Karka Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 Rzeczywiście fajne fotki , pooglądam na spokojnie stronkę :) dzięki :) Quote
góral Posted April 11, 2005 Posted April 11, 2005 :o tak chyba to jest właśnie ta :wink: ej co to za błyskawiczne zmianianie postów Quote
anii Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 [quote name='Karka']Oto fotki długo wyczekiwanej bichonki Alutki :D Hihihi Yorka nie zauwazylam :D MAla jest piekna, ale bym ja wysciskala. Alutka... Czy juz opanowalas sztuke robienia zdjec swoim nowym aparatem?! 8) Bo ja chce wiecej zdjec! :evilbat: Ja lubie bichonki z finskich hodowli. Nie wiem jakie sa w ruchu, ale na zdjeciach wygladaja bardzo ladnie. Quote
Alutka Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 :smilecol: Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie. Zrobiłam te kilka zdjęć specjalnie dla Ciebie i na tym koniec. Nie starcza mi czasu. Ponadto do wklejenia ich do komputera musiałam poprosić koleżankę, bo sama nie potrafię. :oops: Jeżeli chodzi o fińskie bichonki , to są dużo większe i ze znacznie lepszą sierścią. Może to ze wzgl, na klimat i na dietę ( jedzą dużo ryb) :shock: Ja wolę te nasze i tak mi ręce odpadają jak ją przygotowuję na wystawę. Miałam okazję spotkać się na ringu i fińskim pieskiem na wystawi europejskiej w Poznaniu. Został Zw Europy a my wice Zw. :D dobrego nigdy za wiele Quote
anii Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 Alutka napisał(a): Jeżeli chodzi o fińskie bichonki , to są dużo większe i ze znacznie lepszą sierścią. Może to ze wzgl, na klimat i na dietę ( jedzą dużo ryb) :shock: Ja wolę te nasze i tak mi ręce odpadają jak ją przygotowuję na wystawę. A podobno to nie jest takie trudne :roll: , ale wychodzi na to, ze meczace :wink: ?! We wzorcu czytam, ze wysokosc w klebie nie powinna przekraczac 30 cm. Duzo spotkalas psow na ringu, ktore przekraczaly te 30 cm?! Quote
Alutka Posted April 12, 2005 Posted April 12, 2005 :eek2: Właśnie mierzyłam moją bisię i w kłębie ma 26,5 cm oczywiście bez włosa. W zależności jak długi je4st włos to o tyle piesek wygląda większy. Wzorce amerykańskie są inne, a pieski dużo większe . Ogólnie większe egzemplarze prezentują się może lepiej, lepiej chodzą. Co kto lubi. Te finy były mocniejszej budowy wzrost jest mi trudno określić , ale te 30 cm conajmniej miały. :tard: :D Dobrego nigdy za wiele Quote
anii Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 [quote name='Alutka']:. Ogólnie większe egzemplarze prezentują się może lepiej, lepiej chodzą. Co kto lubi. Wlasnie. Ja bym chciala samca, wiec chcialabym, zeby byl troche wiekszy. Czytalas ten artykul?! http://www.naszepsy.pl/rasa_essay.asp?id=1294&rasa=1294 Wychodzi na to, ze bichon frise to maly despota, jak na zbyt wiele chce mu sie pozwolic. :wink: Po tym opisie stwierdzilam, ze nie tylko wyglad bichon ma oryginalny, ale i charakter nader ciekawy. Widzialam kilka filmikow video, jak zachowuja sie bichony na co dzien, sa bardzo energiczne. Te poznane na wystawach, byly raczej nieufne w stosunku do obcych. Zalezy mi wlasnie na takim psie, ktory nie bylby az tak wylewny i bardziej skupiony na swojej rodzinie. Quote
Alutka Posted April 13, 2005 Posted April 13, 2005 :crazyeye: Dzięki Anii za artykuł. który z wilką przyjemnością czytałam. Podobno, jeśli bichon jest jedynym psem w domu inaczej się zachowyje aniżeli w stadku.Ja mam jeszcze kilka innych piesków, wszystkie mają dostęp do ogrodu i mogą się wybiegać, ale tego nie robią. Bichonka najchętniej przesiaduje na parapecie okiennym, ba a nawet na przysypia. :sleep2: Bardzo dobrze pilnuje, pierwsza ostrzega szczekaniem. Mogę mieć całumi dniami drzwi pootwierane i nie bać się że komuś uda się niepostrzeżenie wejść. Często zostają same wtedy lubią mieć włączone radio :thinkerg: i choćby małe światełko.Wszystkie pozostałe pieski traktują ją jak powiernicę, tulą się do niej a ona ich wylizuje ( całuje ). Jest pełna harmonia. Jeśli chodzi o moją bichonkę :lilangel: to nie mam żadnych zastrzeżeń. :angel: Dobrego nigdy za wiele :D Quote
anii Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 Dzieki Alutka za opis Twojej bichonki. Jeszcze sprobuje cos z Ciebie wyciagnac :wink: Lump tez uwielbia siedziec na parapecie i tez przysypiac, dlatego, spacjalnie w jednym pokoju zrobilismy duzy parapet. Ostrzega, to nie ostrzega, moze tylko nasladuje, ale ja wiedzialam, ze z shih tzu to zaden stroz, wiec mi to nie przeszkadza. A, ze dobrego nidgy za wiele :wink: , to na tej stronie mozna obserwowac bichony w akcji. http://www.kolumbus.fi/bichon/eng/pic/video.html I to sa suczki :wink: Quote
góral Posted April 16, 2005 Posted April 16, 2005 Właśnie wróciłem z Czech z wystawy klubowej, m.in bichonów, było ich 39, BOB dostał Blanc Gigolo ze Zlate Jalny, poziom bichonów zaskakująco wysoki, wiele pięknych psiaków, a ich fryzury zaczynają przypominać te ze Skandynawii, wszystkie zwycięzkie psiaki, były przygotowane właśnie na amerykańsko-skandynawską modę :D Quote
Alutka Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 :facelick: Dziękujemy za tą relację z Czeskiej wystawy. :sabber: Może jeszcze coś ? Nasza syleczna ( koleżanla )zs swoim interem była ? :D Dobrego nigdy za wiele :bluepaw: :Rose: :question: Quote
góral Posted April 17, 2005 Posted April 17, 2005 Jeśli myślisz o Totevovej to jej nie było, niestety nie mam katalogu, więc konkretnych danych nie mogę podać :cry: Quote
góral Posted April 19, 2005 Posted April 19, 2005 Popatrzcie jakie piękne zdjęcie zdobi najnowszy numer Dognews Quote
anii Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 http://koti.mbnet.fi/marelle/pennut.htm I nacisnijcie na filmik. Ale slodkie grube rozbojniki, a dorosly bichon rozbrajajacy:wink: Quote
Alutka Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 :iloveyou: Reasumując : każdy bichonek może być najpiękniejszy jeśli : ma śnieżno biały włos ( bez zażółceń ) nienaganny pigment jest w niezadłygim prostokącie. Zadbane okolice oczu i wokoło pyszczka. Nienagannie ostrzyżony z super dobrym włosem. :olympic: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Alutka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 :PROXY5: Karka ! dlaczego fotki Balbinki znikły a inne są ? Jakieś czary mary czy co ? :peace: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Karka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Nie wiem :shake: może serwer na któreym były chwilowo nie działa :-? Sprawdzę :) Quote
Alutka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 :cooldevi: Choć do tej współczesnej techniki " czary mary " nie pasują 0X to widać jednak istnieją. Serwer dobry a fotki znikły. Trudno :niewiem: :nono: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Karka Posted May 4, 2005 Posted May 4, 2005 Rzeczywiście to jakieś sztuczki bo w albumie fotki są i widać a tu nie więc ja sama już nie wiem Quote
bachar Posted May 5, 2005 Posted May 5, 2005 A do mnie 1 maja przyjechał z Pragi maluszek ZAZOU (huligan) ze Zlate Jalny. Jak będę miała pierwsze fotki, to się pochwalimy. Quote
anii Posted May 5, 2005 Posted May 5, 2005 bachar napisał(a):A do mnie 1 maja przyjechał z Pragi maluszek ZAZOU (huligan) ze Zlate Jalny. Jak będę miała pierwsze fotki, to się pochwalimy. Wspaniale :D Bede czekala z niecierpliwoscia na fotki. Quote
Alutka Posted May 5, 2005 Posted May 5, 2005 :BIG: G R A T U L U J E M Y !!!! :iloveyou: Będzie napewno śliczny, bo to przecież jedna z najlepszych czeskich hodowli. Napisz czy to suczka czy piesek ? :cunao: :D dobrego nigdy za wiele Quote
Recommended Posts