Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to dzisiaj,na złość Dogince :evil_lol: będą psy o poranku :loveu:

Kurcze jego przedwczoraj faktycznie musiało coś boleć :roll: Dostalismy tabletke od pobliskiej wetki Rimadyl -niesterydowy środek przeciwzapalny. Dałam mu ją wczoraj przed spacerem popołudniowym. Całe popołudnie i wieczór był bardzo spokojny, drzemał sobie,przyszedł się miziać parę razy bo miałam gościa. Nie chodził w te i wew te i nie pił tyle co wtedy... Już załatwiłam urlop na jutro, tylko musze zadzwonić do weta czy popołudniu czy rano przyjmuje nasz lekarz.

Posted

Czyli jednak coś jest na rzeczy z biedakiem Kreosiem :roll: Ale będzie dobrze tylko trzeba jednak wziąć poprawkę na jego już bardziej dojrzały wiek. eria z leków NPZ polecam Scanodyl - jest znacznie tańszy od Rimadylu a działanie to samo.

Foty absolutna rewelacja :mdleje: Też dzisiaj miałam takie widoki na spacerze ale aparatu nie miałam. Zresztą nawet jakby to i tak mi takie nie wyjdą. Ale może jutro wezmę ze sobą pudło i popróbuję :razz: Tylko że ja po tej 6 rano mało widzę na oczęta to nie wiem czy jestem w stanie ostrość złapać na czymkolwiek hihi

Posted

Trzymam kciuki za Kreona żeby już szybko było wiadomo co mu jest . Niestety obawiam się że on tak z bólu się zachowuje - tak samo zachowywał się Wauzi jak guz powodował ból :(

Oby to tylko jakieś parszywe zapalenie :thumbs:

Posted

Ojejku, czytam o Kreonku pyskaczu i już mocno kciuki zaciskam, żeby nie było to nic poważnego!
Niestety, psy nie młodnieją, a starzeją się.. i niestety ciężko się pogodzić z takim stanem rzeczy :shake:

Posted

dzień dobry kochani :loveu: dziękuję ze wszelki kciuki za misiaka. Teraz idziemy się przejść na krótki spacer a potem jadę do skarbówki :cool1: cosik załatwić a wet przyjmuje od 11 do 20,tylko kurde ma dziś ponoc dużo zabiegów i już widze te kolejki zdenerwowanych ludzi w poczekalni....no ale cóż. Po to wziełam urlop dziś by móc tam siedziec i misiaka przebadać....

Posted

Czyli to tylko dorosłość (bo nie starość przecież:diabloti:):multi::multi::multi:
Trzymaj się KreŁosiu jak najdłużej:loveu::multi:

Edit: Post napisałam 15:20, zaraz po Tobie Eria, ale znowu posty skaczą:angryy:

Posted

No i wróciliśmy. Kreoś, jak zawsze, siła spokoju i zrównoważenie stuprocentowe. W autobusie położył się i spał i w jedną i w drugą stronę (40 min w jedną się jedzie), ludze generalnie z uśmiechem do niego podchodzili i nawet niektórzy wdawali sie w psie rozmowy ze mną :lol: Tylko dwie stare *** miały jakiś problem i se coś buczały pod nosem - autobus dłuuugi -wcale nie musiały kolo śpiącego psa przechodzić;). U weta mieliśmy duże szczęście bo nie było w ogóle kolejki, tylko jeden pies - ON przed nami. Jak weszlismy do poczekalni, ON sie na nas wydarł -wiadomo owczarek :cool1:, Kreoś mu odpowiedział - wiadomo -sznaucer :diabloti: i wyszłam z nim na zewnątrz coby pyskówek uniknąć :evil_lol: .Przyjęła nas jakaś nowa pani doktor, zrobiła szczegółowy wywiad, bardzo miła i widać że właściwa osoba na właściwym miejscu. No i krewkę pobrała , za drugą próbą bo był problem ze znalezieniem żyły . Wyniki na poczekani. Cała biochemia super w normie:multi: Morfologia tak samo OK. Nie byłabym sobą jakbym nie kazała spojrzeć na wyniki temu doktorowi do ktorego tam właściwie jechałam - ale potwierdził, wszystko w normie. Przy omacywaniu tylnych nóg, jak wetka mocniej'wyciągnęła' kości , misio zaskowyczał w pewnym momencie - nóżki bolą :-( Ale nie było zaleceń do robienia jakichś dalszych badań póki co. Mam po prostu podawać mu glukozaminę z chondroityną. Będzie ludzki preparat dostawał -uzgodniłam z wetem że to bez znaczenia a ludzki wyjdzie taniej.

Posted

Ania fotki jak zwykle bajer:loveu:

a co poradzil wet na te jeczenie i chodzenie>?:cool1:
Ania Ty i tak jestes cierpliwa :p
ja czesto tak miewam z Somą hihi w kazdym razie ona jest ostatnim psem duzym w mieszkaniu:cool1:

Posted

no w sumie wpominałam o tym jego dziwnym zachowaniu w środe,ale to przed badaniem, uznałam że jeśli miałoby coś być z narządami nie tak, wyszłyby jakieś nieprawidłowości we krwi. Cóż będziem się obserwować i glukozamina wspomagać nóżki.

edit.moze sie uda....

Posted

Wiecie co...Człowiek może wyjść z siebie i stanąć obok jak ma takich sąsiadów.... Wyszłam z futrami na siq , 21.30 a małpa wychodzi do okna i zaczyna sie awanturować że ja mam te kupy po moim psie sprzątać spod domu , bo "achim widzioł 4 dni temu jak tyn czorny sroł pod domem" :shake: Sąsiadowi drogiemu coś się przywidziało bo mój pies Kreoś od lat 3 nie zrobił na podwórku przed domem ani jednej kupy. On do tego musi być bez smyczy i przynajmniej 15 minut pochodzic po polu :roll: I nie przemówisz takim - powiedziałam tylko żeby robili następnym razem od razu zdjęcie albo nakręcili film, będą mieć dowód jaki pies robi pod domem -a ja doskonale wiem jaki - też czarny , pies starszej kobiety która już nie wychodzi z domu a wyprowadza jej go sprzątaczka (!!!) i ona nie chodzi z psem nigdzie dalej jak właśnie na kawałek trawki pod domem i po chodniku (robi okrążenie dookoła jednego domu). A mnie widzą codziennie kochani sądziedzi po dwa razy jak z psami na smyczy zapylam na pole.... To jest skandal , ręce opadają i wszystko inne też.

Posted

Ania sie posmialam z Achima:evil_lol: choc Tobie do smiechu nie jest..
ja znow ostatnio na polu sie w pyskowke dalam z takim mlodym co se latal a mnie straszyl policja bo mu Soma przeszkadzala:cool1: (byla trzymana za kolczatke w tym momencie jak obok przeebiegal) pies ktory ledwo lazi widzi i wogole..jakby mu Livke puscila to ma kostki pogryzione ale nie Soma rany Ci ludzie nigdy nie przestana tych psow atakowac..:mad:i biednych wlascicieli:roll: