Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='natija']aha faktycznie pisala na fb,ze Dumka se lape rozwalila i tym raem nie obylo sie bez szycia:([/QUOTE]

ano... ciekawe ile bedze ze szwami chodziła ehhhh

Posted

Ano miała być dziś wycieczka po południu do katowickiego rezerwatu Murcki , po pięknym lesie miałam pochodzić i owadów poszukać, ale wyszło jak wyszło. Dumbolot do teraz jest totalnie nieswój , odsypia cały czas, po ostatnim głupim jasiu kiedy miała dziurę w skórze szytą jakoś szybciej się pozbierała. Duma jest ubezpieczona, mam okazję sprawdzić czy to faktycznie tak pięknie działa jak piszą w ulotkach ;)

Posted

[quote name='malawaszka']ooo to napisz jak już będziesz wiedziała jak to jest z tym ubezpieczeniem[/QUOTE]
jasne ,że dam znać - chcą fakturę, chcą wydruk wizyty z opisem i lekami i w ciągu 30 dni ma być sprawa rozpatrzona i koszt zwrócony - pożyjemy,zobaczymy

Posted

Dumka poszyta i na antybiotyku, a ja na antybiotyku od jutra - tak mnie dziś skutecznie pogryzł i podrapał kot w pracy. Wspominałam już kiedyś ,że kocham te cudowne, miłe, przewidywalne stworzenia ? :roll: Musielibyście widzieć tą furię , dla tej kotki to była walka na śmierć i życie. Pogryzła dwie osoby (koleżanka ma łydkę podziurawioną), a dwie kolejne-mało brakowało. Mam całe lewe udo i prawą rękę w dziurach po kłach i szramach, jedno miejsce mocno spuchnięte i na bank jutro będzie ropa.

Ciąg dalszy fotek

Posted

[quote name='eria']Dumka poszyta i na antybiotyku, a ja na antybiotyku od jutra - tak mnie dziś skutecznie pogryzł i podrapał kot w pracy. Wspominałam już kiedyś ,że kocham te cudowne, miłe, przewidywalne stworzenia ? :roll: Musielibyście widzieć tą furię , dla tej kotki to była walka na śmierć i życie. Pogryzła dwie osoby (koleżanka ma łydkę podziurawioną), a dwie kolejne-mało brakowało. Mam całe lewe udo i prawą rękę w dziurach po kłach i szramach, jedno miejsce mocno spuchnięte i na bank jutro będzie ropa.
[/QUOTE]

Serdecznie współczuję.Koty gryzą bardzo dotkliwie.
W mojej lecznicy zakładają kotom taki malutki kaganiec i kot nie ugryzie.

Foty cudne.Ja nie wiem jak Ty je robisz.Musisz mieć dużo cierpliwości w tropieniu ptaszków.
Uchwycić ptaka w locie to prawdziwa sztuka.

Posted

To była trochę inna sytuacja,nie obsługa w gabinecie, zachowanie kotki dla wszystkich było szokiem, bo do tej pory była zrównoważona a mieszka u nas już jakiś czas i zna osoby zajmujące się nią.

Posted

[quote name='eria']Tak, to jest bokeh, obwarzankowy bokeh :)
...obiektyw 'robi' bokeh ;)...[/QUOTE]
Czy jest na uzyskanie tego efektu jakaś technika, czy potrzebny specjalny obiektyw?:hmmmm:
A foty bajka:loveu: Jak zawsze z resztą:razz:

Posted

Mało oryginalna będę bo napiszę że zdjęcia piękne.
Ooooj ale akcji z kotem to współczuję :shake: No i szycia Dumbolota, kurcze ona jak młoda Bunia co chwilę ma jakieś sznyty na sobie.