aga.aksa Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Tośka - u Nas w przedszkolu jest taka dziewczynka która w mig łapie wszystkie zasady dotyczące klikera (wprowadzamy proste umiejętności szkoleniowe), nazywamy ją "małą Orłowską" [SIZE="1"](od nazwiska Agnieszki Orłoskiej- instruktora Alteri) łatwość z jaką przychodzi jej poprawne obcowanie z psem jest zadzwiająca. ale sąsiadeczki gratuluję :razz: Nathaniel - [SIZE="1"]rozumiem Cię, moją sucz w autobusie jeden palant kopnął :shake: naturalnie oberwał z większą siłą w piszczel. obyło się bez komentarza:evil_lol: Quote
shangri_la Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Tośka_m napisał(a): To nic. Dzisiaj widziałam jak zrobiła swojemu królikowi tor przeszkód i agilitowała go :crazyeye: :crazyeye: Oczywiście za przeskoczenie czegokolwiek nagroda -marcheweczka. hahaha niezle :evil_lol:, chcialabym to zobaczyc:lol: aja z niecierpilwoscia czekam na kolejny filmik z rudym :p , no i Gorbiego dawno nie bylo! pozdrawiam Quote
nathaniel Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 shangri_la napisał(a):h aja z niecierpilwoscia czekam na kolejny filmik z rudym :p , Nie tylko Ty :mad::mad::mad: Quote
Tośka_m Posted August 30, 2006 Author Posted August 30, 2006 Dziewczyny wydobyłyście Tośkową galerię z otchłani zapomnienia :grins: Wiem, że ostatnio was zaniedbuję, ale nie mam ani czasu, ani głowy do focenia. Obiecuję, że wkrótce nadrobię zaległości i zaleję was agilitowymi zdjęciami rudego :cool3: Quote
Esfera Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 Witaj Tosieńko Ma! wpadłam się tylko grzecznie przywitać DOBRY WIECZÓR TOŚKO ! :D [SIZE="2"]obiecuje nadrobić zaległości :cool3: Quote
haska_12 Posted September 4, 2006 Posted September 4, 2006 Ozzy- mmm piękne imię, ale kojaży mi się z takim pieskiem :( ( każdy wie jakim) Quote
olcha Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Po przeczytaniu postów u Ciebie nabrałam znów ochoty na szkolenie :cool3: DZIĘKI! Lecę po smaczki :cool3: Quote
nathaniel Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 Wiesz Tośka lubię Ci sie chwalić, tym co udało mi się zrobić, bo jak patrze na Ciebie i na Rudego to wiem że mogę lepiej i to mnie dopinguje :evil_lol::oops:. Nie rzucał się na psy od 4 dni, luźna smycz robi swoje. I takie pytanie, czy możliwe jest , że na pewnego rodzaju psy będzie zawsze reagował agresją? W mojej okolicy sa trzy takie psy, z tego dwa go też nie cierpią i tak sobie szczekają na siebie :roll: Quote
Tośka_m Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 Esfero - kurka feluś, zaległości to Ty masz kobieto spoooore :mad: Haska - no cóż... Imię miał już zaklepane gdy miałam swojego poprzedniego psa - Merlina. Jasne było dla mnie, że skoro wcześniej był Merlin (Manson) to następny będzie Ozzy (Osbourne) :ylsuper: Olcha - ogromnie się cieszę, że Ozzy jest inspiracją :oops: :multi: Nathaniel - a ja bardzo lubię czytać o waszych postępach :lol: Możliwe jest, że czarny ma swoje sympatie i antypatie ;) Tym bardziej właśnie powinnaś pracować nad tymi jego antypatiami i nieszczekaniem na nie. Tylko jest to czasochłonne i trudne, a i tak możliwe, że nigdy do końca zaleczalne :roll: Rudy nie znosi psów w typie husky Ok... W zeszłym tygodniu byliśmy sobie na seminarium... :razz: Ekipa... + Ozzy ;) Tośka biegnąca na czas, czyli rozgrzewka: Mina pt. "Zabierzcie mnie stąd!!!" Hop! Uczymy się huśtawki Tośka myśli, Ozzy leży Uczymy się kładki Tunelik Trudne ćwiczenie - prowadzenie psa na odległość (pies i przewodnik odddzieleni kładką) Quote
shangri_la Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 no nareszcie foteczki :loveu: heheh a gdzie pies?? :evil_lol: a tu widac pełną koncentrację na pańci :cool3: pozdrawiam Quote
Tośka_m Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 heheh a gdzie pies?? :evil_lol: To była rozgrzewka - czyli bieg bez psa :lol: Jednym z ćwiczeń było zresztą bieganie po torze bez psa, ale ze wskazywaniem przeszkód tak, jakbyśmy biegali z psem. Śmiesznie to wyglądało :evil_lol: Quote
