcie :-( Kumpel robił lepszym aparatem i na statywie, pomęczę go, żeby jakąś fotę tu zaprezentował.

Rauni - dziękuję pięknie
:grins: Szkoda, ale następnym razem będzie lepiej ;) Dobrze słyszałam, że ten dredziasty pyrek wygrał rasę?
Miło było Cię poznać i pogadać choć tę krótką chwilkę!

Posted

Tina.Sara - ależ jest, za uznanie :cool3:

Cimi - sukcesiku? Toż to Sukces przez duże S :lol: Wszak mamy oficjalnie udokumentowany fakt, że Gorbi jest najpiękniejszą łajką na świecie :cool3:

An3czka - dziękuję :grins:

Posted

APSA napisał(a):
W takim razie karygodne jest takie zaniedbywanie go, przepraszam: Go, w Twojej galerii ;)

Fotki z wystawy w trakcie przetwarzania, będą wkrótce :eviltong:

Posted

Tośka_m napisał(a):
Cimi - sukcesiku? Toż to Sukces przez duże S :lol: Wszak mamy oficjalnie udokumentowany fakt, że Gorbi jest najpiękniejszą łajką na świecie :cool3:

No nie ja tu ładnie zdrabniam, a tu :evil_lol:. Tak więc jeszcze raz gratuluję Sukcesu przez duże S :evil_lol: :lol:.

Posted

Cimi - Dziękuję Pięknie Za Gratulacje :evil_lol:

Shangri - Twe słowa to miód na me serce :loveu: Jakby Gorbi był moim psem :cool3:

Luuthieeen - wieki Cię tu nie było! Cześć :multi: i dziękuję :grins:

Teraz Gorbi w obiektywie dobrego wujaszka Wojko :cool3:

w poniedziałek wkleję filmiki, będzie widać konkurencję

Posted

APSA napisał(a):
Każdy w swoją stronę, "Ja tego pana nie znam" :evil_lol:
Na niższym zdjęciu widać kawałki konkurencji

Mam dokładnie takie samo skojarzenie :evil_lol: No ale obaj panowie są wielkimi indywidualistami, więc czegóż się spodziewać? :cool3:
Kawałki - dobrze powiedziane :lol:

Jeszcze co do konkurencji - Gorbi wygrał ze swoim wujkiem, Ajaxem Złaja Akteona (pierwszy dzikarz IV RP :cool3:). Największe emocje były przy porównaniu ze zwycięzką suką - moim zdaniem była ona po prostu olśniewająca, z przepięknie wysklepioną szyją, pięknymi suczymi proporcjami i wydajnym ruchem.

Posted

A propos wysklepionej szyi i ruchu, strasznie podoba mi się zdjęcie Gorbiego, które masz w bannerku, cały jest taki okrągły.
Choć z drugiej strony kojarzy mi się z ... konikiem na biegunach :evil_lol:

Posted

APSA napisał(a):

Choć z drugiej strony kojarzy mi się z ... konikiem na biegunach :evil_lol:

No i znowu mamy podobne skojarzenia :evil_lol:

Co do krągłości Gorbiego - w porównaniu z innymi łajkami jest on wyraźnie masywniejszy, pełniejszy, ma mocniejszą szyję, samczą głowę (co sędzina zaznaczyła w opisie).
W przypadku łajek bardzo wyraźna jest różnica eksterieru psów i suk - suki są takie trochę szczurzaste - dłuższe, drobniejsze, szczupłe, ze znacznie mniejszą okrywą włosową, bez kryzy.
Bieła Sobolowe Gniazdo, która wygrała suki, jest przepiękną suką właśnie ze względu na brak owej "szczurowatości" - jest bardzo proporcjonalna, z sylwetką wpisaną w kwadrat, z piękną szyją (której pełność podkreślona była białą kryzą), lekkim i wydajnym ruchem.

Posted

Tośka_m napisał(a):
W przypadku łajek bardzo wyraźna jest różnica eksterieru psów i suk.

To chyba u wielu ras pierwotnych - malahuskie, wilczaki, też rodezjany (te rasy znam), nie mówiąc już o wilkach. Często jak nie jestem pewna, czy coś jest huskim czy malamutem - sprawdzam płeć i już wiem :p

Pozdrów zwycięzkiego konika :lol:
(ogiery też zwykle mają okrągłą i masywną szyję :cool3:)