xxxx52 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Kajtusiu ,przeciez Ty malenstwo powinnes tak jak Twoi kumple wygrzewac dupcie w domku ,a nie za siedziec za kratami schroniska.Przciez wada Twoich oczek nie moze byc przyczyna degradacji w psim swiecie.Czy ludzie nie widza ,ze Ty jestes zdrowy,ze potrzebujesz domu ,ktory posiada psa -,ktory stalby sie dla Ciebie kumplem do zabaw i przewodnikiem. Quote
Ra_dunia Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Mam nadzieję że znajdą się dobrzy ludzie, którzy przygarną Kajtusia... A co z DT? miałby szanse na ten darmowy (to znaczy za karmę)? Quote
Reno2001 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Czy jest szansa ogłoszenia małego w SuperEkspresie? Ja jeszcze dzis miałam telefon o Amelkę. Pani dzwoniła, bo Amelka ponoc jest identyczna jak jej piesek, którego kiedyś miała. Może Kajtuś znalazł by dom dzięki gazecie? Ja się cały czas głowię nad nim. To spory psiak i o ile Amelka jeździła ze mną codziennie do pracy to z Kajtusiem już tak łatwo by nie było. To spory psiak. Nie ma szans brania go pod pachę. No i do tego schody w bloku i wsiadanie do samochodu ... Cholera. Myślę ... Quote
martaipieski Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 tak własnie tez o tym myslałam podeśle tej pani z gazety jego zdjęcia:) i dam znac Farmerce zeby tez napisała do tej Pani:) Quote
Ajula Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Ra_dunia napisał(a): A co z DT? miałby szanse na ten darmowy (to znaczy za karmę)? jakby się znalazł DT za karmę, to ja do karmy choć kilka zł dorzucę Quote
Reno2001 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Ja mam w domu 2kg karmy dla szczeniąt po Amelce. Będę mogła wysłac. Quote
Ajula Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 rozpacz człowieka ogarnia jak się pomyśli ile tych DT potrzebnych.... :( Quote
Reno2001 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 BeaBono napisał(a):łooojoooj, prrrrrrr :oops: :oops: :splat: ciocie kochane, cofnijcie się do postu 49... ja w nim informowałam, że możemy stracić dobry, bezpłatny DT (za karmę i weta), w którym są trzy suczki z interwencji, ponieważ nie mamy pieniędzy... dalej to już było czyste marzycielstwo w stylu "a gdyby tak, to może..." :hmmmm: nie mamy DT dla Kajtka :shake: My o tym wiemy. Piszemy tak ogólnie, że jesliby był jakiś DT dla malucha to na start cos tam dla niego mamy. No, tylko ten DT. Quote
Sankja Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Jestem i ja. Kajtek przypomina Amelkę, jak najbardziej. Są z tego samego schronu i potrzebują naszej pomocy! Amelce się udało, Kajtkowi też się uda. Jest młody, więc możliwe, że operacja jego oczu pozwoli mu widzieć do końca jego dni! DT bezpłatny znajdziemy. Znalazł się dla Amelki, znajdzie dla Kajtka. Bierzmy się zatem za poinformowanie dogomanii o cudownym szczeniaku, który bez nas zgnije w schronisku. Szukajmy dobrej duszy, takiej jak Reno, która przygarnie malucha i obdarzy go miłością i troską a jeszcze do tego znajdzie mu dom ;) NIe możemy pozwolić sobie na umieszczenie malucha w płatnym DT (z resztą, tego pojęcia sory, ale nie rozumiem, jak pomagać to nie wystawiać faktur za głaskanie i miłość - przecież mamy serca a nie $$$ w oczach!) i skoncentrujmy się na zbiueraniu pieniędzy na diagnostykę i operację i to jak najszybciej! :) Plan jest taki: 1. szukamy DT oraz pieniędzy na operację. Zaśmiecanie dogomanii uważam za otwarte :D Quote
wieso Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 nie doczytalam sie, czy jest mozliwosc operacji i czy bedzie widzial....? Quote
wieso Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 biedny szczelek....nie dosc ze w schronisku to jeszcze problem z oczami...biedaczek ...... Quote
martaipieski Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 wysałałam kajtusia do super expressu ale nie kupuje tej gazety wiec nie wiem czy i kiedy sie ukarze:( mam nadzieje ze jesli bedzie w gazecie to poszczesci mu sie tak jak Amelce Quote
Reno2001 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Marto, jak zaczną dzwonic telefony to będziesz wiedziała, że sie ukazał ;) Trzymam kciuki!!! Quote
Ra_dunia Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 dobry DT i diagnoza... Chyba, że jakiś wyjątkowy domek się od razu trafi. (oby!) Quote
Sankja Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Kochany Kajtusiu. Coś się tu cicho zrobiło... Dziewczyny, pośmiecić treochę po dogomanii trzeba, ściągnąć potencjalne DT. Do roboty ciotki! Quote
martaipieski Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 nie wiem co u kajtusia ale nie miałam zadnego telefonu w jego sprawie:( Quote
xxxx52 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 jak tam sobie Kajtus w schronisku radzi? Czy sa plany konsultacji z wet w sprawie oczek? Quote
Reno2001 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Ja obawiam się, że bez wyciągnięcia psiaka na DT niewiele się zdziała :(. Quote
Ra_dunia Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 a tu ani DT ani DS... :( a Kajtuś rośnie i nie wiadomo czy stan oczek się mu nie pogarsza :( Quote
xxxx52 Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Czy kierownictwo schroniska zadba o wlasciwea diagnoze oczek kajtusiowych ?To ze szef schroniska jest wet.to nie oznacza ,ze jest alfa i omega.Kajtus musialby udac sie do wet specjalisty od chorob ocznych.Sa wet specjalisci od chorob kostnych itd tak jak u ludzi. Quote
martaipieski Posted August 10, 2010 Author Posted August 10, 2010 Kajtus przebywa w szpitaliku dla zwierzat jest pod stała opieka weterynaryjna, on ma nie tylko problemy z oczkami odkad trafił do schroniska jest leczony,jego stan poprawia sie. ale szczegułów nie znam trzymajmy kciuki za kajtusia by jak najszybciej wyzdrowiał i znalazł kochajacy dom. a dzis wlasnie miałam maila w sprawie kajtusia, Pani była zainteresowana adopcja Quote
Recommended Posts