weszka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Była Jura czy pogoda pokrzyżowała plany? Czekam ;) Quote
Saththa Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Onomato-Peja']Przyniosła z parku 300zdjęc i dała 10. :shake: (...)[/QUOTE] Hehehehhe a właśnie świeta racja;) Ja zaaferowana nie zauważyłam :lol: Quote
agniecha377 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Pięknie tu u was obejrzałam pobieżnie bo trochę tego jet ale będę zaglądać częściej i zapraszam do nas Quote
Doginka Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ooooo, Ania pewnie teraz przebiera te najpiękniejsze z 300, żeby mnie szlak trafił z zazdrości:lol: Quote
eria Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Onomato-Peja - bardzo mi miło !! Byłyśmy wczoraj na całodniowej wycieczce w Olsztynie pod Częstochową. Na początku pogoda była kiepska, ale zaryzykowałyśmy i ruszyłyśmy w trasę. Na miejscu też z początku pochmurno i niepewnie. chmury przetaczały się takie : Potem jak można się było spodziewać, zaczęło padać . Była to dopiero godzina 14 więc bardzo nam to było nie w smak. Popadało może z pół godziny, może z godzinę, a potem się wypogodziło, zrobiło się przecudne błękitne niebo i słoneczko do samiutkiego zachodu nie przestawało świecić ! Widoki roztaczają się tam fenomenalne, zdecydowanie najlepsze w jurze - a zwiedziłyśmy już z Gosią i Foksiu oczywiście prawie wszystkie zamki oprócz Rabsztyna. Zamek najpiękniejszy jest w Ogrodzieńcu, ale tereny i widoki ze szczytów skał w Olsztynie powalające ! To tak na szybko . Quote
Tekla64 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 zaecila i se poszla!!!! czekam na przyzwoita i WYCZERPUJACA FOTORELACJE nie wydzielaj nam bo zapowiada sie wspaniale Quote
Fides79 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 no pięknie tam niezwykle :p juz sie nie mogę doczekać pozostalych zdjęć ;) Quote
weszka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 To fajnie że wam się udało. Tu u mnie było znacznie gorzej z pogodą. Piękne zdjęcia, koniecznie muszę się tam wybrać. A póki co czekam na więcej fot :) Quote
Korenia Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Podzielam Twoje zdanie co do Ogrodzieńca i Olsztyna ;) Quote
eria Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Wróciłyśmy z kolejnej wycieczki, ale bliższej i krótszej. Dziś na tapecie park przyrodniczo-krajobrazowy Żabie Doły w Bytomiu. Zrobiłam piękne fotki łabędziom i ...ropuszczce ! Ropuszka była przeurocza :). Parę landszaftów poglądowych też mam . W ogóle jest nadmiar fot . Zaczął mi się buntować dysk kompa i zanim te dzisiejsze zgram z aparatu-czeka mnie porządkowanie dysku i wywalanie starych zdjęć na płytki... W fotach z jury zrobiłam już pierwszy przesiew i z 600 zostało 400. W ogole to ja nie wiem kiedy to wszystko powstawiam, ale zapewne będzie to trwało przez najbliższy tydzień a pewnie i dłużej. Dziś lub jutro wstawię jakąś większą ilość fotek z jury-zależy jak się uporam z tym zbuntowanym dyskiem, na którym nie ma już miejsca na kolejne zdjęcia. Podsumowując, miałyśmy przecudny weekend i dużo szczęścia jeśli chodzi o pogodę i warunki fotograficzne także. Burzowe chmury nad skałkami z wykorzystaniem filtrów wyszły bardzo malowniczo . Foksia moja - jestem pełna podziwu dla niej, ma 10 lat, skakała po skałach przez 8 godzin jak kozica, zrobiła kilka razy większą trasę niż my , biegając tam i z powrotem i penetrując okolice. Kondycja rewelacyjna. Dziś trochę nabroiła... Wytarzała się w zdechłym szpaku, a potem w takim barwiącym piachu/pyle i jest teraz w biszkoptowe łaty... Mam zresztą fotki poglądowe jak bardzo była uświniona, bo w międzyczasie jeszcze właziła do wody w niekoniecznie czystych miejscach... Quote
