Alutka Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 :multi: Dzięki Karinko ! :D dobrego nigdy za wiele Quote
bachar Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 A ja znalazłam coś ciekawego (jeżeli mogę zamieścić "namiary"), szczególnie należy zwrócić uwagę na opis szaty. http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4955.html Zadałam nadawcy uprzejme pytanie dotyczące informacji, który to z bichonów posiada takową strukturę szaty, na co otrzymałam odpowiedź: "Były to Bishony Frish bo już ogłoszenie nieaktualne." A ja podejrzewam, że to są szczeniaki po pudelce, bo kiedyś widziałam zdjęcie mamy takich bishonów na Alegro i widać było, że odrasta po pudelkowej fryzurze. Zresztą zdjęcie mamy podejrzanie szybko "zniknęło" z aukcji. Quote
Cockerek Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 bachar napisał(a): na co otrzymałam odpowiedź: "Były to Bishony Frish . A może chciała napisać "fresh" :lol: skoro taka zorientowana :wink: W sumie nie wiem jak wygląda mały frise, ale ten mi na pudla wygląda. A w ogóle jak widze te ogłoszenia na allegro i gratce to mnie trzęsie :evil: Quote
Alutka Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Ja w ogóle na Allegro nie wchodzę, bo jak to się mówi że się " nóż w kieszeni otwiera ". Poza tym jak mogły to być bichonki skoro ona nawet nie umiała poprawnie napisać Bichon Frise a nie Bishon Frish Mały bichon różni się budową i włosem. lLaik może mieć trudności z odróżnieniem czemu się wcale nie należy dziwić. :nono: Ja stale słyszę nawet na wystawach jak oglądający mówią " o popatrz jak ładnie wygląda nie obcięty pudel ". :roflt: :D dobrego nigdy za wiele Quote
bachar Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Ja ostatnio od takich znawców (pod wystawą w Zakopanem) usłyszałam, że moja rottweilerka to mieszaniec bo ma nieobcięty ogon. Quote
Alutka Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 :( No własnie ! Zaraz komentarz pardon głupi komentarz ! Czy Ci ludzie nie wiedzą. że się osmieszają. Zamiast podejść grzecznie się zapytać i dowiedzieć co to ? dlaczego tak a nie inaczej ? To się wymądrzają i robia z siebie półgłupka ( przepraszam ) :silly: Najgorsze jest to, że robią to w obecności dzieci, :-? Takie przykłady można by było mnożyć ( niestety ) :watpliwy: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Daga_i_Oskar Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Alutka, nic nie wspominałaś, że oprócz Yoreczka masz jeszcze jakiegoś pieska i to takiego zdolnego. Przyjmij i ode mnie gratulacje dla suńci, łapeczka od Oscareczka :) Quote
Alutka Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 :modla: Daga& Oskar piekne dzięki za gratylacje. Mam ponad 8 letnią bichonkę frise, która faktycznie jest zdolna bo mnie uczy jak ją mam wystawiać ( to ja wyszłam z formy).a :oops: Yoreczkę " Kosmitkę " wystawia Alutek. :evil_lol: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Daga_i_Oskar Posted August 18, 2005 Posted August 18, 2005 Alutka napisał(a)::modla: Daga& Oskar piekne dzięki za gratylacje. Mam ponad 8 letnią bichonkę frise, która faktycznie jest zdolna bo mnie uczy jak ją mam wystawiać ( to ja wyszłam z formy).a :oops: Yoreczkę " Kosmitkę " wystawia Alutek. :evil_lol: :D dobrego nigdy za wiele aaaa rozumiem, teraz juz rozumiem. Role w domu są podzielone hihi. Oba pieski sa wspaniale i pieknie sie prezentuja :) Quote
Alutka Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 :D Dzieki Daga ! a teraz Ty pochwal się swoimi , proszę ! :P Oskarka znam , a może jeszcze ma kumpla lub kumpelkę ? :wink: :D Dobrego nigdy za wiele[/img] Quote
Eclairs Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 [quote name='Daga&Oskar']Alutka, nic nie wspominałaś, że oprócz Yoreczka masz jeszcze jakiegoś pieska i to takiego zdolnego... [quote name='Alutka']:Mam ponad 8 letnią bichonkę frise, która faktycznie jest zdolna bo mnie uczy jak ją mam wystawiać ( to ja wyszłam z formy).a :oops: Yoreczkę " Kosmitkę " wystawia Alutek. Alutka :nono: a o pudelku to zapomniałaś? :wink: Pudelek to gips? Quote
Eclairs Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 [quote name='Alutka']:( No własnie ! Zaraz komentarz pardon głupi komentarz ! Czy Ci ludzie nie wiedzą. że się osmieszają. Zamiast podejść grzecznie się zapytać i dowiedzieć co to ? dlaczego tak a nie inaczej ? To się wymądrzają i robia z siebie półgłupka ( przepraszam ) :silly: Najgorsze jest to, że robią to w obecności dzieci, :-? Takie przykłady można by było mnożyć ( niestety ) :watpliwy: Taaak, przy budce z kebabem we Władysławowie dowiedziałam się, że mój airedale terier to BRODACZ NIEMIECKI, a pan z seterem stojący w kolejce przede mną, to właściciel SPANIELA! I właśnie zdarzyło się to, o czym pisze Alutka. Znawca psów opowiadał te brednie swojemu synkowi i to całkiem pewnym siebie tonem. Najśmieszniejsze, że odchodząc ten dzieciak stwierdził "dziwne, brodacz a wygląda jak większy terier" :wink: Szkoda, że genialny tatuś nie potrafił po prostu powiedzieć "Nie wiem co to za rasy, spytaj się właścicieli". Quote
