Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tośka_m']Nie, to nie żyje. Jest zmumifikowane. Samoistnie się zmumifikowało, pojęcia nie mam jak :niewiem: przecież nie jest owinięte w bandarze:eviltong:I chyba się nie namaszczało :evil_lol: :D

Posted

[quote name='*luthien*']przecież nie jest owinięte w bandarze:eviltong:I chyba się nie namaszczało :evil_lol: :D
:lol: :lol: Zmumifikowało się chyba samoistnie w piasku, bo w piasku została owa ważka zakopana.
W ogóle ważki to jakieś predatory. Mój TZ znalazł utopioną, nieżywą ważkę pływającą w jeziorze. Była przepiękna, zielona, z niesamowicie zielonymi i błyszczącymi oczami, więc ją wyłowił i chciał wziąć jako zdobycz do domu (wiadomo, męskie samcze instynkty polowania :razz: ). Ważka została wysuszona na słoneczku, popodziwiana i poobracana na wszystkie strony, obfocona, po czym się wzięła ożyła i odleciała :crazyeye:

Posted

Mój TZ znalazł utopioną, nieżywą ważkę pływającą w jeziorze. Była przepiękna, zielona, z niesamowicie zielonymi i błyszczącymi oczami, więc ją wyłowił i chciał wziąć jako zdobycz do domu (wiadomo, męskie samcze instynkty polowania :razz: ). Ważka została wysuszona na słoneczku, popodziwiana i poobracana na wszystkie strony, obfocona, po czym się wzięła ożyła i odleciała :crazyeye:
lol:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

Dzisiaj będzie inaczej...
Ostatnimi czasy miałam okazję pozwiedzać kilka monumentalnych obiektów sakralnych, między innymi Sanktuarium w Świętej Lipce oraz Licheniu. Wrażenia estetyczne oszałamiające. W zeszłym tygodniu podczas wędrówki po lasach z Ozzim natrafiłam na zapomniany przez wszystkich cmentarz Niemiecki. Wrażenia estetyczne zupełnie inne, ale również oszałamiające. Oprócz nich wrażenia zupełnie nieestetyczne, o których nie pamięta się w takich miejscach jak Licheń czy Święta Lipka.

Posted

Agnisia =) napisał(a):
hmmmm no i poczułam się jak za starych dobrych czasów, kiedy to jaeździłam z klasą po wszystkich okolicznych kościółkach i sanktuariach... aż się rozmarzyłam... :)

Ja to nawet pamiętam jak za szkolnych lat chadzalo się na pielgrzymki do Lichenia:lol::lol::lol:

Posted

Cola - no to teraz mam jedno z Twoich zdjęć na własność :cool3:

Bigos - ja to chyba w jakiejś dziwnej szkole byłam, bo u mnie się chadzało za szopy na fajki, a nie do Lichenia :evil_lol:

KaRa - a ja byłam dopiero pierwszy raz :p A to i tak przypadkiem, bo celem mojej eskapady nie był Licheń i cuda architektury, tylko to:

Posted

Nathaniel - już pędzę :grins:

KaRa - to jest odkrywka węgla brunatnego pod Koninem, gdzie takimi kopareczkami (kilkaset ton ważącymi)...

Robi się krzywdę Matce Naturze :roll:

Posted

[quote name='Tośka_m']
Bigos - ja to chyba w jakiejś dziwnej szkole byłam, bo u mnie się chadzało za szopy na fajki, a nie do Lichenia :evil_lol:

Heh u nas to się w szatni pali :diabloti: powietrze to można tam nożem kroić. Ostatnio podobno nawet trzecioklasiści kartonowe wino konsumowali :eviltong: Ale ja tam się w to nie zagłąbiam, a mówiąc stare dobre czasy miałam na myśli gimnazjum ;)

Tośka, a w jakim celu ty się po takich odkrywkach węgla włuczysz, zamiast z psinką na spacerek pędzić i nowe zdjęcia pstrykać? :mad: :p

Posted

Jestem w tym szczęśliwym roczniku, który jako ostatni nie załapał się na gimnazjum :p
Moja droga, tak się akurat składa, że częścią mojego programu edukacyjnego na studiach jest właśnie włóczenie się po różnych dziwnych ustrojstwach typu kopalnia węgla brunatnego :evil_lol:
Poza tym ile można focić ciągle tego samego kundla? :diabloti:

Posted

[quote name='Tośka_m']Gorbi w dziczej zagrodzie w Goraju ganiający biedne dziczki :diabloti:

Tośka, jak to jest, że dopiero teraz tu wpadłam?? Ten permanentny brak czasu.. A tu takie piękne zdjęcia już na pierwszych stronach.. Niesłychane!!