martaipieski Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 piesek przebywa w wielkopolskim schronisku, l szczeniak ma ok 4miesiecy sprawia wrazenie jakby troszke widział moze widzi jakies rozmazane ruchy cienie, swiatło, ale nie sadze by dało sie go z tego wyleczyc w schronisku był badany, leczony ale nie wiem dokładnie na czym polegało leczenie i jakie leki dostaje(dostawał ) Quote
zeberka4 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ten szczyl przypomina mi Amelke,może dajmy mu jakies ładne imię? Może Kajtuś??? bo tak jakos mi przypasowało, albo Kirysek, Łatuś,Miś, a moze po moim zmarłym niedawno szczurku Zefirek??? Quote
martaipieski Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 mi tez odrazu skojarzył sie z Amelka!!!!! przykro mi z powodu szczurcia:(:(*) ale jednego zefirkka amstaffa juz mamy:) kajtuś mi się podoba a moze Ami Amiczek tez na literke A jak Amelka:) Quote
zeberka4 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 myślę że Kajtuś to odpowiednie imię dla niego :D Quote
zeberka4 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 kokosy.pl ojoj.pl ojej.pl ale.gratka.pl-http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5996329_kajtus_4miesieczny_niewidomy.html psiamania.pl morusek.pl neeon.pl sprzedasz.pl pineska.pl rozglos.net Quote
lancast Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Moze udaloby sie zrobic zbiorke na ogloszenie w gazecie? Niestety, warunki na zostanie DT mialabym tylko na troche ponad miesiac [na poczatku wrzesnia wyjezdzam na dwa tygodnie] :shake: Quote
lancast Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 [quote name='BeaBono']A gdyby ktoś zajął się maluchem przez te 2 tygodnie (wyjazd) - zabrałabyś go potem z powrotem na DT? Niestety problem polega na tym, ze w tym momencie duzo przebywam na dzialce [pol hektara] z pietrowym domem, a pozniej [po wyjezdzie] bede caly czas w miescie, w dwoch pokojach w bloku. Jestem w trakcie adopcji psa [watek o poszukiwaniu przeze mnie takowego jest tez na dogo], wiec raczej trudno byloby mi namowic rodzine na az dwoch nowych podopiecznych [mam tez nieprzyzwyczajonego do psow kota, troche boje sie zaserwowac mu taka terapie szokowa]... Moge jednak sprobowac porozmawiac ze znajomym [mieszka pod miastem, w domu z ogrodem] by 'przejal' pozniej malucha. Ma juz co prawda JRT i dwa koty [ktore zreszta sama znalazlam w lesie i mu je 'wcisnelam' ;)] i gdy namawialam go na adopcje husky'ego z depresja, nie chcial nawet o tym slyszec, ale jesli wyjasnie mu, ze Kajtus bylby u niego tylko tymczasowo, a w schronisku nie ma szans w swoim stanie... Postaram sie porozmawiac z nim dzis wieczorem. Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 DT bardzo potrzebne, żeby można było sprawdzić co z tymi oczkami. Ja niestety ze względu na częste wyjazdy w tej kwestii pomóc nie mogę :( banerki dla malizny: Quote
lancast Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 A czy w gre nie wchodzi, zebym zostala DT chociazby na miesiac? W Kaliszu mieszkam doslownie naprzeciwko weterynarza i sklep zoologiczny, kolejnego mam o 5-10 min. pieszo... nie wiem tylko, czy w moim miescie jest psi okulista :/. Od przyszlego poniedzialku do praktycznie konca sierpnia jestem caly czas na miejscu, na dzialce, nie pracuje, nie mam malych dzieci, moglabym poswiecic Kajtusiowi sporo czasu. Chyba, ze Kajtus jest agresywnie nastawiony w stosunku do kotow [po dzialce biegaja dwa - moj i mojej babci; dzialka jest oczywiscie calkowicie ogrodzona !!], wtedy niestety nie moge oferowac pomocy. Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Lancast - tylko pomyśl co Kajtula by przeżył, jakby nie udało się znaleźć nikogo, kto by wziął do po tym miesiącu :( Nie wyobrażam sobie jego powrotu do schroniska... Quote
lancast Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Tez wlasnie caly czas o tym mysle... ale skoro Amelka znalazla domek... boje sie po prostu, ze nikt nie wezmie go do DT i bedzie sie meczyl z tymi slepkami w schronisku :( Quote
martaipieski Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 on bardzo przypomina amelke tzn kojarzy sie z nia tym bardziej ze jest z tego samego schroniska i tego samego boksu!!! dziekuje za piekne banerki juz je dałam na pierwsza strone watku kajtusia i watku piesków z Jędrzejewa Quote
Ra_dunia Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 lancast napisał(a):Tez wlasnie caly czas o tym mysle... ale skoro Amelka znalazla domek... boje sie po prostu, ze nikt nie wezmie go do DT i bedzie sie meczyl z tymi slepkami w schronisku :( Jasne, że lepiej jakby został zdiagnozowany i jak najszybciej leczony w domowych warunkach... może jeszcze coś by się udało zrobić z oczkami :( Quote
lancast Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Dzwonilam do znajomego, ale nie zgodzil sie zostac DT... gdyby ktos mogl wziac Kajtusia do DT od wrzesnia, b. prosze o kontakt, moglabym wtedy pojechac po niego na poczatku przyszlego tyg. Quote
Ra_dunia Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 martaipieski napisał(a):juz do niego napisałam wysłałam zdjecia wiekszej rozdzielczosci by było lepiej widac oczka!!! jak tylko(o ile) mi odpisze odrazu dam znac!! dziekuje super - mam nadzieję, że będzie w stanie coś wywnioskować tylko na podstawie zdjęć i opisu... Quote
BeaBono Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 ................................................... Quote
martaipieski Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 moze oczka sa wynikiem jakiejs przebytej choroby??? piesek poza oczkami wyglada dobrze jest grubiutki radosny tylko sprawiał wrazenie jakby bał sie aparatu,czyzby go widział???[FONT=Arial][/FONT] Quote
BeaBono Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 ................................................... Quote
lancast Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Wydaje mi sie, ze przy odpowiedniej 'reklamie' nie byloby problemu ze znalezieniem domku - w koncu Amelka jest b. podobna z wygladu i tez taka bidulka, a gdy ukazala sie w gazecie, szybcko znalazla nowego wlasciciela :) Quote
Recommended Posts