Alutka Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 :-? i to jest własnie wprowadzanie w bład. Synuś miał lepsze rozeznanie od tatusia, a teraz ma mętlik. Na dodatek jak się dowie że to własnie On miał rację to gdzie autorytet ojcowski ? Eclairs jak bym śmiała zapomnieć o pudelce toyce ! Przecież to druga Tina Tarnen - dopiero teraz umie pokazać swój wdzięk i werwę. Złotem i pucharami sypie jak z rękawa. :smilecol: Ja się chwalę a Wy co ? chwalcie się też ! :user: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Daga_i_Oskar Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Alutka napisał(a)::D Dzieki Daga ! a teraz Ty pochwal się swoimi , proszę ! :P Oskarka znam , a może jeszcze ma kumpla lub kumpelkę ? :wink: :D Dobrego nigdy za wiele Alutko, niesttey oprocz Oscarito nie mam w domku zadnego innego zwierzaczka, ale mysle, ze na jednym nie poprzestane, za to jego wiernym towarzyszem i kompanem do zabaw jest piesio rasy Shih-Tzu :) Quote
Alutka Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 :wink: Jasne ! kiedyś wszyscy zaczynali od jednego. Moim marzeniem było stadko, i marzenie się spełniło. Jest fajnie tylko dużo pracy bo wszystkie są dłygowłose. :changes: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Daga_i_Oskar Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Alutka napisał(a)::wink: Jasne ! kiedyś wszyscy zaczynali od jednego. Moim marzeniem było stadko, i marzenie się spełniło. Jest fajnie tylko dużo pracy bo wszystkie są dłygowłose. :changes: :D dobrego nigdy za wiele Alutko, mnie sie takze marzy kilka pieskow tej samej rasy, ale poki mieszkam z rodzicami musze taka opcj wykluczyc, poniewaz rodzice sa zakochani w Oskarku i mowia ze nie chca dla niego zadnego konkurenta. Powtarzaja takze, ze jak juz bede na swoim to moge sobie kupic ile chce takich Yorkow, ale Oskarek zostanie u nich hihi Quote
Alutka Posted August 20, 2005 Posted August 20, 2005 [quote name='"Daga&Oskar" . Powtarzaja takze, ze jak juz bede na swoim to moge sobie kupic ile chce takich Yorkow, ale Oskarek zostanie u nich hihi[/quote'] Dagusiu wszystko przed Tobą ! :iloveyou: :Dog_run: :Dog_run: :loveu: :D dobrego nigdy za wiele :Dog_run: :Dog_run: Quote
Alutka Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Tak się prezentowała interchamp. Bazia w wielu 9-ciu lat na Wystawie Psów Rasowych w Częstochowie 2005r. Quote
Karka Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 :angel: Anii potwierdzam Bazia :lilangel: Quote
Alutka Posted September 13, 2005 Posted September 13, 2005 :multi: Kochane moje przyjaciółki. Niezmiernie się cieszę, i jest mi bardzo miło, że się Wam moja Bazia podoba. Wy też macie śliczności i ja też jestem nimi zachwycona. Także zachwyt jest wzajemny. Dziękuję jeszcze raz. :modla: :D dobrego nigdy za wiele Quote
anushka Posted September 14, 2005 Posted September 14, 2005 Bazia robi wrażenie :o dużo pracy przy niej jest??co ile jest obcinana???gratuluję Alutka :lol: Quote
Alutka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Aniu - k pracy z bichonką jest tyle samo co z pudlem. Włos nie jest taki gęsty, ani nie jest wełnisty i może ciut wolniej rosnie. Ale to naprawdę minimalne różnice.No wiesz z tym obcinaniem jest różnie. Jak chcesz żeby zawsze była piękna to raz w miesiącu trzeba obciąć. a tak normalnie to wystarczy raz na dwa miesiące.Im bichon starszy tym włos wolniej rośnie. :rainbowa: :D dobrego nigdy za wiele Quote
anushka Posted September 15, 2005 Posted September 15, 2005 Alutka nigdy w zyciu nawet nie dotykałam takiego psa,ale mam wrażenie ,że włos jest własnie wełnisty i wogóle...no muszę cię gdzies spotkać i w końcu zaspokoić swoją ciekawość!!!ale wygląda naprawdę super!!wogóle wygląda jakbyś ją "specjalnie" modelowała 8) ale rozumiem,że to tylko "samo cięcie" i włos jest taki "sterczący",ja własnie jestem na etapie zapuszczania włosów(pod presją rodziny :evilbat: ) i mam bardzo podobną fryzurę do Bazi,z tym,że włosy mam czarne i stoją sobie na "paście stawiającej",a tyle bym dała,że by one same tak stały... :lol: Quote
Recommended Posts