Asztir Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Życzymy w takim razie więcej spokoju i wolnego czasu :cool3: Mam nadzieje, że Piga przyjedzie bardzo mądra z "obozu" ;) i nie będzie Ci już "dawała w kość". Powodzenia ps. ale dawaj czasem zdjęcia :) tylko Pigi ma taką super głowę typu bull :loveu: Quote
Bila Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Ale o świniach będziesz pisać, bo jak nie:mad: :mad:. Wyściskaj swoje dwa prosiaki:loveu: Quote
BeaC Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 mam nadzieję, ze skrobniesz od czasu do czasu co u swiń pozdrawiam:loveu::loveu::loveu: Quote
masienka Posted September 5, 2007 Author Posted September 5, 2007 no baaa!:mad: sprobowala by tylko nie pisac!:cool1::placz::placz: Quote
Alicja Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 :razz:oj tak ...modować nie musisz ...ale opowieści wskazane ;) Quote
asher Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]:razz:oj tak ...modować nie musisz ...ale opowieści wskazane ;)[/FONT] Ot to! :multi: Quote
Dag Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Dobra, dobra... dajcie mi Pigulca odebrać, bo Chrumun to już strasznie nudny jest...:razz: Quote
Alicja Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='Dag']Dobra, dobra... dajcie mi Pigulca odebrać, bo Chrumun to już strasznie nudny jest...:razz::multi::multi::multi:[FONT=Arial]hurrraaaaaaaaaaaa będa opowieści o prosiaczkach :loveu::loveu::loveu::loveu:[/FONT] Quote
Vectra Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Dag napisał(a):Dobra, dobra... dajcie mi Pigulca odebrać, bo Chrumun to już strasznie nudny jest...:razz: Ty się nie wygłupiaj i nigdzie nie znikaj :mad: :mad: :diabloti: Quote
masienka Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 Dag napisał(a):Dobra, dobra... dajcie mi Pigulca odebrać, bo Chrumun to już strasznie nudny jest...:razz: no ba!:razz: co dwie swinie to nie jedna! Quote
polciuaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Pigi.:loveu: Wreszcie znalazłam jej wątek.:razz: Pewnie nikt mnie nie zna,oprócz mojej wrednej siostry.:evil_lol: , to się przedstawie.;P Pigi była u mnie i u masienki na DT.:loveu: Ciekawe czy Dag mnie pamięta...<myśli> :eviltong: Quote
polciuaa Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 właśnie,co u świnki słychać ? :razz: Quote
masienka Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Daaaag, co tam slychac u swininki?:cool3: Quote
Dag Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Oj... jak strasznie długo mnie nie było... świnie obie w jak najlepszym porządku, przedwczoraj chciały zjeść dobermankę... nie odzywałam się do nich cały dzień... chyba zrozumiały, że niewolno... w domu najukochańszym psem na świecie jest Pigi. Przepraszam wszystkich wielbicieli Chrumy- ale taka jest prawda. wtula się tym różowym ryjem tak pięknie... można ją układać jak człowiekowi wygodnie, a jełopa tak będzie leżeć... wszystko jej pasuje. Kaganiec ok, kubraczek ok, szelki ok, deszcz fajny, kałuże zajebiste... ogólnie świat bez wad :multi: Czasami tylko jeszcze leje w domu, potrafi też mnie w zabawie upiełdolić, że aż mi kosteczki trzeszczą, ale po tym jak ja ostatnio urąbałam w ucho- teraz sie dwa razy zastanawia. no i jak ona pięknie wygląda jak się zawiesza... albo jak myśli... (chociaż zawias i myślenie w jej przypadku wygląda niepokojąco podobnie:eviltong:) taki biały gamoń no...:p Chruma opanowała jakies pól roku temu nowy trick... a mianowicie po tym jak odcięłam zabawę nr 1- czyli włam do kosza na śmieci poprzez zamontowanie silniejszego magnesu, oraz zabawę nr 2, pt ściaganie