Tośka_m Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 Zawody? Jeszcze dłuuga droga przed nami. Muszę przede wszystkim jak najwięcej ćwiczyć w obecności jak największej ilości psów, bo okazało się, że rudzizna panikuje przy szczekających i ganiających wszędzie psach i "się wyłącza" :roll: Quote
Tośka_m Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Taura - mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pobiegamy razem na jakichś zawodach :razz: Dino też jest w smallikach? Wiska - witam ponownie po dłuugiej nieobecności :cool3: Korzystając w piękniej pogody... ...zabrałam moich chłopaków na spacerek Oto mój TZ i Ozzy jako Rafiki i Simba na Lwiej Skale Ozzy dożywiał się po drodze Grzybki w wersji niekonwencjonalnej Rudy zażywa błotnej kąpieli A teraz quiz - gdzie jest człowiek i gdzie ma kończyny? Quote
KaRa_ Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Ozzy w tej kaluzy to moze sobie plywac:lol: :lol: :lol: Quote
Tośka_m Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Taura - no niestety w tym tygodniu nie dam rady przyjechać do Poznania :shake: No to będziemy walczyć razem w S-kach :cool3: KaRa - ano :lol: urok niskopodłogowców ;) Quote
shangri_la Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 bajkowe niebo :lol: hahhaa super :evil_lol: pozdrawiam Quote
KaRa_ Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='Tośka_m'] KaRa - ano :lol: urok niskopodłogowców ;) Nie musisz z Ozzym nad jeziorko chodzić:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A co do tych seminariów jak one wyglądaja itp? Kusi mnie coś takiego by moją Erą jechać jakby coś w tym stylu jeszcze było organizowane;) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='Tośka_m']A teraz quiz - gdzie jest człowiek i gdzie ma kończyny? Człowiek wisi na gałęzi. Gałąź trzyma rękoma. Nogi ma skierowane w prawo. Akrobata :lol: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Tośka_m Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Taura - no ba :lol: Shangri - dziękować, dziękować :p KaRa - racja, wystarczy średniej wielkości kałuża i dla psa jest już pełnia szczęścia i pełnia zanurzenia :evil_lol: Seminaria to fajna rzecz, bo masz fachowca, który Ci pokazuje co i jak, wszystkie przeszkody na placu :razz: , innych uczestników do współzawodniczenia, pogadania i pośmiania się, mnóstwo psów do socjalizacji, zapachów kuszących które należy zignorować i mnóstwo emocji zarówno dla przewodnika, jak i dla psa. Tylko z tego co wiem w tym roku już nic podobnego nie będzie organizowane :roll: Marysiu - prawie zgadłaś :razz: nogi są skierowane lewa w lewo, a prawa w prawo :eviltong: BTW - fajny banner ;) Quote
Marysia_i_gończy Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='Tośka_m'] Marysiu - prawie zgadłaś :razz: nogi są skierowane lewa w lewo, a prawa w prawo :eviltong: BTW - fajny banner ;) Ale NA ZDJĘCIU widać nogę skierowaną w prawo - to zresztą jest chyba lewa noga? :stupid: A tej drugiej nogi to nie widać wcale :niewiem: BTW dziękuję. Dostałam od constacji :sweetCyb: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Tośka_m Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 Ostatnio z rudym sobie trochę wojażujemy po świecie, rzadko bywamy na dogomanii, ale widzę, że i tak nikt nie tęskni :eviltong: Taka słodka Sonia z wywiniętym uchem mieszka sobie przy śluzie nad Notecią... Kolejny quiz - co to? Quote
Tośka_m Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 Taura - ano grzyb :p dziwny jakiś taki, ale moja babcia twierdzi, że jadalny. Zobaczymy czy przeżyję do jutra :eviltong: A ta koleżanka wcale nie chciała się bawić z rudym pomimo jego usilnych starań. Za to pokochała mnie miłością od pierwszego wejrzenia i nie odstępowała mnie na krok dopominając się mizianka :razz: Nathaniel - grzybciu jak się patrzy :lol: Przyznam się wam - obcięłam Ozziego. Miałam już dość ton ziemi jakie przynosił po każdym spacerze i obcięłam mu kłaczki pod brzuchem, na łapach i portki. Prezentuje się teraz przez to jeszcze bardziej jamnikowato :evil_lol: Quote
Recommended Posts