Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękować, faktycznie i sobotnia i niedzielna sesja wyszła super ;) teraz już pogoda się popsuła, jest mokro,zimno i niefajnie.
Chyba w związku z tym Duma była dziś bardzo nieznośna na popołudniowym spacerze, a w domu mama zaraportowała nadgryzioną tapicerkę krzesła kuchennego :mad:. To już drugi raz kiedy Duma była wyjątkowo niedobra w czasie drastycznego pogorszenia pogody ...
No i co pańcia zrobiła z tym fantem ? otóż zamówiła kochanemu pieseczkowi :diabloti: zapas płucek,penisów i tchawic wołowych... Zrujnuje mnie małpa ;).

fotki z niedzielnej wycieczki do Rud Raciborskich

Posted

Saththa napisał(a):
Nie bardzo ogarniam powiązanie pomiędzy złą Małp a a zakupem penisów :lol:

po pierwsze- powinna raczej dostać w łeb niż dostać prezenty hihih
po drugie - takiego penisa czy tchawicę się ponoć długo żuje :evil_lol: więc może oszczędzi sprzęty domowe jednak, a za płucko da się zabić więc okazuje się już niezbędne w moim domu do prawidłowego funkcjonowania

Posted

Aaaaaa to się bardziej rozchodzi o "nagrodzenie" zapobiegawcze?:lol:

Tchawicę nie wiem jak długo bo Tazzio nigdy nie miał ale Penisa czasem zuje długo czasem 5 minut... Wszak mnie osobiscie cofa na zapach takiego rozmemłaanego :mdleje:

Posted

[quote name='eria']A tak po prawdzie to jeśli będę mieć w przyszłości kolejnego sznaucera - to chyba będę sprowadzać bezpośrednio z Rosji , kopiowanego w całości , od Gently Born. Bo tu nie ma w ogóle porównania jeśli chodzi o elegancję, wyrazistość psa. Nie mam nic przeciw kłapciuchom , ale jednak kopiowany sznaucer to jest kwintesencja dostojeństwa. ;)
Widzę, ze nie jestem osamotniona w zamiłowaniu do kopiowanych:lol:
[quote name='Vectra']miód na me serce co piszesz :loveu:

Jeszcze Ci coś podpowiem ;) niektórzy sędziowie , nie lubią jak się psa na ringu karmi smakołykami. Nie powiedzą w oczy , ale nie postawią na 1 lokacie ... żeby był najpiękniejszy.
Nie wiem jak w Twojej rasie , ale w mojej to już wiem którzy tak sędziowie mają.
Na moje serducho też miodek polała:lol:;-)

Vectra zdradź mi sędziów, którzy nie lubią karmienia smaczkami

Aniu uzyskałyście z Dumiszonem ocenę WO:klacz: To się liczy:lol: Dumka pięknie się pokazała, macie pierwsze koty za płoty. Liczy się zabawa;-)

Posted

Dobrze wiedzieć Vectra ;) . Planuję kolejną wystawę z Dumką w styczniu- Będzin . Chyba żeby była ta sama sędzina co w Zabrzu, to odpuszczę . A potem całkiem sporo wystaw przez cały rok. Jak mnie małpa nerwowo nie wykończy hihi

Przytaszczyłam kolejną porcyjkę fotek z zeszłego cudnego weekendu ;)

Posted (edited)

Dumka dziś po raz pierwszy zobaczyła śnieg. Wyszła z klatki schodowej, stanęła jak wryta i nie wiedziała o co chodzi hihihi. Wyszła na dwór i nie chciała w tym białym łapek postawić :evil_lol:, szła chodniczkiem pod murem. Doszłyśmy do takiego małego skwerka, puściłam ją ze smyczy i miała napad głupawki i wielką radochę :loveu:. Potem pojechałyśmy na szkolenie . Podjeżdżam na parking, a tu pusto , ani żywej duszy . No i co się okazało ? Zapomniałam o zmianie czasu :diabloti: pierwszy raz w życiu. No i miałyśmy godzinę czekania. No to Duma polatała se i poszalała na polu w śniegu, potem nas trenerka zaprosiła żeby się ogrzać do swojego baraku no i jakoś doczekałyśmy. Dumka niewiele chciała dziś robić z racji wynudzenia przed szkoleniem i śniegu na boisku, ale w sumie nawet nie było najgorzej. A po powrocie do domu odbyło się pierwsze roztapianie ogromnych śniegowych kul na kudłatych łapeczkach :p

pierwszy śnieg Dumki
http://www.youtube.com/watch?v=sHH7ZEFA-3Y&feature=youtu.be

Edited by eria