APSA Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Tośka_m napisał(a):Ciąża Majeczki skończyła się kilka tygodni temu. Szczeniaki urodziły się i zostały uśmiercone zaraz po urodzeniu. Niestety standard o tych ludzi.A może dać jej po kryjomu jakieś tabletki przeciwciążowe? Lepsze to niż ciąże i strata szczeniąt dwa razy w roku... Ja bym prosiła trochę Gorbiego dla odmiany :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Tośko widzę, że zrobiłaś należyty użytek ze sprzętu makro :loveu: Zawsze mnie fascynował ten mały świat :loveu: Majeczkowej ciąży żal :shake::-( Pozdrawiam Przeprowadzona, odnetowana Marysia i Una Quote
Tośka_m Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Marta i Wika napisał(a):Ech... ale suki "okaleczać" nie będą, bo to krzywda...:shake: To chyba nawet nie to. Myślę, że oni pojęcia nie mają o czymś takim jak sterylizacja. Poza tym po co wydawać na sukę kilkaset złotych, jak szczeniaki można uśmiercać nie płacąc za to nikomu ani grosza. Ściana. Anza - na wsi to niestety wciąż często normalka :cool1: Asiu - niestety nie mam z Mają kontaktu tak częstego i regularnego w cieczkowych okresach, żeby wiedzieć kiedy dawać jej tabletki. Gorbiego? Zrobi się ;) Marysiu - fotografia makro jest szalenie wciągająca. Jedno wyjście do ogrodu trwa godzinę. Wyjście do sadu już minimum godzinę. A wyjście poza działkę trwać może wieki, oczywiście przy dobrym świetle. Co przeszkadza w fotografowaniu małego świata? Pies ładujący Ci się przed obiektyw, płosząc owady i gniotąc roślinki. Co przeszkadza bardziej niż jeden pies? Cztery psy. Z pięcioma nie próbowałam, choć pewnie jeden w tą czy w tą już nie zrobiłby różnicy :evil_lol: Przy dwóch psach i odrobinie samozaparcia da się co nieco pofotografować. Z Ozzim jest pół biedy, bo widząc mnie schyloną nad motylkiem tylko dwa razy wbiega mi przed obiektyw, a potem daje sobie luz i okłada pola. Z Mają jest gorzej, bo nauczyłam ją pięknego siadu przede mną. No i ona siada. Na motylki siada, na kwiatki siada, na krople siada. Znalazłam już na nią jednak sposób - staję przodem do niej, ona siada, a potem uprawiam gimnastykę artystyczną wyginając tułów tak, aby będąc na wprost psa jednocześnie fotografować coś, co jest z boku. Fotografia makro ma więc niezaprzeczalne plusy - człowiek się wygimnastykuje i ćwiczy oddech, bo nie posiadając statywu trzeba się nieźle napocić i nawstrzymywać oddech, żeby cokolwiek w miarę ostro ustrzelić :p Quote
BBeta Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Na razie przejrzałam kilka ostatnich stron galerii, ale już mi się bardzo podoba http://img169.imageshack.us/img169/5651/tnp1110915dv8.jpg Piękne psiaki, świetne fotki :loveu::loveu: :mdleje: Quote
APSA Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Tośka_m napisał(a):Z Mają jest gorzej, bo nauczyłam ją pięknego siadu przede mną. No i ona siada. Na motylki siada, na kwiatki siada, na krople siada. Znalazłam już na nią jednak sposób - staję przodem do niej, ona siada, a potem uprawiam gimnastykę artystyczną wyginając tułów tak, aby będąc na wprost psa jednocześnie fotografować coś, co jest z boku.To może czas nauczyć ją siad-zostań :razz: Quote
Anza&Hacker Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 No, no - ładnie się musisz pogimnastykować, też wiem coś o tych psach w obiektywie zawsze wtedy, kiedy akurat nie są potrzebne - bo jak chcemy im zrobić foto to nigdy nie znajdą sie tam gdzie byśmy chcieli, czyli przed obiektywem :evil_lol: Quote
anetta Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 To są włosy, a konkretniej dred, pochodzące z ogona Ozziego. :lol::lol::lol: Quote
Pimpek Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Brawo dla Maji za rozplątanie dreda :cool3: A kogo Maja w ogóle jest ?:oops: A i co tam u was ?:loveu: Quote
chihuahua Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [FONT=Courier New]Lol , ja u ciebie pierwszy raz , ale jak zobaczylam to rudzielstwo i Tiny i Sary to sie zakochalam na zaboj!!![/FONT] Quote
