panienkabubu Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 eria napisał(a):Około 10 do 20cm zazwyczaj ;) tak na oko no nigdy nie mierzylam odległości mając motyla przed sobą :D Kurczę. Jak Ty to robisz, że nie uciekają. Właśnie chodziło mi tak na oko, bo wiadomo, że nie o dokładną odległość mi chodzi ;) Quote
Kinia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Świetna ta ważka! Mi też zawsze uciekają, nawet jak ostrożnie podchodzę...:roll: Quote
Od-Nowa Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 jak eria idzie na łąkę o 6 rano to wiadomo,że wszystkie motyle i ważki jeszcze śpią! nie zauważyłyście na zdjęciach chrapania :diabloti: bo przecież nigdy nie było tu motyla w ruchu!!!!!!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Kinia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Od-Nowa napisał(a):jak eria idzie na łąkę o 6 rano to wiadomo,że wszystkie motyle i ważki jeszcze śpią! nie zauważyłyście na zdjęciach chrapania :diabloti: bo przecież nigdy nie było tu motyla w ruchu!!!!!!!! :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Faktycznie:evil_lol: Motylki i ważki robią zzzzzzzzz i nie uciekają:lol: Quote
eria Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 ostatnio jestem leń.......Wstaję o 6.50 , idę na pole w półśnie na 10 minut, Foksiu robi co trzeba i wracam ;) a to dlatego że ona nie wymaga wybiegania przed zostaniem samemu w domu co miało miejsce z misiem. Ostatnie zdjęcia w tym ważka powyżej są z wczoraj z godziny ok 16-17 :cool3: i wierzcie mi - ważkom zdarza się przede mną uciekać :diabloti: Od-Nowa specjalnie dla Ciebie wieczorem wstawię 2 foty ważki w locie! żeby nie było ! a żeby nie ufocić rusałki osetnika to wręcz trza mieć pecha, bo ich więcej niż ostu jest, potknąć się można o motyla dosłownie. Quote
Kinia Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 U mnie w ogóle ważek nie ma:lol: Motylki są ale uciekają jak tylko mnie zobaczą Quote
Marta_Ares Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 sliczny ten malamuto- onek:loveu: :loveu: Foxi pięknie sie prezentuje w nowej obrozy:loveu: to jest rogz czy muscat?? jesli rogz, to ze zlotu przywiezlismy taka samą tylko z łańcuszkiem:lol: Quote
eria Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Marta_Ares napisał(a):sliczny ten malamuto- onek:loveu: :loveu: Foxi pięknie sie prezentuje w nowej obrozy:loveu: to jest rogz czy muscat?? jesli rogz, to ze zlotu przywiezlismy taka samą tylko z łańcuszkiem:lol: to rogz :lol: Quote
Doginka Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 Ta wielka ważka na ciemnym tle jest taka sama jaką ja kiedyś upolowałam swoim obiektywkiem;):loveu: Wiesz może co to za gatunek?:razz: Quote
Od-Nowa Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 no to czekam na dowody :diabloti: wczoraj jakiś motyl nie uciekł przede mną więc mam fotkę. potem mi powiesz co to za jegomość :cool3: na pewno łatwe będzie bo ich dużo było w tamtej okolicy Quote
eria Posted July 28, 2009 Author Posted July 28, 2009 Doginka ważek nie rozróżniam :shake: różnią się takimi detalami ze póki co nie wychwytuję ich Tania : wiem że jakość kiepska :oops: ale nie zmienia to faktu że ważka w locie jest :cool3: Quote
ewka i haker Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 wow jaka fajna ;O dziękuje za miły komentarz:) Quote
Unbelievable Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 eria napisał(a): a żeby nie ufocić rusałki osetnika to wręcz trza mieć pecha, bo ich więcej niż ostu jest, potknąć się można o motyla dosłownie. u mnie jest więcej rusałek pawik :razz: ale u mnie na łąkach można i żaby spotkać, chociaż do najbliższej wody jest ze dwa kilometry po prostej :cool1: Quote
mineralna_ Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 hej, dawno mnie tu nie było ;) Świetne robaczki :cool3: Quote
Od-Nowa Posted July 28, 2009 Posted July 28, 2009 wow, to drugie zdjęcie obłędne!! ważkę w locie trzasnąć - szacuneczek dla obiektywu, że mu się chciało tak szybko mrugnąć :diabloti: już nic o sennych owadach nie powiem :lol: Quote
eria Posted July 29, 2009 Author Posted July 29, 2009 Rudzia-Bianca napisał(a):Cześć Aniu :lol: cześć Gosiu :lol::multi: Od-Nowa napisał(a):wow, to drugie zdjęcie obłędne!! ważkę w locie trzasnąć - szacuneczek dla obiektywu, że mu się chciało tak szybko mrugnąć :diabloti: już nic o sennych owadach nie powiem :lol: nooo akurat autofokus mojej sigmy pozostawia wiele do życzenia .chodzi jak traktor i jest bardzo omylny :shake::evil_lol: mineralna_ napisał(a):hej, dawno mnie tu nie było ;) Świetne robaczki :cool3: a faktycznie dawno ;) ale ja u Ciebie też już dłuższy czas :oops: Unbelievable napisał(a):u mnie jest więcej rusałek pawik :razz: ale u mnie na łąkach można i żaby spotkać, chociaż do najbliższej wody jest ze dwa kilometry po prostej :cool1: pawików też sporo jest ale o osetniki to sie człowiek potyka:evil_lol: a z kolei jak byliśmy na weekendzie w Pławniowicach , tam roiło się od rusałek kratkowców. Ciekawe od czego to zależy , że one tak miejscowo się gromadzą bo u nas akurat kratkowca to w życiu nie widziałam ewka i haker napisał(a):wow jaka fajna ;O dziękuje za miły komentarz:) nie ma za co ;) zaraz będą fotki Foksiątka:razz: Quote
Paulina. Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 nooo Foxiasta nareszcie :loveu: poprawia humor ten jej roześmiany pysio :lol: Quote
ewka i haker Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 eria napisał(a): http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P7263662.jpg http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P7263674.jpg http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P7263684.jpg http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P7263690.jpg http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P7263691.jpg piekna foxi oby więcej bylo:) niestety moj komp ma tak wolny net,spadl mu transfer ze dopolowy widze zdjecia ja btym jeszcze poprosiła takie wdynamiczne Quote
ewka i haker Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 przepraszam za bledy i nie wiem czemu zdjęcia się zacytwaly?! głupi komp a juz tego nie edytuje;/ Quote
Tekla64 Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 Eria ile razy u ciebie jestem to juz mi nawet wstyd cie chwalic by na jakies podchody nie wygladalo:diabloti: wiedz prosze ze mi sprawia wieczna radoche przegladanie twojej galerii Quote
Marta_Ares Posted July 29, 2009 Posted July 29, 2009 ale usmiechniety pycholek:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts