Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piesek przebywa w wielkopolskim schronisku, l szczeniak ma ok 4miesiecy sprawia wrazenie jakby troszke widział moze widzi jakies rozmazane ruchy cienie, swiatło, ale nie sadze by dało sie go z tego wyleczyc w schronisku był badany, leczony ale nie wiem dokładnie na czym polegało leczenie i jakie leki dostaje(dostawał )

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ten szczyl przypomina mi Amelke,może dajmy mu jakies ładne imię?
Może Kajtuś??? bo tak jakos mi przypasowało, albo Kirysek, Łatuś,Miś,
a moze po moim zmarłym niedawno szczurku Zefirek???

Posted

kokosy.pl
ojoj.pl
ojej.pl
ale.gratka.pl-http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5996329_kajtus_4miesieczny_niewidomy.html
psiamania.pl
morusek.pl
neeon.pl
sprzedasz.pl
pineska.pl
rozglos.net

Posted

Moze udaloby sie zrobic zbiorke na ogloszenie w gazecie?
Niestety, warunki na zostanie DT mialabym tylko na troche ponad miesiac [na poczatku wrzesnia wyjezdzam na dwa tygodnie] :shake:

Posted

[quote name='BeaBono']A gdyby ktoś zajął się maluchem przez te 2 tygodnie (wyjazd) - zabrałabyś go potem z powrotem na DT?

Niestety problem polega na tym, ze w tym momencie duzo przebywam na dzialce [pol hektara] z pietrowym domem, a pozniej [po wyjezdzie] bede caly czas w miescie, w dwoch pokojach w bloku. Jestem w trakcie adopcji psa [watek o poszukiwaniu przeze mnie takowego jest tez na dogo], wiec raczej trudno byloby mi namowic rodzine na az dwoch nowych podopiecznych [mam tez nieprzyzwyczajonego do psow kota, troche boje sie zaserwowac mu taka terapie szokowa]...
Moge jednak sprobowac porozmawiac ze znajomym [mieszka pod miastem, w domu z ogrodem] by 'przejal' pozniej malucha. Ma juz co prawda JRT i dwa koty [ktore zreszta sama znalazlam w lesie i mu je 'wcisnelam' ;)] i gdy namawialam go na adopcje husky'ego z depresja, nie chcial nawet o tym slyszec, ale jesli wyjasnie mu, ze Kajtus bylby u niego tylko tymczasowo, a w schronisku nie ma szans w swoim stanie... Postaram sie porozmawiac z nim dzis wieczorem.

Posted

A czy w gre nie wchodzi, zebym zostala DT chociazby na miesiac? W Kaliszu mieszkam doslownie naprzeciwko weterynarza i sklep zoologiczny, kolejnego mam o 5-10 min. pieszo... nie wiem tylko, czy w moim miescie jest psi okulista :/. Od przyszlego poniedzialku do praktycznie konca sierpnia jestem caly czas na miejscu, na dzialce, nie pracuje, nie mam malych dzieci, moglabym poswiecic Kajtusiowi sporo czasu.
Chyba, ze Kajtus jest agresywnie nastawiony w stosunku do kotow [po dzialce biegaja dwa - moj i mojej babci; dzialka jest oczywiscie calkowicie ogrodzona !!], wtedy niestety nie moge oferowac pomocy.

Posted

Lancast - tylko pomyśl co Kajtula by przeżył, jakby nie udało się znaleźć nikogo, kto by wziął do po tym miesiącu :( Nie wyobrażam sobie jego powrotu do schroniska...

Posted

Tez wlasnie caly czas o tym mysle... ale skoro Amelka znalazla domek... boje sie po prostu, ze nikt nie wezmie go do DT i bedzie sie meczyl z tymi slepkami w schronisku :(

Posted

on bardzo przypomina amelke tzn kojarzy sie z nia tym bardziej ze jest z tego samego schroniska i tego samego boksu!!!
dziekuje za piekne banerki juz je dałam na pierwsza strone watku kajtusia i watku piesków z Jędrzejewa

Posted

lancast napisał(a):
Tez wlasnie caly czas o tym mysle... ale skoro Amelka znalazla domek... boje sie po prostu, ze nikt nie wezmie go do DT i bedzie sie meczyl z tymi slepkami w schronisku :(

Jasne, że lepiej jakby został zdiagnozowany i jak najszybciej leczony w domowych warunkach... może jeszcze coś by się udało zrobić z oczkami :(

Posted

Dzwonilam do znajomego, ale nie zgodzil sie zostac DT... gdyby ktos mogl wziac Kajtusia do DT od wrzesnia, b. prosze o kontakt, moglabym wtedy pojechac po niego na poczatku przyszlego tyg.

Posted

martaipieski napisał(a):
juz do niego napisałam wysłałam zdjecia wiekszej rozdzielczosci by było lepiej widac oczka!!! jak tylko(o ile) mi odpisze odrazu dam znac!!
dziekuje

super - mam nadzieję, że będzie w stanie coś wywnioskować tylko na podstawie zdjęć i opisu...

Posted

moze oczka sa wynikiem jakiejs przebytej choroby??? piesek poza oczkami wyglada dobrze jest grubiutki radosny tylko sprawiał wrazenie jakby bał sie aparatu,czyzby go widział???[FONT=Arial][/FONT]

Posted

Wydaje mi sie, ze przy odpowiedniej 'reklamie' nie byloby problemu ze znalezieniem domku - w koncu Amelka jest b. podobna z wygladu i tez taka bidulka, a gdy ukazala sie w gazecie, szybcko znalazla nowego wlasciciela :)