Marlena(sznaucer Perelka) Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 kto wie jak maszynka jest dobra dla sznaucera??!!nie wiem co mam robic,gole pieska sama i rozwalila mi sie maszynka chcialam kupic cos dobrego i odpowiedniego.Naczytalam sie o trymowaniu ale moja Perelka ma roczek i siersc jest sztywna nie wiem czy jest jej to potrzebne a golic ja musze bo szybko siersc odrasta,ale czym to robic.......?????!!!!! Quote
weszynoska Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 trymowana nie będzie tak szybko odrastała, a jeżeli teraz ma twardy szorstki włos to nie znaczy że zawsze taki będzie, w miarę strzyżenia włos będzie się stawał miękki i coraz bardziej złej jakości i koloru w maszynkę warto zainwestować ale nie jest najważniejsza Quote
malawaszka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 ja mam dla miniatur Mosera 1245 i jestem bardzo zadowolona; kupiłam też tańszą znacznie Wahl 8900 - kosztowała 80 zł - jest bez kabla na akumulator - fajna lekka, ale moje psy wolą mosera bo ma jakby niższe obroty i nie jest tak brzęczący, jak Twoja sunia jest przyzwyczajona do wysokich obrotów to ta maszynka jest ok Quote
*Paula* Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 Witam wszystkich ! Również mam problem z wybraniem odpowiedniej maszynki dla mojego sznaucera miniaturowego. Nie znam się zbyt na tym ale szukam czegoś taniego (może być używany byleby sprawny). Maszynkami jakich firm strzyżecie swoje psiaki i co mi możecie polecić Będę również wdzięczna za namiary na sprzedawców. Aha jeszcze jedno. Przeglądając aukcje allegro znalazłam niedrogie maszynki. Co o nich sądzicie >>>>>>>>>>> http://www.allegro.pl/item106798910_nowa_niemiecka_maszynka_do_strzyzenia_psow.html http://www.allegro.pl/item106762201_nowa_maszynka_do_strzyzenia_psow_i_kotow.html P.S Słyszałam że Mosery nie nadają się dla sznaucerów. Czy to prawda ? Quote
malawaszka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 *Paula* napisał(a):P.S Słyszałam że Mosery nie nadają się dla sznaucerów. Czy to prawda ? nie prawda :lol: Quote
*Paula* Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 malawaszka a gdzie kupiłaś tę maszynkę za 80 zł? Sprawdziła sie czy zostawia ślady? Quote
zalewscy Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Przyznam sie, że ja z Viki zawsze do fryzjerai sopko, a teraz tyle sie mówi o trymowaniu , dlaczego to takie warzne ??? Moja sunia ma 11 miesiecy czy powinnam ją trymować , i jak ??? Przyznaje ze nie mam zielonego pojęcia , mozecie to opisać jak 10 letniemu dziecku ?? :evil_lol: dozdrowienia dla wszystkich sznauceromaniaków :loveu: Quote
zalewscy Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 *Paula* napisał(a):malawaszka a gdzie kupiłaś tę maszynkę za 80 zł? Sprawdziła sie czy zostawia ślady? Na allegro są dwie maszynki w cenie 84 zł tylko czy one spełnią oczekiwania ?? Quote
*Paula* Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Siemka.;) Znalazłam kilka maszynek i mam pytania. Czy dam rady ostrzyc mojego sznaucera którąś z tych maszynek a może ktoś ma którąś z nich. Proszę o rady i opinie o nich. -Moser 1230 rex -Moser 1456 -Moser fox alfa -Moser 1170 -Andis PM-1 Quote
kerry Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 [quote name='*Paula*']Siemka.;) Znalazłam kilka maszynek i mam pytania. Czy dam rady ostrzyc mojego sznaucera którąś z tych maszynek a może ktoś ma którąś z nich. Proszę o rady i opinie o nich. -Moser 1230 rex -Moser 1456 -Moser fox alfa -Moser 1170 -Andis PM-1 witam osobiście proponuje ANDYSA w wersji z kablem jest niedroga ale za to bardzo dobra uzywamy takiej w salonie 2 lata tylko w wersji bezprzewodowej i lepszej na rynku nie znajdziecie OSTER wysiada trzeba sie zdecydować albo na MOSERA albo na ANDYSA ze wzgledu na mocowanie noża niestety nie sa kompatybilne Quote
Recommended Posts