moich kurtek z wieszakow i haczyków i wygryzanie im dziur w kieszeniach (bo na spacerach były tam chrupki)- teraz ma zabawę nr 3. OTWIERA SOBIE SZUFLADĘ NA WYSOKOŚCI PYSKA, WSKAKUJE NA NIĄ, A POTEM JUŻ TYLKO POZOSTAJE LEKKO WSPIĄĆ SIĘ NA BLAT KUCHENNY... I RAJ NA ZIEMI. Niby już nauczyłam się wszystko chować do szafek i do lodowki, ale zeżarła mi niezliczoną ilosć chlebków, herbatek (takich suchych torebek też), ciasteczek itd. Kilka dni temu (ale to już chyba za pomocą Pigi, która jest mistrzem w otwieraniu słoikow), zeżarły marynowany czosnek, oliwki w oliwie nadziewane serkiem feta oraz pesto... Wszystko było w zakręconych słoiczkach. Jakoś dziwnym trafem nie ruszyly słoika z zielonym pieprzem, ktory stał obok... ciekawe czemu...:mad: Na spacerach Chruma jest mózgiem, a Piga jest mięśniem. Chruma popsuła Pidze już 3 koleżanki do zabawy, bo jak Piga się z nimi ganiała cała szczęśliwa i pokojowa, to zazdrosna Chrum nagle dawała sygnał do ataku i Piga w mgnieniu oka napadala na koleżankę... Po 3ciej koleżance- Chrum jest łapana na smycz, jak się Pigusia bawi. Generalnie, pomijając kilka niedogodności mam z nimi zabawnie na maksa i nie wiem jak kiedyś mogłam żyć bez dwóch świń. Z ciekawostek w grudniu na moich imieninach uzbierałam 4500pln na zwierzaki. 3000pln juz wplacilam na schron p. Bożeny Wahl w Rawie, 1000pln jeszcze muszę tam przeslać. 300pln wpłaciłam na fundację AST z przeznaczeniem na Fionę ze strzelec Opolskich (jest tak zajebiście podobna do Pigi, że pazurami się powstrzymuję przed wzięciem 3ciego świniaka). 200pln jeszcze muszę rozlosować na jakąś bullowatą bidę. A może Fionie klatkę kupię? Bo podobno niszczy na potęgę jak się ją zostawi samą w domku... Piga też demolowała, a po 2 latach jej przeszło i teraz już nie zamykam klatki nigdy- pies Pawłowa działa i dopiero po kilku miesiącach zostawiania drzwiczek otwarych pies zaczął witać mnie z kanapy, a nie z klatki... bo tak to w klatce siedziała jak mnie nie było- ot tak- na ochotnika... wkleję foty kiedyś... Albo Acroba wklei prędzej. W każdym razie dziękuję Ci Masieńka za takie kofane zwierzątko. Jest najcudowniejsza na świecie i tylko raz na tydzień chcę ją przerobić na pasztet. Chrumę chcę przerobić raz na 2-3 dni- bo jojczy o żarcie- czyli sama rozumiesz, jak jest to kochany pies!!!!! Buziaki dla wszystkich ze starej gwardii dogomaniowej! Dag i świnie :diabloti: Quote
Dag Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 aaaaaaaaaaaaaaaa... no i jak sie patrzę na tą fotę Pigi z mojego podpisu to mi się płakać chce!:shake: Bo jej nos zczerniał! Dalej po boczkach ma jeszcze przebłyski rożowiości, ale ta dziurka, która była różowa jest teraz czarnaaaaaaaaaaaaaaaaa.... chlip... Masieńka- składam reklamację. Pies mi sie popsuł! :mad: Quote
acroba Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Nie wkleje fotek Pigi bo zostaly u Ciebie. Jak nie sprzatalas na kompie to powinny wciaz tam byc Nie wgraly sie na serwer...upsss.....:evil_lol::evil_lol: Quote
masienka Posted February 22, 2009 Author Posted February 22, 2009 Dag napisał(a):Pies mi sie popsuł! :mad: Popsuł? Popsuł? Pewnie sam do tego??? trzeba było unikać produktów z cynkiem :diabloti: a poza tym to najpierw foty a potem moze nad reklamacja pomyślimy :p tak mnie ostatnio naszło dopytywanie o daaaawno wyadoptowywniete psy a nigdzie nie było tak zabawnie jak tutaj :p milo wiedzieć, że świnskie opowiastki nie zniknęły na zawsze :loveu: Quote
Dag Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='masienka']Popsuł? Popsuł? Pewnie sam do tego??? trzeba było unikać produktów z cynkiem :diabloti: a poza tym to najpierw foty a potem moze nad reklamacja pomyślimy :p tak mnie ostatnio naszło dopytywanie o daaaawno wyadoptowywniete psy a nigdzie nie było tak zabawnie jak tutaj :p milo wiedzieć, że świnskie opowiastki nie zniknęły na zawsze :loveu:[/QUOTE] Masieńka, jesteś Ty tam? Ciekawe, czy ktoś z zamierzchłych czasów się odezwie... :) Quote
Alojzyna Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 oczom swoim nie wierzyłam, gdy zobaczyłam w poczcie powiadomienie o wątku :) :0 :) Quote
Dag Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 Ano w skrócie: Chruma na 2 miesiące przed 12tymi urodzinami umarła w październiku na raka całego pieska- tzn. rano w poniedziałek zasłabła biegając za frisbee, a we wtorek o 14tej umarła- no bo po co wcześniej pokazać, że coś psu jest... zajęta była frisbee... ale nie cierpiała, hasała do końca- tylko ja się czuję jakby mi psa samochód trafił... Pysia tydzień po Chumie postanowiła dokonać próby samobójczej i pożarła ok. 50 tabletek Ibupromu, które to zarąbała z biurka (stały za monitorem komputera- głupia ja). Kroplówki przez tydzień 2 x3h dziennie- i ku zdziwieniu lekarzy- Pysia powstała jakby nigdy nic, badania po 2 tyg od zatrucia zadziwiły cała klinikę- turbo świnia ;) A teraz Chrumy nie ma, w domu nudno, więc dla "rozrywki" - mojej i Pysiej- zaczęłam się bawić w dom tymczasowy przy pomocy Fundacji AST. W piątek wyadoptowałam po 2 tyg. zajefajnego 7mioletniego staffika, a zaraz się chyba następny pojawi- także nudy nie ma ;) I tak właśnie szukając kolejnego kandydata na DT- trafiłam na Dogo na jakiś swój post z 2004- i mnie natchnęło, żeby sprawdzić kto tu jeszcze działa ;) Cześć wszystkim ;) Co u Was? Powklejajcie mi jakieś linki do Waszych topików, to ponadrabiam zaległości ;) Nie obiecuję, że powstawiam foty Pigi jakoś "rychło", ale zapraszam na FB - Dagmara Nasiorowska, folder Świniaki i trochę w folderze "zdjęcia na tablicy". :) Quote
andzia69 Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 [quote name='Dag']Ano w skrócie: Chruma na 2 miesiące przed 12tymi urodzinami umarła w październiku na raka całego pieska- tzn. rano w poniedziałek zasłabła biegając za frisbee, a we wtorek o 14tej umarła- no bo po co wcześniej pokazać, że coś psu jest... zajęta była frisbee... ale nie cierpiała, hasała do końca- tylko ja się czuję jakby mi psa samochód trafił... Pysia tydzień po Chumie postanowiła dokonać próby samobójczej i pożarła ok. 50 tabletek Ibupromu, które to zarąbała z biurka (stały za monitorem komputera- głupia ja). Kroplówki przez tydzień 2 x3h dziennie- i ku zdziwieniu lekarzy- Pysia powstała jakby nigdy nic, badania po 2 tyg od zatrucia zadziwiły cała klinikę- turbo świnia ;) A teraz Chrumy nie ma, w domu nudno, więc dla "rozrywki" - mojej i Pysiej- zaczęłam się bawić w dom tymczasowy przy pomocy Fundacji AST. W piątek wyadoptowałam po 2 tyg. zajefajnego 7mioletniego staffika, a zaraz się chyba następny pojawi- także nudy nie ma ;) I tak właśnie szukając kolejnego kandydata na DT- trafiłam na Dogo na jakiś swój post z 2004- i mnie natchnęło, żeby sprawdzić kto tu jeszcze działa ;) Cześć wszystkim ;) Co u Was? Powklejajcie mi jakieś linki do Waszych topików, to ponadrabiam zaległości ;) Nie obiecuję, że powstawiam foty Pigi jakoś "rychło", ale zapraszam na FB - Dagmara Nasiorowska, folder Świniaki i trochę w folderze "zdjęcia na tablicy". :)[/QUOTE] ojej :( szkoda gacusi :( a ten czorny staffik był u Ciebie? fajny chłopina z niego :) Quote
Alicja Posted May 12, 2014 Posted May 12, 2014 szkoda Chrumci :( widziałam super świniaczka w super obróżce ;) Quote
Recommended Posts