Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bąbelki ;-)

Albo mi sie przesłyszało albo ja przy tym zdjęciu naprawde babelki usłyszałam :lol:

Najpiękniejsze zdjęcie Ozzulca w całej galerii!!! :loveu:

Posted

KaRa - tak go zasypujecie komplementami, że mu woda sodowa do głowy uderzyła i ma gwiazdorskie zagrywki w postaci wypinania się :lol:

Bigos - ano się wypiął. Bez dwóch zdań :evil_lol:

An3czka - nic mi nie mów. Czasami mam stresa że jakiś niewyżyty myśliwi też go weźmie za lisa :roll:

Shangri_la - o właśnie o to chodzi!! :lol: A kierunek prawie pokrewny ;)

Gucio - bąbelki powstały, bo pod wodą był piękny patol - taki idealny do obgryzania. Nie dało się go wyciągnąć, więc pozostało rudemu obgryzanie go pod wodą :razz:

Leemonca - mister mokrego podkoszulka. Tylko włosy na klacie musi wydepilować :diabloti:

Gubiś - no ba :lol: Wirtualne - tak jak ten koleś który zyskał wątek na gronie i jego yorko-dalmaty itp. :roll:

Posted

[quote name='Tośka_m']

Gubiś - no ba :lol: Wirtualne - tak jak ten koleś który zyskał wątek na gronie i jego yorko-dalmaty itp. :roll:

:wallbash: tragedia.....

swoją drogą, nasze byłyby lepsze, wiesz piesek w kompie, poświęcasz czas kiedy chesz :diabloti: takie nowe tamajajo :eviltong:

Posted

Jureja - dziękuję :grins:

Gubiś - nie trzeba byłoby wychodzić z nim na dwór, sprzątać kup, przepraszać listonosza za poszarpane nogawki :evil_lol: Pies - ideał :lol:

Posted

Tośka - to może policzymy za nie jakieś 3 razy tyle? :cool3:

a wiesz, co do sprzątania kup..... to już od jakiegoś czasu czułam się źle z faktem że tego nie robie, ale wizja spotkania księcia z bajki :evil_lol: gdy akurat zbieram resztki Royala :eviltong: mnie przerażała. jednak po Twoich argumentach w tym temacie na gronie się przekonałam i chodze z superzestawem na spacery. A co do księcia, to doedukował sie chłopaczyna :diabloti:

Posted

KaRa - najwyraźniej :cool3: A tak serio - on niesamowicie CSuje gdy widzi mój aparat skierowany na niego. Boi się że go nim zastrzelę czy cuś? :evil_lol:

Gubiś - oj, trzy razy drożej to na dzień dobry jak nic. Po takich psach jak nasze :evil_lol:
Nawet nie wiesz jak mnie uradowało Twoje nawrócenie w sprawie sprzątania kup, zwłaszcza jeśli się do tego przyczyniłam :jumpie: Pozdrowionka dla doedukowanego księcia :lol:

Posted

hehe jaki "ziewak", to starsznie smieszne ze on CS wysyla do aparatu :lol:
dolaczam do pytania bigosa o charakter Gorbiego, w sumie strasznie niewiele jest o lajkach, jedyne to w psach mysliwskich znalazlam kiedys jakis artykulik
pozdrawiam

Posted

[quote name='Tośka_m']
Gubiś -
Nawet nie wiesz jak mnie uradowało Twoje nawrócenie w sprawie sprzątania kup, zwłaszcza jeśli się do tego przyczyniłam :jumpie: Pozdrowionka dla doedukowanego księcia :lol:

dziś w drodze do przedszkola Aksia stwierdziła że zrobi kupę wprost przed moją administracją. akurat miałyśmy to szczescie że wyszedł Pan Ochroniarz i wzrokiem typu, no poczekaj tylko aż pies dokończy i nic z Ciebie nie zostanie:mad: tymczasem Aksia zakończyła rytuał fizjologiczny :evil_lol: a ja wyciągnęłam łapkę, woreczek i myk, posprzątałam. Pana wryło ale na szczęście zarejestrował siatkę z kupą lądującą w śmietniku tuż przed jego oczyskami :-o

Posted

Co do łajkowego charakteru - nie jestem na tyle obyta w rasie, aby wyrokować o całym pogłowiu łajek, bo z tego co zdążyłam się zorientować Gorbi jest nieco osobliwym przedstawicielem swej rasy, a jego jedynego znam tak dobrze.

Jaki jest Gorbi?
* Sam stanowi o sobie, nie jest bardzo wylewny, nie zasypuje bezustannie przewodnika dowodami miłości
* Pierwotny. Owa pierwotność objawia się w prawie każdym aspekcie życia :p Na przykład w ciągłym i bardzo wyraźnym CSowaniu ;)
* Szpic - ma swoje zdanie, jego życiowym celem nie jest ślepe podporządkowanie się przewodnikowi i wykonywanie jego poleceń. Człowiek nie jest dla niego Bogiem, tylko partnerem (do polowań oczywiście ;) )
* Nie lubi obcych psów. Bardzo. Jest wybitnie dominujący, choć ma swoich kumpli, z którymi bawi się do upadłego i nie ma z nimi żadnych scycji.
* Ma ogromny instynkt polowania i pogoni. Dlatego biedak w lesie musi chodzić na otoku.
* Jako że wychowywał się pośród dzieci jest w stosunku do nich bardzo cierpliwy, a gdy przeginają po prostu wstaje i odchodzi. Nie ma w nim krzty agresji w stosunku do ludzi.

Co ma oryginalnego w stosunku do innych łajek?
* Kiepski z niego stróż. Pewnie dlatego, że wychował się w domu, w którym non stop kręci się mnóstwo ludzi, wszyscy ciągle wchodzą i wychodzą z posesji, dlatego stwierdził, że oszczekiwanie kogokolwiek mija się z celem ;)
* Ogromny z niego pieszczoch, zwłaszcza w stosunku do obcych ludzi. Niestety jego fizjonomia jakoś nie skłania przechodniów do zaczepek i mizianka, nad czym Gorbi szalenie ubolewa.
* Generalnie jest bardzo spokojnym psiakiem, niekłopotliwym w codziennym życiu i wbrew pozorom nie wymagający długich spacerów :p

Gubiś - odebrałaś biednemu panu ochroniarzowi przyjemności opierniczenia Cię na czym świat stoi, niedobra kobieto :mdrmed:
Woreczki czasem potrafią życie ocalić :razz:

Posted

" house of the rising sun" tzn. "dog of the rising sun"

generalnie cudny rudzielec :loveu:

zaczynam sie do niego upodabniać :razz:

a tak swoją drogą to wzdychamy na psimi fotami a nikt jesczez nie docenił Pani fotograf, brawa dla Niej:multi:

Posted

aga.aksa napisał(a):
" house of the rising sun" tzn. "dog of the rising sun"

Raczej "falling sun". Szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda mój pies w świetne "rising sun" :lol:

aga.aksa napisał(a):
generalnie cudny rudzielec :loveu:

Rudzielec dzięuję za piękne komplementy :loveu:
aga.aksa napisał(a):
zaczynam sie do niego upodabniać :razz:

Zrzudziałaś na lato? :cool3:
aga.aksa napisał(a):
a tak swoją drogą to wzdychamy na psimi fotami a nikt jesczez nie docenił Pani fotograf, brawa dla Niej:multi:

Że niby ja to Pani fotograf? :oops: :oops: