Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurde. Tak się starałam przy tym jak dodawałas zdjecia odnieść do wiekszej iloścvi niz 1 (sł. jedno) zdjęcie abys nie krzyczała później;) ze możesz wstawić ejdno bo jedno sie tylk okomentuje:lol:

Ale wymiekam :) Musiałabym wszytskie zacytowac!

CUDA!!!!! wszytskie!!

Posted

Pobudka o 5.00 , o 5.30 byłyśmy już na miejscu ;) Ale muszę też przyznać,że to dzięki Gosi - ja mam za mało samozaparcia jak budzik budzi gdy jest jeszcze zupełnie ciemno.... I to ona mnie zwlekała prawie że siłą ;)

Posted

Dumiszon zaliczył dziś pierwszą poważną godzinę szkolenia. Była bardzo dzielna i wstydu mi nie narobiła. Za to ja się zakręciłam przy robieniu zwrotu w tył na forum grupy hihihi. Bo to skomplikowane takie :evil_lol:. A no i na hasło w prawo zwrot, Ania poszła w lewo .

Potem odwiedziła nas olbrzymka Neli, megazarośnięta po 3 miesiącach. Miałam masakryczną robotę, bo za tydzień idzie na wystawę mając dwie suki w konkurencji. Neli ma rok, strasznie zmężniała od ostatniego naszego spotkania, jest ogromna, na górnej granicy wzrostu suki . Za to charakter cudny, po trymowaniu bawiły się z Dumiszonem w najlepsze, była przy tym bardzo delikatna. Mam jakieś fatalne fotki, bo mój obiektyw nie ogarnia ciasnoty mieszkania hihih. Wieczorem wrzucę bo jeszcze przeprawa z westem (fuj).

Posted

nie przepadam za westami ;) a zwłaszcza nie chciało mi się go robić po dwóch sznaucerach wcześniej ;)

Neli

taki duży ,taki mały hihi

Posted

Foxi jakby nie patrzeć jest psią celebrytką:cool3:

A dlaczemu Duma ma więcej kłaka na łapach od tej dorosłej suczki?To od linii hodowlanej zależy czy cecha osobnicza?

Posted

I jedno i drugie. Neli małą ilość kudła ma zdecydowanie po matce, bo ojciec ma sporo. Duma oboje rodziców ma mocno kudłatych,a i dziadków też . Poza tym Dyas i Z Tartaku to dwa zupełnie różne typy sznaucera ;)

Posted

Aha to już kumam :cool3: Zdecydowanie bardziej wole z większą ilością kłaka.Chociaż zwykle podobają mi się psy o wyglądzie bardziej "użytkowym-pierwotnym" w sensie takie nie wiem jak to nazwać inaczej.

Posted

Tartaki są przede wszystkim bardziej szorstkie . Mam spory problem z trymowaniem puszku Dumy. U Neli w tym wieku włos już był szorstki i fantastycznie się go skubało. Cóż albo dużo włosa albo bardzo szorstki . A ja zawsze chciałam sznaucera,który ma dużo, nawet za cenę miękkości .

Posted

czesc

jejku co wejde to zdjecia coraz piękniejsze :loveu: naprawde jest co oglądać i czym sie zachwycac :D a w dodatku te piekne psy , szczeniorek :loveu: i Foxi super :)

Widze ze wyprawa sie Wam udala niezle :) takie czyste górskie powietrze :)

Jaki Ty masz aparacik i obiektywik Erio? Jesli mozna spytac?

Posted

Oooo to widzę że moja Galina mocno Tartakowa w typie :diabloti:

Piękny wyjazd miałyście :loveu:
A jakieś fotki zalewu Solińskiego, który tkwi głęboko w moim sercu masz? :loveu:

Posted

Justa- pewnie,że mam !!! :) Byłyśmy na wycieczce nad Soliną, gdzie pływałyśmy na rowerku wodnym z sierściuchami ;), fotki niebawem bo już są zmniejszone.

Betty- niezmiennie, Nikon D90 i Sigma 105mm f2.8 + Nikkor 50mm f1.8.

Posted

Aniu ale boooooooooosssssssskie foty:loveu: Ta oroszona ważka i liszka cudo:loveu:

U mnie w galerii zachody:roflt:

Aniu, czym skracasz włos jak jest zbyt długi?:hmmmm: Chodzi mi o to czy nożyki, czy maszynka?:hmmmm:

Posted

Doginka napisał(a):

Aniu, czym skracasz włos jak jest zbyt długi?:hmmmm: Chodzi mi o to czy nożyki, czy maszynka?:hmmmm:

nie rozumiem pytania, to zależy od miejsca ;)

Sandra- przyzwyczaiłam się :) , na fotoprzyroda.pl większość użytkowników ma sprzęt w sygnaturze, pewnie,żeby uniknąć tego typu pytań, ale to forum stricte fotograficzne ;)

Posted

Pięknie Neli ma zrobiona głowę:)
Wspaniała suka;) i chociaż sama też wolę te bardziej owłosione to trymowanie ich to męka w porównaniu z tymi szorściakami...
No i ten kolor... ehhh
Foxi to faktycznie psia celebrytka:) co rusz ją widzę w gazetkach;)

Posted

eria napisał(a):

Sandra- przyzwyczaiłam się :) , na fotoprzyroda.pl większość użytkowników ma sprzęt w sygnaturze, pewnie,żeby uniknąć tego typu pytań, ale to forum stricte fotograficzne ;)

Noo tak do wszystkiego można... ponoc:lol: