Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KaRa – ano smakowało, smakowało. Zwłaszcza, że kilka dni na diecie były:cool3:

APSA – mój błąd :oops: – Soso faktycznie należy do Profesora.

Szkoda, że nie mieliśmy okazji widzieć „trofeum z konia”. Ono jest pewnie w budynku? Bo nigdzie do środka nie wchodziliśmy niestety.
Nie ma tabliczki Emi, bo być może jest przeniesiona – w wolierze było tylko pięć wilków.
Nie pamiętam imienia basiora – wiem tylko, że przewodnikiem stada jest samiec mniejszy o 10 kg od drugiego. Ten większy jest facetem bez ambicji i daje sobą pomiatać, choć regularnie zaczepia waderę, za co dostaje oczywiście łomot od samca alfy – masochista jakiś czy co? :evil_lol:

An3czka – dziękuję :grins:

Bigos – uczta w wykonaniu wilków = niesamowite doznanie dla podglądacza

Nuska – doczekałaś się. Dziękuję :p

Marysiu – więcej? A mało już wstawiłam? :lol: Dziękuję pięknie za uznanie :grins:

Cimi – ujawniłaś się :cool3: Dziękować, dziękować :mdrmed:

Taura – wiem, że dziekuję brzmi już trochę oklepanie, ale mimo tego – dziękuję :biggrina:

Anetta – to nie czad, tylko wilki Dzieki! :grins:

Bellatriks – wilczyska zaiste super, a spotkanie z nimi – bajeczne!

Shangri – też się zastanawiałam nad tymi aparatami – wszak robiąc zdjęcia przykładasz aparat do twarzy, co stwarza wrażenie „pyska” skierowanego bezpośrednio w wilka, co w wilczym języku jest jawną groźbą.. Najwyraźniej są już na tyle przyzwyczajone do robienia zdjęć, że ignorują te „pyski” skierowane w ich stronę.

Nathaniel – ani okularów! Soczewki kontaktowe rządzą :razz:

Posted

[quote name='APSA']Bez okularów, mówisz?
Swoją drogą od paru lat zbieram się do szkieł kontaktowych... :P
Najwyraźniej są równi i równiejsi w noszeniu okularów w wilczej wolierze :evil_lol:
Polecam soczewki. Też dość długi czas się do nich przekonywałam, ale cieszę się, że w końcu udało mi się przełamać opór przed wkładaniem sobie czegoś do oka :lol:

Posted

Boże, jakie cudowne zdjęcia !!! :loveu:

Co do Emi, to ona już niestety nie żyje, o ile dobrze pamiętam z czyjejś relacji.

A te dwa basiory, mniejszy dominujący i ten większy, to Tobos i Demon, tylko nie pamiętam już, który jest który... Kiedy ja byłam, to dominującą waderą była chyba Pati.

Posted

Wiem, że Tobos i Demos i wiem, że "mięśniak" ma przezwisko Obeliks, ale który wilk ma które imię :niewiem:
Biedna Emi :(
Tośka, masz zadanie bojowe dowiedzieć się przez najbliższe miesiące wszystkiego o mieszkańcach Stobnicy ;)

Posted

Manu - witam i dziękuję za przemiłe słowa na dzień dobry :grins:

APSA - ta zieleninka to koniczyna różowa. Dowiem się wszystkiego i będę zdawać jak najbardziej szczegółowe relacje ze zwiadów w Stobnicy :lol:

Posted

Bigos – uczta w wykonaniu wilków = niesamowite doznanie dla podglądacza

Na pewno!
Ja dokument o Stobnicy widziałam kiedyś w TV, ale na pewno w realu robi to większe wrażenie:crazyeye:

Posted

[quote name='Tośka_m']Cimi – ujawniłaś się :cool3: Dziękować, dziękować :mdrmed:
A tam ujawniłam :cool3:. Od czasu do czasu zaglądam do działu galeria, ale jestem tak zmęczona, że mi nic nie chce :shake:.

Posted

Rauni - nie chcę skłamać jakiej powierzchni są woliery, więc nie napiszę dokładnych danych. Rzecz cała działa się nie w wolierze, w której wilki zazwyczaj przebywają (mieszkają w bardziej zakrzaczonej i zadrzewionej, na której nie byłoby ich tak dobrze widać); ta, w której odbyła się uczta wydawała mi się mniejsza od tej, w której wilki przebywają na codzień.
Gdy dowiem się dokładnych danych - dam znać :p

Bigos - też oglądałam dokumenty o Stobnicy i programy z prof. Bereszyńskim (Ostoja, Animals). Na żywo jest fajniej :cool3:

Cimi - czyżby jesienna melancholia i apatia Cię dopadła? ;)

Posted

Toska, jestem pod wrazeniem i Twojej i relacji i zdjec ! :loveu:
I co tu duzo gadac - poprostu zazdroszcze !!! Tez bym tak chciala...

Ja je musze na zywo kiedys zobaczyc ! Napiszesz mi dokladnie gdzie to jest i jak wyglada mozliwosc wejscia i zobaczenia wilkow ( nie koniecznie przy uczcie :razz: ) ?

Posted

Honey - dziękuję za uznanie :grins:
Na TEJ stronie jest mapka lokalizacja stacji oraz telefon, pod który należy dzwonić, aby umówić się na wizytę (bez wcześniejszego ustalenia telefonicznego nikt nie zostanie wpuszczony na teren stacji). Szczerze mówiąc z tego co wiem niewiele odwiedzających osób ma okazję wejść do woliery, a wilki przez kraty wyglądają tak:

Posted

[quote name='milena182']a moze fotki psow??
Czuję się niedoceniona ;)

Ozzy Kanion zdobył...

...przekopał

I na koniec zażyczył sobie pamiątkowy portrecik na tle Kanionu:

Posted

[quote name='Tośka_m']Czuję się niedoceniona ;)

Ozzy Kanion zdobył...

...przekopał

I na koniec zażyczył sobie pamiątkowy portrecik na tle Kanionu:

piękne te zdjęcia Ozziego :multi: , a gdzież to takie plenerki śliczne?

Posted

APSA - wszakże w takich subtelnościach kryje się cały urok ;)

An3czka - troszkę by to mu zajęło czasu, ale chęci miał wielkie :lol:

Leemonca - dziękuję! :oops: Zdjęcia zrobione w "piaskowniy". My, wiejskie dzieci mamy place zabaw relatywnie większe w stosunku do dzieci miejskich, a szczególnie piaskownice :evil_lol:

Milena - słodki? Umorusany! :lol:

Honey - bardzo proszę, polecam się na przyszłość. I dziękuję pięknie :grins:

Shangri - a to jest koło mojego domu (domu rodziców znaczy się). Jest to góra piachu, regularnie rabowanego, przez co utworzyła się pionowa stroma płaszczyzna, po której fenomenalnie się skacze, zjeżdża i szaleje! :lol:

KaRa - dziękuję :grins: też mi się podoba :razz:

Cimi - nie da się ukryć - cały pyszczek wraz z przyległościami (czyli aż do ogona) jest w piachu :loveu: