Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Fanta była dziś w lecznicy Felis na badaniach krwi. Wyniki są dobre - Fanci niby nic nie dolega, ale ma sucha, wypadającą sierść i łuszczącą się skórę.

Wypadająca sierść i łupież był najprawdopodobniej wynikiem stresu związanego z transportem do lecznicy. Fancia NIE MA sierści w złym stanie.

Dzisiejszy spacer:

Posted

malibo57 napisał(a):
Co ona ma z tym jęzorem?;-) Fajnie wygląda. To mówisz, że sierść ok? Nie martwić się?

Ona nic nie ma z tym jęzorem:megagrin: Jak się zmęczy to tak ma... wisi jej i tyle...:eviltong:
Sierść wg mnie jest ok, ale zawsze mówię, że może jestem nieobiektywna i przyda się jakieś "świeże oko"... Kto chętny podjechać do nas i ocenić psiaki?!:mad:

Posted

Fancia wczoraj nas zaskoczyła.
Toczyłam z mężem walkę o ostatniego kotleta ;). Mąż mnie "bił" i szarpał usiłując mi go odebrać. Fancia jak zobaczyła co się dzieje wystąpiła w mojej obronie, skoczyła na niego łapami i zaczęła szczekać na nas, żebyśmy się uspokoili.
Bitwa o kotleta natychmiast się skończyła a my stanęliśmy jak wryci!
Fanci nigdy się nie zdarzyło szczeknąć w domu a tu proszę... Lada chwila stanie się psem obronnym! :evil_lol:;)
Terapia anty-ptakowa i anty-samochodowa daje rezultaty. Na spacerach Fanta nie rzuca się na przejeżdżający obok rower a jak zbliża się do nas samochód odwracam jej uwagę i daję smaka. Bardzo ładnie chodzi na smyczy i bardzo się pilnuje na spacerach. Od razu przybiega na wołanie i nie oddala się za daleko.

:p:p:p

Posted

malibo57 napisał(a):
Pogubiłam się - to kto jest "biszkopt"?
Dzięki za filmiki, Difciu:)
Baster z patyczkiem, a Wituś jaki dzielny!

"Biszkopt" to Kumpel! Gadałyśmy o nim parę razy....

Mam jeszcze jeden filmik z ganiającymi psiakami, ale nie chce mi się podmienić dźwięk. Jak mi się podmieni to wkleję...
A Witosław rzeczywiście jest nad wyraz dzielny! Ustawia psiaki a Kumpla w szczególności! Nie polubiły się samcoszki!:diabloti:

Posted

malibo57 napisał(a):
No, ten Bolas na filmiku z Fantą...

Aaaaaa.... ten!

Toż to ten sam halinowczak co na zdjęciach z Iskierką (ale nie mogę ich znaleźć!)
Pies lata luzem po Halinowie, ale ma dom i jest zadbany. Mieszka na przeciwko placu zabaw na którym bryka z Fancią! ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']Na filmie u Fanci ogon cały czas w ruchu...:)

Pzdr.

Noooo!:loveu:

U Fanci wszystko ok. Nawet nie mam co pisać za bardzo, bo nic się nie dzieje.
Zrobiłyśmy badanie kupala na obecność pasożytów i wynik wyszedł negatywny.
Bardzo lubi Basterka i razem śmigają jak dwa wariaty po ogrodzie!:loveu:

Właśnie ładują się akumulatorki do aparatu, może uda mi się nakręcić jakiś króciutki filmik pokazujący co oni wyprawiają:shake::lol:.

Wklejam kilka zdjęć:

z Kumpelkiem

Odpoczynek po zabawie

trochę kurzu na podłodze i kawałek odgryzionego przez Fantę (już jakiś czas temu:diabloti:) regału

sie bawimy dalej

:loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Łapinki....:loveu:

Pokazujemy sobie języczki....

Sie tulimy....

Wreszcie jakieś ostre i ładne zdjęcie z dzisiejszego spaceru..... :oops:

Fanta jest naprawdę przepięknym psem. Po czesaniu furminatorem chyba "wymieniła" sobie sierść, bo bardzo się zmieniła w kolorze. Jest prawie czarna, tylko główka brązowa-wa została.
Jest niesamowicie łagodna i delikatna, ale jak trzeba potrafi pokazać różki.
Ostatnio mąż bawił się z dzieciakami "w bitwę", szarpali się i ganiali. Fancia ostrzegawczo skakała na męża aż w pewnej chwili złapała go za rękaw koszuli. Broniła normalnie dzieciaków.
I tylko ich pomimo, że przecież oni też "tłukli" mi chłopa:evil_lol:!

:loveu::loveu::loveu: