Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękuję za miłe słowa ;)
Blanka -fotografuję Nikonem D90 + Sigma 105mm + Nikkor 50mm
Od nowej stronki będą zdjęcia z zoo .

A w ogóle to jestem szczęśliwym człowiekiem,który ma weekend, może odespać cały tydzień wstawania o 5.30,a ponadto zostało mu 5 dni roboczych do urlopu na ukochanym Helu. Właśnie wróciłam od ortopedy, z moim kolanem zdaje się,że nie jest najgorzej ( kiedyś pisałam,że mi Biba-prawie 20 kg beardeda przywaliła z rozpędu), dostałam tylko spray do wcierania i ma pomóc. Liczę ,że pomoże faktycznie na moje niewielkie,ale jednak,dolegliwości. Teraz u nas przeszła dwuminutowa burza - a chmury były takie jakby miało z godzinę grzmocić ,błyskać i lać ...
Po raz trzeci w życiu dziś ugryzł mnie pies , owczarek niemiecki , odwinął się mi przy zastrzyku prosto w brzuch-całe szczęście skóry nie przegryzł,ale bolało. Dziwna to była reakcja, zwykle wygląda taka samoobrona inaczej. Po raz drugi wierciłam żywemu psu w kości -bardzo tego nie lubię brrrr ,ale trzeba to trzeba. Takie tam dzisiejsze przygody;)

Posted

myślałam,że coś się zmieniło w Chorzowskim zoo w kwestii trzymania dużych kotów w ciasnych betonowych klatkach, ale się myliłam:roll:

nie karmić zwierząt :evil_lol:

Posted

Nowością są nietoperze-rudawki . Byłam nimi oczarowana, prześliczne zwierzątka ;) jest tam ciemno,szyba brudna więc fotka do bani a nie chciałam za bardzo błyskać

to niebieskie to nie efekt fotoszopa i przekłamania kolorów, wąż naprawdę mienił się na niebiesko patrząc pod odpowiednim kątem!

waran wychodzący przez okno

skalary

i jakieś morskie ryby

Posted

Po raz trzeci w życiu dziś ugryzł mnie pies , owczarek niemiecki , odwinął się mi przy zastrzyku prosto w brzuch-całe szczęście skóry nie przegryzł,ale bolało. Dziwna to była reakcja, zwykle wygląda taka samoobrona inaczej. Po raz drugi wierciłam żywemu psu w kości -bardzo tego nie lubię brrrr ,ale trzeba to trzeba. Takie tam dzisiejsze przygody;-)

łooo matko w brzuch? ale numer :-o i jak Ci teraz, ciut lepiej?

a w tej kości to po coś wierciła, hę??

zdjęcia z zoo świetne
chcialam się zachwycić tygrysem, ale jednak zachwycę się tym:
http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0040-1.jpg niesamowity :p

Posted

Kinga, traumy do końca życia mieć nie będę,ale przyjemnie nie było.Kurde 3 kolejne dni zakładałam mu kaganiec i ani drgnął przy zastrzykach a dziś z zabiegania i kolejki rzeczy do zrobienia, nie chciało mi się szperać za kagańcem i stało się.
A w kości wierciłam podczas asysty przy składaniu złamania kości udowej

Posted

eria napisał(a):
Bardzo dziękuję za miłe słowa ;)
Blanka -fotografuję Nikonem D90 + Sigma 105mm + Nikkor 50mm
Od nowej stronki będą zdjęcia z zoo .

A w ogóle to jestem szczęśliwym człowiekiem,który ma weekend, może odespać cały tydzień wstawania o 5.30,a ponadto zostało mu 5 dni roboczych do urlopu na ukochanym Helu. Właśnie wróciłam od ortopedy, z moim kolanem zdaje się,że nie jest najgorzej ( kiedyś pisałam,że mi Biba-prawie 20 kg beardeda przywaliła z rozpędu), dostałam tylko spray do wcierania i ma pomóc. Liczę ,że pomoże faktycznie na moje niewielkie,ale jednak,dolegliwości. Teraz u nas przeszła dwuminutowa burza - a chmury były takie jakby miało z godzinę grzmocić ,błyskać i lać ...
Po raz trzeci w życiu dziś ugryzł mnie pies , owczarek niemiecki , odwinął się mi przy zastrzyku prosto w brzuch-całe szczęście skóry nie przegryzł,ale bolało. Dziwna to była reakcja, zwykle wygląda taka samoobrona inaczej. Po raz drugi wierciłam żywemu psu w kości -bardzo tego nie lubię brrrr ,ale trzeba to trzeba. Takie tam dzisiejsze przygody;)

Ty to masz przygody ...
Zazdraszczam urlopu, ja mam 4 dni do końca i tak mi żal ...

Posted

a to w chorzowie byłaś :)
coś tam się zmieniło? oprócz nietoperzy :) bo gdzieś czytałam, że remonty się szykowały. jak byłam tam jakieś 1,5 roku temu, po wielu latach, to byłam rozczarowana. tak jak kiedyś - szaro-buro, smutno. nie byłam nigdy w innym zoo i zawsze mi się niezbyt pozytywnie kojarzy z chorzowskim ;)