zeberka4 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 MartynaP napisał(a):mialam wlasnie wkleic,napewno nie odmowia :) coprawda narazie lista zamknieta bo kryzys finansowy ale zawsze pozniej mozna pisac ;) już napisałam mam nadzieję ze może sie załapiemy Quote
dara9 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 śliczny kiciorek, finansowo w tym momencie nie pomogę ale chociaż odwiedzę! Quote
buba44 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 miasto Poznań ma podpisana umowę z miastem kiedyś robiono to w schronie teraz na BNIŃSKIEJ u Golca podam nuner do pani która zajmuje się takimi kotkami Quote
sylwija Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Piekna kicia :) mam nadzieję, że uda sie z tym "Kocim Pazurze" Quote
zeberka4 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 cytat: Witam, Ponieważ siostra przebywa na urlopie odbieram jej pocztę. Miasto w tym roku zafundowało pewną pulę sterylizacji poznańskich kotek, niestety nie umiem w tej chwili Pani odpowiedzieć jak to wygląda w przypadku kotek z poza Poznania. Siostra wróci w przyszłym tygodniu, ona z pewnością dysponuję większą wiedzą niż ja. Ewentualnie może się Pani zgłosić do fundacji agapeanimali (http://www.agapeanimali.org/aktualnosci.html) - oni również są upoważnieni do wystawiania talonów i pewnie udzielą Pani informacji. Co do sposobu realizacji talonu, to przekazywany on jest bezpośrednio do Usług Komunalnych a oni dalej przekazują talon do lecznicy. Na zabieg należy się umawiać bezpośrednio w lecznicy (można już próbować dzień lub dwa po tym jak talon zostanie wystawiony). Nie wiem niestety jak to wygląda z terminami sterylizacji, ale chyba najgorsze miesiące już minęły - czasami oczekiwało się nawet miesiąc na wolny termin. Z poważaniem, Kinga Kwiatkowska niestety taką odpowiedź dostałam z Kociego Pazura,bede próbowała dalej gdzie indziej Quote
dara9 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 To trzeba spróbować do tej fundacji Agapeanimali jeszcze, i niestety poczekać na powrót osoby, która zajmuje się tym w Kocim Pazurze. Biedne są te bezdomne kotki, co rusz mają małe :/ Quote
Doro Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 zeberka4 napisał(a):Niestety nie wiem nic na ten temat to trzeba dzwonić, pytać, dowiadywać się! :) Quote
zeberka4 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Zapraszam wszystkich tutaj obecnych na bazarek: http://www.dogomania.pl/threads/189221-Cudowne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-cos-dla-Ka%C5%BCdego!-Wszystko-maj%C4%85cy-bazarek-na-sterylke-do-31.07?p=15041930#post15041930 prosimy o podrzucanie i zaglądanie,z pewnością będzie drugi bazar gdy ten sie skończy! Quote
buba44 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 a zadzwoniłaś do koła obrońców zwierząt przysłałam ci 3 telefony oni tak jak Agape mogą anonsować kotkę u weta. Quote
zeberka4 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 wybaczcie prosze ze nie odpisuje mam urwanie głowy :/ buba44 jeszcze nie dzwoniłam bo czekam jeszcze na odzewy z innych źródeł kotka ma się dobrze, coraz chętniej podchodzi i miauczy że chcę jedzonko :D Quote
dara9 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 A to mała spryciula :) Jeszcze nie jednego się nauczy :) Trzymam kciuki by 'odzewy' były pozytywne:kciuki: Quote
Caragh Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='dara9']A to mała spryciula :) Jeszcze nie jednego się nauczy :) Trzymam kciuki by 'odzewy' były pozytywne:kciuki: :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
zeberka4 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Caragh napisał(a)::thumbs: :thumbs: :thumbs: Dziekuję,mam nadzieję że się uda! :D Quote
Zofia.Sasza Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Przepraszam za spam - ale sprawa jest drastyczna! Uwaga na użytkowniczkę o nicku IKA6 z Rudy Śląskiej. Imię Krystyna. Przedstawia się jako koci DT od 25 lat ze specjalnością w odchowie kociąt. W rzeczywistości trzyma w niewielkim, jednopokojowym mieszkaniu wielką liczbę kotów, nie zapewnia im właściwej opieki medycznej. Przyjęła kotkę na DS, a następnie oddała ją do schronu. Podłożyła wycieńczonej kotce karmiącej kolejny miot - część kociąt nie przeżyła. Długo by wyliczać - poczytajcie sami: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110981&hilit=IKA6 Podobno teraz szuka kotów do swojej "kolekcji" przez PW na dogomanii :( I taki news - jeszcze ciepły :( http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=113145&start=59 Quote
zeberka4 Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Udało się! Udało! :D Załatwiłam dzieki funccji Zwierzęta i My bezpłatną sterylkę! Niestety moze być wykonana dopiero w przyszłym tyg. Pieniadze zebrane z bazarku przeznacze z pewnością na karmę,szczepienia, i prawdopodobnie leczenie, ma chore oczy i katar koci. Dziekuję wszystkim którzy pomagają! Quote
Caragh Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 [quote name='zeberka4']Udało się! Udało! :D Załatwiłam dzieki funccji Zwierzęta i My bezpłatną sterylkę! Niestety moze być wykonana dopiero w przyszłym tyg. Pieniadze zebrane z bazarku przeznacze z pewnością na karmę,szczepienia, i prawdopodobnie leczenie, ma chore oczy i katar koci. Dziekuję wszystkim którzy pomagają! Super :thumbs: :thumbs: :thumbs: Nareszcie dzis jakies dobre wiadomosci :) Quote
Molli Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 zeberka4 napisał(a):Udało się! Udało! :D Załatwiłam dzieki funccji Zwierzęta i My bezpłatną sterylkę! Niestety moze być wykonana dopiero w przyszłym tyg. Pieniadze zebrane z bazarku przeznacze z pewnością na karmę,szczepienia, i prawdopodobnie leczenie, ma chore oczy i katar koci. Dziekuję wszystkim którzy pomagają! Super :) Chyba mają dzisiaj jakiś dobry dzień, bo jak ja ich kiedyś pytałam o sterylizację bezdomnej kotki to nie chcieli sfinansować zabiegu... Quote
zeberka4 Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Molli napisał(a):Super :) Chyba mają dzisiaj jakiś dobry dzień, bo jak ja ich kiedyś pytałam o sterylizację bezdomnej kotki to nie chcieli sfinansować zabiegu... no ja dostałam info o fundacji na miau.pl i ciesze sie strasznie! myslałam ze nic z tego bo kazdy odmawiał ,a tutaj nagle :D Quote
Molli Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 U jakiego weterynarza kotka będzie miała sterylizacje? Quote
sylwija Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 to niemałe wsparcie :) w przyszłym tygodniu będzie podobno chłodniej, więc lepsza pogoda na zabieg Quote
zeberka4 Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Molli później napiszę bo mam gdzies zapisane na kartce, sylwija masz rację Quote
Recommended Posts