Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eh wstałam dziś o 6 i wylazłam na pole z aparatem, piękne słonko przyświecało, miałam apetyt na mokre motylki, ale nic z tego. W ogóle jeszcze nie ma w trawach motylków...Ja nie wiem, gdzie ci wszyscy ludzie na fotoprzyrodzie.pl takie cuda focą...
No i już teraz jest jak zawsze, pochmurno i za chwilę poleje....Napawa mnie to takim pesymizmem na cały dzień,że szkoda gadać :(

Posted

Pogoda teraz u nas akurat piękna, a ja byłam w Vectrze bo konczy mi się umowa na necik i tv i tak się wk*****łam ... Dla nowych klientów są piękne promocje, pakiet 69zł, a jak ktoś lata w Vectrze siedzi, to zdzierają minimum 100 i nie mają nic atrakcyjnieszego do zaoferowania. W związku z tym mam teraz umowę na czas nieokreślony, mogę se np w grudniu zrezygnować zupełnie z ich usług po czym przystąpić jako nowy klient i też będzie mnie obowiązywać jakaś fajna promocja. Noż po prostu można wyjść z siebie i stanąć obok.

edit.Właśnie zakropelkowałam Foxi na kleszcze i jak ostatnio, znowu ma schizy hihihi. Łazi tam i z powrotem po całym mieszkaniu ze spuszczonym łbem i ogonem :D Tak jakby myślała,że przez to chodzenie ucieknie od tych kropelek na skórze . Głupolek mały :) A wcześniej biegała za frisbee ( tym nowym nieruszonym, od Od-Nowy z bazarku ;) ) teraz oczywiście jest już przedziurawione w kilku miejscach bo Foxi jest jak wiadomo po mamusi pitbullu hihih

Posted

Jak jutro nie będzie lało to koło 13.30 podjadę na rowerku Ci tą książeczkę podrzucić .Tylko napisz mi na gg najlepiej czy będziesz w domu i daj telefon to dryndne jak bede u Ciebie :)

Foxi jest nadal totalnie nieswoja i obrażona za te kropelki:roll: Normalnie aż mam wyrzuty sumienia, ani się tulić nie chce,ani bawić piłeczką, chciałam ją teraz jakoś rozweselić to se poszła na swoje legowisko... Ona jest na co dzień tak pogodnym i radosnym psem,że naprawdę widać różnicę w zachowaniu dziś :roll:

Posted

Nie wiedziałem, że jest taka ogromna różnica w pokoleniu letnim i wiosennym:o Normalnie pomyślałbym, że to inny gatunek

eria napisał(a):
W związku z tym mam teraz umowę na czas nieokreślony, mogę se np w grudniu zrezygnować zupełnie z ich usług po czym przystąpić jako nowy klient i też będzie mnie obowiązywać jakaś fajna promocja.

Niekoniecznie. Raczej na pewno mają odpowiedni zapis w regulaminie promocji dla nowych klientów, inaczej to by za proste było;) Chociaż w jednej z umów w UPC był kiedyś mały błąd, który wykorzystałem:diabloti: W jednym dniu wyłączyli net i zaraz włączyli na nowych warunkach jako nowy klient:lol: Dlatego warto czytać umowy dokładnie;)

eria napisał(a):
Eh wstałam dziś o 6 i wylazłam na pole z aparatem, piękne słonko przyświecało, miałam apetyt na mokre motylki, ale nic z tego. W ogóle jeszcze nie ma w trawach motylków...Ja nie wiem, gdzie ci wszyscy ludzie na fotoprzyrodzie.pl takie cuda focą...

Ja nigdy nie znalazłem mokrego motyla na łące, więc wiem co czujesz;) ale inne mokre robale to i owszem.

Posted

Kojot, zapytałam pana w Vectrze czy tak mogę zrobić i potwierdził... Ale wiadomo,na słowo to wierzyć draniom nie wolno ;)

Ja w zeszłe lato nie miałam najmniejszego problemu ze znalezieniem mokrego motyla, modraszki mają takie jedno stałe miejsce noclegowe u nas na polach :). Sęk właśnie w tym,że jeszcze teraz nic nie ma. W ogóle nawet jak słonko świeci to nic nie lata. To pewnie przez stale fatalną pogodę tak mało owadów?

Foxi już chyba trochę się odobraziła hehe , musiała się przespać z tą myślą,że ma kropelki na grzbiecie hihih

Posted

Kurde byłam u Ciebie i szukałam po klatkach, ale tylko na pierwszym domofonie są nazwiska !! na następnych numerki no i zrezygnowałam niestety, a na polu też Cie nie widziałam,musiałyśmy się minąć...
Daria, daj Ty mi telefon na PW bo tak to się nie dogadamy. Jutro zapewne też pójdę na pole koło 13- 13.30.

Eh straszna operacja dziś była u nas... Trafiła sunia labka z olbrzymim brzuchem. Zwierzak radosny, żywiołowy wesoły... Wylało się dobrych kilka litrów płynu po otwarciu jamy brzusznej a potem okazało się,że cała jama zajęta jest przez olbrzymi naciekający na narządy nowotwór . Sytuacja zupełnie beznadziejna :( (*) sunia za TM . 8 latek miała dopiero

c.d. fotek z postu poniżej hihi