Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='eria']Mojej znajomej ;) Ten drugi pies to Gaja.

Doginka, Władysławowo to nie miejscowość ,w której mogłabym odpocząć, dla mnie to moloch taki sam jak Warszawa ;) Mijamy więc Władysławowo szybciutko i jedziemy na piękny niezaludniony Hel :)

Trasę mamy zaplanowaną tak :
Postój I długi tutaj :
http://img.national-geographic.pl/uploads/tx_nphotogallery/2009_08_09_c_ZAMEK_BESIEKIERY_139.jpg
Postój i nocleg tutaj :
http://www.onlinephotographers.org/pics/1792_b.jpg

:loveu::loveu:jezuuuuu doczekać się nie mogę!

Władek jest tragiczny!

ale tam gdzie jedziesz jest pięknie i ze zdjęć i z doświadczenia to mówię, no i czego mogę Ci życzyć?
POGODY!!!!!!

Posted

[quote name='eria']Ale się dyskusja wywiązała.
Ania,Jambi - nie pogniewam się, wiem,że Kobi jest nieporównywalnie bardziej efektowny od Foksiątka ;) Ale to nie on ma na koncie mnóstwo wygranych konkursów fotograficznych i tytuł III najpiękniejszego psa w Polsce hihihih

nie nie nie ;) Kobi jest "nieporównywalnie bardziej efektowny od Foksiątka" - w maczkach ;) tak pisałyśmy :lol:

a dyskusja faktycznie ciekawa... po cichu z zapartym tchem wczytuje sie w nią i czekam na dalsze wypowiedzi....

co do Władysławowa - zgadzam się z Wami, ale z innych względów ;) tam sa moje korzenie, tam mieszka częśc mojej rodziny (nie do końca i nie wszyscy we Władku) znam to miejsce (i okolice) bardzo dobzre i nienawidze go w pełni sezonu wakacyjnego...

Posted

ja tyz sledze dyskusje ale juz sie wiecej nie odzywam ino czasem se glowa pokiwam

urlop ci sie nalezy , wam sie nalezy i tryzmmam kciuki za pogode
czekamy na cudne zdjecia!!!!

Posted

[quote name='Fides79']nie widziałam, bo poza łódzkim zoo widziałam tylko wrocławskie i opolskie

ten lew z Łodzi jak był w klatce to ciągle łaził do jednej ściany do drugiej, leżał tylko na wybiegu

ten wilk to nawet pochodzić nie miał gdzie,na szczęście w wielu ogrodach zmienia się na bardziej znośne warunki np.: we Wrocławiu

[quote name='eria']
Trasę mamy zaplanowaną tak :
Postój I długi tutaj :
http://img.national-geographic.pl/uploads/tx_nphotogallery/2009_08_09_c_ZAMEK_BESIEKIERY_139.jpg
Postój i nocleg tutaj :
http://www.onlinephotographers.org/pics/1792_b.jpg

gdzie to :hmmmm:

fajny urlop będziesz miała :-)

Posted

[quote name='wilczy zew']
ja właśnie tego faktu nie pomijam

zapewniam Cię że w przypadku wilka jest to ogromna różnica

Nie pomijasz faktu ochrony gatunków? Powszechnie znanym jest fakt, że zwierzeta DZIKIE raczej niechętnie rozmnazaja się w niewoli? Ja pomijam bo mnie szlag trafia. Skoro chcemy chronić to zapewnijmy dobre warunki. Do rezerwatów niech zyją "na wolności" na olbrzymich terenach. Co z tego, ze ochronimy jakis gatunek? Skoro bedzie tylko w zoo? I niemozliwym bedzie zwrócenie go naturze... bo nie bedzie umiał polowac, znaleźć wody? Bo rodzice od najmłodszych lat uzależnieni od ludzi?

Ja nie potrzebuje Twoich zapewnien ze zmiana z klatki 4x4 na wybieg 40x40 bedzie znaczaca. Bo ja w to nie uwierzę. Znaczaca zmiana byłby wybieg 4x4 KILOMETRY, gdzie mogłby chociaz pobiegać... skoro jest taki ruchawy.

To tylko człowiek może wyjśc z załozenia, ze dla zwierzecia dziennie przebiegającego nawet 160 km. Wybieg 40x40 bedzie ogromna róznicą :shake: może przez pare minut. Ale na dłuższa metę :mdleje:.

I jestem pod wrazeniem, że Ty piszaca o tym, że on duzo biega podajesz mi nawet ilość kilometrów uwazasz jak uważasz. Ale nic mi do tego na dobrą sprawę.

EDIT:

Aniu przepraszam za offa :oops:

http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0380.jpg to jest cudowne! Wogule te kolory :loveu: juz odnoszac się do wszytskich zdjęć;)

Posted

jambi napisał(a):
to czuj sie rozczarowana ;) a czym? .... całokształtem ;)

heheh czuje sie rozczarowana całokształtem;)

EDIT

magda wszytsko jest nie logiczne;)

może uznajmu pozytywnie zaskoczyć :D niż rozczarować;)

Posted

[quote name='Tekla64']chyba nie mozna sie pozytywnie rozczarowac ? nie jest to nie logiczne????

[quote name='Saththa']heheh czuje sie rozczarowana całokształtem;)

ło matko... :roll:

w świetle powyższych wypowiedzi czuję się w obowiązku wyjaśnić kwestię mojego uczucia wobec Sandry, tudzież także kwestię ewnetualnego rozczarowania... :cool3:

wbrew logicznej interpretacji Tekli objaśniam niniejszym że - jeśli Saththa podnosi, iż wrażenie które uczyniła na mnie może być negatywne, a zapytana przez niejaką malawaszkę objaśnia, iż woli się - tu cytuję - "pozytywnie rozczarować", to ja, przyjmując ten tok rozumowania stwierdzam, iż rzeczona Saththa może się czuć "rozczarowana" - pomijając jednakże przysłówek określający. Pominięcie przysłówka, nie znaczy jednak, że samo rozczarowanie jako takie nabiera innego znaczenia.

Kontynuując:

Jako uzasadnienie do mego stanu uczuć wobec Saththy stwierdzam, iz nie zawdzięcza ona tegoż stanu jakimś konkretnym zdarzeniom, okolicznościom, wypowiedzianym twierdzeniom lecz ogółowi tych zdarzeń, okoliczności, wypowiedzi, nazwanych przeze mnie "całokształtem".

Reasumując :

... a zreasumujcie sobie same :megagrin:

Posted

Kasia widziałas edita?:)

Saththa napisał(a):

EDIT

magda wszytsko jest nie logiczne;)

może uznajmu pozytywnie zaskoczyć :D niż rozczarować;)

Ty tak zawsze wszytsko rozbierzesz, że ja nic nie rozumiem ;D

Posted

[quote name='Saththa']Kasia widziałas edita?:)

no w końcu zobaczyłam :megagrin:

Ty tak zawsze wszytsko rozbierzesz, że ja nic nie rozumiem ;D

kawki sobie zrób, fajka zapal, przeczytaj jeszcze raz i załapiesz ;)