Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Milena - witam serdecznie w moich skromnych progach :multi: Banner zrobiła mi Nuuska, za co jeszcze raz jej serdecznie dziękuję (skoro przyciąga nowych odwiedzaczy znaczy się spełnia swoją funkcję :cool3: )

APSA - ano nie da się ukryć :razz: właśnie przeglądam i wybieram zdjęcia

Posted

Zaległe zdjęcia ze Stobnicy:

Teren stacji jest patrolowany przez trzy dzielne psiska – owczarkę podhalańską profesora Bereszyńskiego, jak również czarnego teriera rosyjskiego oraz białego owczarka szwajcarskiego należące do Jacka Więckowskiego.

Psy pilnują dobytku, na który składają się między innymi wszelakich gatunków ptactwo:

Pomiędzy drzewami biegają leśne duszki:

Które bliżej okazują się konikami polskimi w typie tarpana leśnego

Dzielne i ciekawskie na tyle, że przychodzą przywitać się ze zgrają dwunogów naruszających ich prywatny teren

Jeden ogierek był na tyle uprzejmy, że dał zrobić sobie portret

C.D.N.
Są chętni na więcej?

Posted

[quote name='Tośka_m']Zaległe zdjęcia ze Stobnicy:

Teren stacji jest patrolowany przez trzy dzielne psiska – owczarkę podhalańską profesora Bereszyńskiego, jak również czarnego teriera rosyjskiego oraz białego owczarka szwajcarskiego należące do Jacka Więckowskiego.

Psy pilnują dobytku, na który składają się między innymi wszelakich gatunków ptactwo:

Pomiędzy drzewami biegają leśne duszki:

Które bliżej okazują się konikami polskimi w typie tarpana leśnego

Dzielne i ciekawskie na tyle, że przychodzą przywitać się ze zgrają dwunogów naruszających ich prywatny teren

Jeden ogierek był na tyle uprzejmy, że dał zrobić sobie portret

C.D.N.
Są chętni na więcej?
Ja! ja! Ja!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote=]Teren stacji jest patrolowany przez trzy dzielne psiska – owczarkę podhalańską profesora Bereszyńskiego, jak również czarnego teriera rosyjskiego oraz białego owczarka szwajcarskiego należące do Jacka Więckowskiego.

A to nie jest Soso, pies syna profesora?
CTR Jacka (nie pamiętam imienia :oops:, może Borys?) 1,5 roku temu był już stary i posiwiały i obawiam się, że już go nie ma :(

Cudne koniki :) Ile ich tam teraz jest? Widzieliście "trofeum z konia"? ;)
Są jeszcze gęsi i strusie (nandu?) ?
Czekamy z nicierpliwością na ciąg dalszy :cool3:
Daj cynk na Wilkach, że wstawiasz już u siebie zdjęcia.

Posted

An3czka - grzeczne dziewczynki śpią już po 24 :evil_lol:

Bigos - a dziękuję, dziękuję :p

APSA - tak, to jest Soso, ale należy do Jacka (kurczę, tak mi się mocno wydaje). Borys jest już za TM.
Koników jest kilkanaście (tworzą takie dwa małe podstada), ale nie dane nam było zobaczyć wszystkich, bo na ich teren wpadliśmy tylko na chwilkę, bo musieliśmy wracać do autokaru (wilki zajęły nam zdecydowanie więcej czasu niż było zaplanowane :razz: ) Trofeum z konia nie widzieliśmy, jest czego żałować? :cool3:

Marysiu - już, już, chwileczkę, za chwilę zaczynam wstawiać! Bez kija proszę :evil_lol:

Nathaniel - serduszkami do mnie, nie kijem :lol:

Nuuska - ależ to było zamierzone. Chciałam podnieść napięcie :evil_lol:

Shangri - no to super :lol:

Taura - już, już, chwileczkę :cool3:

Posted

KaRa - mówisz - masz :cool3:

NINIEJSZYM OGŁASZAM, ŻE W MOIM NASTĘPNYM POŚCIE ZAWARTE SĄ ZDJĘCIA WILCZEJ UCZTY. JEŻELI MASZ WRAŻLIWE SERCE, ŻOŁĄDEK BĄDŹ NIE LUBISZ WIDOKU SPOŻYWANIA POSIŁKU PRZEZ DRAPIEŻNIKI - NIE POLECAM OGLĄDANIA ICH.

Posted

Pierwsze (i co dla niektórych ostatnie) spotkanie watahy i jelenia

Panowie – nie miejcie wątpliwości od jakiej części ciała wilk zacząłby waszą konsumpcję :evil_lol:

Uczta:

Nie obyło się bez drobnich dyskusji :razz:

Ze specjalną dedykacją dla Wojko ;)

Tak wygląda świat zza krat

A tak w środku woliery

Co robią wilki nasyciwszy pierwszy głód? Mizianko!

A to jak zachowuje się wilk wobec jawnie dominujących gestów człowieka

Posted

[quote name='Tośka_m']
APSA - tak, to jest Soso, ale należy do Jacka (kurczę, tak mi się mocno wydaje). Borys jest już za TM.
Koników jest kilkanaście (tworzą takie dwa małe podstada), ale nie dane nam było zobaczyć wszystkich, bo na ich teren wpadliśmy tylko na chwilkę, bo musieliśmy wracać do autokaru.[...] Trofeum z konia nie widzieliśmy, jest czego żałować? :cool3:

Jacek mówił, że to dzięki Borysowi syn profesora też ma psa-Soso. Ale pies był w stacji, a syn nie, więc mógł przejść pod opiekę Jacka.
Trofeum z konia, to wypchana głowa konika polskiego - pierwszego ogiera, ojca stada (znowu nie pamiętam imienia :-?). Wygląda tak, jak np. trofeum łosia, ale na moje radosne "o, trofeum z konia!" profesor się obruszył :evil_lol: i wytłumaczył, że konik ma tu miejsce honorowe za swoje zasługi (i charakterek :diabloti:)

A gdzie Emi?
Mówili Wam, który z Panów jest szefem stada? I która wadera? A która była kiedyś?