Rudzia-Bianca Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='eria']Wróciłyśmy z kolejnej wycieczki, ale bliższej i krótszej. Dziś na tapecie park przyrodniczo-krajobrazowy Żabie Doły w Bytomiu. Zrobiłam piękne fotki łabędziom i ...ropuszczce ! Ropuszka była przeurocza :). Parę landszaftów poglądowych też mam . W ogóle jest nadmiar fot . Zaczął mi się buntować dysk kompa i zanim te dzisiejsze zgram z aparatu-czeka mnie porządkowanie dysku i wywalanie starych zdjęć na płytki... W fotach z jury zrobiłam już pierwszy przesiew i z 600 zostało 400. W ogole to ja nie wiem kiedy to wszystko powstawiam, ale zapewne będzie to trwało przez najbliższy tydzień a pewnie i dłużej. Dziś lub jutro wstawię jakąś większą ilość fotek z jury-zależy jak się uporam z tym zbuntowanym dyskiem, na którym nie ma już miejsca na kolejne zdjęcia. Podsumowując, miałyśmy przecudny weekend i dużo szczęścia jeśli chodzi o pogodę i warunki fotograficzne także. Burzowe chmury nad skałkami z wykorzystaniem filtrów wyszły bardzo malowniczo . Foksia moja - jestem pełna podziwu dla niej, ma 10 lat, skakała po skałach przez 8 godzin jak kozica, zrobiła kilka razy większą trasę niż my , biegając tam i z powrotem i penetrując okolice. Kondycja rewelacyjna. Dziś trochę nabroiła... Wytarzała się w zdechłym szpaku, a potem w takim barwiącym piachu/pyle i jest teraz w biszkoptowe łaty... Mam zresztą fotki poglądowe jak bardzo była uświniona, bo w międzyczasie jeszcze właziła do wody w niekoniecznie czystych miejscach...[/QUOTE] Mniami zdechły szpak cóż to za aromaty cudne :) Czekamy na zdjęcia ;) A u nas oczywiście w wolne dni pada deszcz :( Quote
malawaszka Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 uuu Foksi urozmaicała wyjazd :D mnie się udało dziś uprzedzić Zuzię i złapałam ją zanim sięwalnęła w martwą żabę z robalami w środku :shock: Quote
Onomato-Peja Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Nie zapominajmy, ze szczęśliwy pies to brudny pies. ;) http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/DSC_0441.jpg jej... Masz oko do widoczków! Polecam dysk zewnętrzny do zdjęć. Mam takowy 1000GB a póki co nieco ponad 70 zapełnionych i myślę, że mi posłuży bez kombinowania jeszcze hu hu hu. Quote
eria Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Onomato-Peja myślę ,że to dobra rzecz taki dysk zewnętrzny i napewno lepsza od płytek, ale ostatnio się trochę mocno wykosztowałam na aparat i szkiełka a teraz trza to odpracować . Ale faktycznie myślę o takim dysku , bo rozwiąże to wiele problemów ;) Teraz właśnie nagrałam trzy płytki i będę się wreszcie zabierać za mozolną obróbkę dnia wczorajszego :) Quote
Rudzia-Bianca Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='eria']Onomato-Peja myślę ,że to dobra rzecz taki dysk zewnętrzny i napewno lepsza od płytek, ale ostatnio się trochę mocno wykosztowałam na aparat i szkiełka a teraz trza to odpracować . Ale faktycznie myślę o takim dysku , bo rozwiąże to wiele problemów ;) Teraz właśnie nagrałam trzy płytki i będę się wreszcie zabierać za mozolną obróbkę dnia wczorajszego :)[/QUOTE] O matko to se poczekamy trochę na te zdjęcia brudaski ;) Quote
Doginka Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Cuuuuudeńka te foty:loveu: No i czekam z utęsknieniem na umorusaną Foxię:lol:;-) Quote
eria Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Jeszcze trochę cierpliwości dziewczyny, to nie takie hop siup obrobić kilkaset zdjęć... edit. Quote
Saththa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='eria'] wystarczy na dziś :) Ale jak to wystarczy??? http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/DSC_0131.jpg to super z Foxia :) http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/DSC_0145.jpg Zdjęcie robił wyzwalacz? http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/DSC_0137-1.jpg ahhhh Quote
Recommended Posts