Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wróciłam przed chwilą po 14 godzinnej podroży, jestem dumna z Foksiatej , była niesamowicie dzielna, wytrzymała ze wszystkimi potrzebami zwinięta grzecznie w kłębuszek na podłodze.

Ale od początku. Droga z Katowic do Warszawy, 5 godzin w pociągu przepełnionym masakrycznie, ale nie był to szczyt możliwości PKP W końcu siedziałyśmy jak ludzie z psem w przedziale. Za to podróż z Warszawy na Hel... Zacznę od tego że ledwo wsiadłyśmy do pociągu,wszystkie wagony pełne po brzegi,aż po same wyjścia . Udało się wcisnąć w ostatniej dosłownie chwili . Nie było szans by w ten sposób jechać jak sardynki z psem więc...wpakowałyśmy się z Foxi i bagażami do pociągowej toalety i tam przesiedziałyśmy całe 10 godzin (wychodząc co jakiś czas jak ktoś za potrzebą się przecisnął). Teraz się śmiejemy że miałyśmy miejscówkę z własnym węzlem sanitarnym, ale wtedy to nam do śmiechu nie było...

Uf - dotarliśmy na mój cudowny ukochany Hel Foxi z radością wybiegła z pociągowej toalety na peron. Dotarliśmy do ośrodka - położonego w lesie. Trafił nam się kompletnie wyposażony domek .Personel łącznie z kierownikiem przesympatyczni, do plaży około 30 minut lasem. Oczywiście mówię o niestrzeżonej , bezkresnej i pustej plaży . Foksiasta przez 10 dni w siódmym niebie - naprawdę trudno mi wyobrazić sobie bardziej szczęśliwego psa niż ona jak wbiegała na plażę, pędziła do wody, wyskakiwała z niej, tarzała się w piachu po czym znów wbiegała do morza . Została ochrzczona najbardziej przyjacielskim psiakiem na Helu - z każdym się przyjaźnić . Pewna rodzina zaczepiła mnie na plaży mówiąc że obserwowali nas przez lornetkę - mieli obserwować statki, ale trafili na przeszczęśliwą rozbieganą Foxi i nie mogli się nadziwić jakie to fantastyczne psisko jest.

Zdjęć mam około 800 , jeszcze nie zgrałam ale są piękne!

Podróż powrotną - 14 godzin w pociągu przetrwałyśmy bez problemów. Pociąg wprawdzie pełny ale siedziałyśmy w przedziale. Foksiątko na wszelki wypadek miała pod sobą matę taką chłonną , dla starszych osób. Tak gdyby z siusiu nie wytrzymała. Wytrzymała z potrzebami do samych Katowic, wyszła z dworca i dopiero po znalezieniu kawałka trawki załatwiła się. Jestem z niej bardzo dumna. Nie każdy pies byłby tak spokojny i grzeczny przez 14 godzin podróży.

I Kreoś ze mną był- tak w serduchu. Też byłby tam szczęśliwy! Piach ,woda ,patyki i my :)

Dodam jeszcze że chodziłyśmy na obiady do lokali z Foxi - ani razu z żadnej restauracji nie zostałyśmy wyproszone a kelnerki przynosiły pieskowi miskę z wodą!

Posted

Witam :cool1:
a jaką pogode mieliscie?
Foxi ma dobre maniery niczym arystokratka:p

to jak sie tu oporzadzisz to zrobisz mi banerek nowy? bo widzi sama co mi sie porobilo..:roll:

Posted

Pegaza - caleńkie 10 dni przepięknej, bezdeszczowej,upalnej pogody :cool3: ani jednego dnia deszczowego ani pochmurnego. Dwa razy padało w nocy ale nigdy za dnia :loveu: pogoda idealna!

Posted

No to mialas mimo przebojowej pkp superaśne wakacjeee :loveu::loveu:
teraz czekam na niesamowite zapewne fotaski :loveu::loveu:

i tak na marginesie Fruzol do czesania jest hihihih:diabloti::diabloti:...wiec dobrze ze juz wrocilas :eviltong:

Posted

Brawo dla Foxiastej za grzeczne siedzenie w pociągu przez 14 godzin!
Moja Amy po 10 minutach jazdy zaczyna się nudzić... wierci się, jęczy itp. 14 godzin to by chyba nie zniosła :evil_lol: wyszłaby z siebie i stanęła obok :evil_lol:

Posted

AngelsDream napisał(a):
Z wilczakiem już bym pewnie nie weszła wszędzie, ale taki los.

Zdjęcia cudne. :)

zuzolandia napisał(a):
To podobnie jak ja...nie wiem czy wszedzie by nas wpuscili z Zuzolem :evil_lol:

ciekawe co ja mam napisać :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Widziałam w knajpach w centrum Helu ludzi z nowofundlandami i czarnymi terrierami rosyjskimi, ONów też nie brakowało - Angels , Zuzola bez obaw - wejdziecie:p