JIM Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Sliczne zdjecia :loveu: :D W sumie czesto tu zagladam, ale nigdy nie pisalam... Ozzy piekny :) Quote
Tośka_m Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 BBeta - zapraszam częściej i do zapuszczania się w dalsze strony galerii, pochodzące z bardziej lub mniej zamierzchłej przeszłości :cool3: Asiu - a wiesz, że też przyszło mi to ostatnio na myśl ;) Wczoraj byłam dumna z "moich" piesków na spacerze rowerowym. Nie wspominałam chyba o tym wcześniej - nasza trasa rowerowa przebiega akurat koło domu Mai i jakoś zawsze tak się składa, że nas wypatrzy przejeżdżających, dlatego tak często towarzyszy nam w spacerach. Wracając do meritum - mniej więcej po pokonaniu 2/3 trasy przebiegamy koło ogrodów działkowych, a w sezonie bywa tam całkiem spory tłumek ludzi i samochodów. (dodam, że samochody po polnej drodze nie poruszają się z prędkością większą niż 10 km/h) Psy biegają przed rowerem luzem, nie na smyczach, toteż jednak muszę uważać na te samochody. Nauczyłam oba burki, że gdy samochód pojawia się w zasięgu słuchu, to należy przybiec do mnie na komendę "pieski!", zająć z góry upatrzone pozycje po mojej prawej stronie, usiąść, wpatrywać się we mnie i przyjmować z godnością pochwały i słowa podziwu z ust kierowców i pasażerów przejeżdżających samochodów ;) Wczoraj padł rekord liczby zachwyconych gapiów, dlatego się tak chwalę wam :oops: Anza - lepiej bym tego nie ujęła :evil_lol: (dlatego na większości zdjęć Ozzy ma minę pt. "no dobra, pozuję, teraz DAWAJ SMAKA!!") Anetta - no coż :lol: Pimpek - Maja to suczka dalekich sąsiadów, dziewczyna Ozziego, kompan zabaw i mój słodki głupolek :p U nas po staremu, choć powoli szykujemy się do powrotu z wakacji do miasta. Chihuahua - witam serdecznie i zapraszam częśćiej! :multi: ("I Tiny i Sary"? ;>) Julix - miło mi, że zaglądasz, a jeszcze milej, że się odezwałaś :jumpie: Quote
chihuahua Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 [FONT=Arial Narrow]Mialobys u Tiny i Sary, lol, ale dasz jakies fotografie Ozzy'ego???[/FONT] Quote
Tośka_m Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Chihuahua - zdjęcia Ozziego będą, ale nie dziś :p Dziś pokażę wam z pewną nieśmiałością mój bazgrołek (który dostał dziwnych kolorów po skanowaniu) Quote
Anza&Hacker Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Cuuuuuudny! :loveu: Są jakieś tam w nim wady, ale technika jest super! :grins: Quote
anetta Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Wow, super!! :multi: Ja tam się nie znam zbytnio na rysunku ale chyba coś z oczami ma, no nie? Quote
Tośka_m Posted September 30, 2007 Author Posted September 30, 2007 Anza - dzięki :) Anetta - co ma z oczami? (oprócz tego, że ma) ;) Quote
APSA Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Oczy jakieś takie pół psie, pół ludzkie. Ogólnie bardzo ładnie :) Minę ma powalającą :lol: Quote
chihuahua Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [FONT=Arial Narrow]Co do oczu, to moze nasza artystka w ten sposob chciala przekazac , ze psy maja ludzkie cechy, oczywiscie psychczne. Madrze pomyslane , i pikeny portret!!![/FONT] Quote
anetta Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 [quote name='Tośka_m']co ma z oczami? (oprócz tego, że ma) ;)[/QUOTE] Ze krzywe są?:hmmmm: Nie są w linii prostej. Ale może tak ma być :niewiem: Masz zdjęcie orginału? Jak to wygląda w orginale? Quote
Tośka_m Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 Oryginał w MP, serpień 2007, str. 37. Oczy są krzywo, bo pies ma łeb przechylony :) Quote
chihuahua Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [FONT=Comic Sans MS]A jak tam nasza rudosc sie miewa, co porabia??[/FONT] Quote
anetta Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 [quote name='Tośka_m']Oryginał w MP, serpień 2007, str. 37. Oczy są krzywo, bo pies ma łeb przechylony :)[/QUOTE] Ni mom MP. Aaaa no i wsio jasne :p Quote
shangri_la Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 jakiz piękny bassecik :loveu: kolejny talent na dogo :cool3: pozdrawiam Quote
Recommended Posts