eria Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Dokładnie tak, przez niedzielną burzę spalił mi się modem. Dziś się wkurzyłam i pojechałam osobiście do biura obsługi , dostałam nowy modem i odzyskałam net . Mogę przez chwilę pisać, bo psy popadały po spacerze. Z trzydniowym opóźnieniem mam przyjemność przedstawić Wam nowego członka mojej rodziny : Duma (April Dyas Poland FCI) Czarny diabeł urodził się 29 kwietnia 2012 (stąd April) wraz z jedną siostrą i jednym bratem po rodzicach :loveu:: http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/rodowd.jpg Na majówce byłam w odwiedzinach w hodowli i zobaczyłam całą trójkę wraz z obojgiem rodziców :loveu: w wieku 5 dni : A tu Duma w sobotę 07.07.2012 u Tekli64 Quote
eria Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Mała jest hiperaktywna , ma turbodoładowanie, jest megaodważna, ciekawska, przebojowa, uparta jak 10 osłów razem wziętych, szalenie inteligentna, uczy się błyskawicznie, ale wyegzekwować cokolwiek..........:diabloti: Quote
Korenia Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0282.jpg Cudna!! Gratulacje! Coś czuję, że to będzie najładniejszy olbrzymek na dogo! :loveu: Quote
Alicja Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 słodka jest :loveu: http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0291.jpg Gratulacje :cool2: Quote
eria Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 (edited) Gryzie wszystko łącznie z nogami i rękami, szczeka, skacze i kradnie :diabloti:, rozlewa też wodę z miski waląc w nią łapami. I nieco odbiega od tego co sobie wymyśliłam - suczkę spokojną i bezproblemową. Ale ,że taka jest tylko Foxi, to teraz mam diabła wcielonego ;). Podróż długą prawie 7 godzinną z 3 tylko postojami zniosła wręcz fenomenalnie. Spała w pozycji psa totalnie rozluźnionego i zrelaksowanego całą drogę : A na postojach (parkingi przy stacjach benzynowych, Mc Donald's -miejsca ruchliwe) wychodziła z samochodu jak do siebiez ogonem (po tatusiu:loveu:) w górze i z nastawieniem podboju świata :lol:. Edited July 11, 2012 by eria Quote
eria Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 Dodam jeszcze ,że już na pierwszym spacerze po naszych polach pokazała , co lubi robić w wolnym czasie - położyła się w błotnistej kałuży, walnęła się w zdechłej ryjówce po czym popędziła porwać jakiś śmierdzący worek :diabloti:. Ale chyba ją już trochę lubię... Więcej zdjęć za jakiś czas, bo jeszcze nie zgrane. Quote
Alicja Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 [quote name='eria']Dodam jeszcze ,że już na pierwszym spacerze po naszych polach pokazała , co lubi robić w wolnym czasie - położyła się w błotnistej kałuży, walnęła się w zdechłej ryjówce po czym popędziła porwać jakiś śmierdzący worek :diabloti:. Ale chyba ją już trochę lubię... Więcej zdjęć za jakiś czas, bo jeszcze nie zgrane.[/QUOTE] prawdziwa dziewczynka z charkterkiem :grins: Quote
malawaszka Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 hahaha ale Ci się trafił "cukiereczek" :loveu: piękna jest, cudna!!! teraz tylko wychować na porządnego sznupa i będzie cacy - trzymam kciuki!!! Quote
dorka1403 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 witamy po raz pierwszy..dziewczynka jest boska....no i jedna i druga :D Quote
zaba14 Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Aniu gratuluje sznupa! mała jest śliczna!! a jak z Foxi miały okazję się już poznać ? :) Quote
Margi Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0284-1.jpg ależ rozkoszniaczek. Cudna,piękna dziewczynka :loveu: Quote
Pegaza Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 No narescie dziolcha jestes bom juz ciekawa byla tego diabla czarnego heh no i jest faktycznie czarna mocno..piekna :loveu: http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0282.jpg w tym dziubie sie zakochalam az sie sama sobie dziwie gdyz jak wiesz ja w innych rasach gustuje;) no do wycalowania :loveu: musze Was dopasc na polach hehe http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0284-1.jpg Quote
strasznika Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Piękna!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję, wreszcie się doczekałaś, marzenie się spełniło :) Wyobrażam sobie tego uparciucha małego! :mad: Frodo też był osłem, ale ADHD nie miał ;) Quote
Saththa Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0284-1.jpg Uuuuua alez cudniasty potworek :) Zamieszczone przez eria Dodam jeszcze ,że już na pierwszym spacerze po naszych polach pokazała , co lubi robić w wolnym czasie - położyła się w błotnistej kałuży, walnęła się w zdechłej ryjówce po czym popędziła porwać jakiś śmierdzący worek :diabloti:. Ale chyba ją już trochę lubię... Poczatek jak i koniec cytowanej przeze mnie wypowiedzi dobzre rokuje na przyszłość :evil_lol: I chyba sie obrazę... W Szczecinie się było? I nic mi nie powiedziało?:( Podjechałabym chociaz "cześć" powiedziec :( Quote
Culineo Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! kolejny dyasek :loveu: mega rodzice ! śliczne malenstwo ! zakochałam się ponad zycie w tym pysiu :) szatany to są niesamowite, a co do gryzienia-dlaczego Shark jest Shark? :evil_lol: Quote
ariss Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Pojawiłam się w idealnym momencie:) Mała jest cudowna:loveu: czekam na więcej zdjęć,teraz musze częściej pojawiac się na dogo!;) Quote
anetta Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 :mdleje: jaki słodziak :loveu: gratki. A jak Foxi? Quote
#Etna# Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Serdeczne gratulacje! Czarna olbrzymka:loveu: zakochałam sie po uszy:) moja Etna jest też dokładnie z 29 kwietnia:lol: Będą razem obchodzić urodzinki;) pozdrowionka Quote
Talucha Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Gratuluję nowego cudownego domownika :D :loveu: Quote
Tekla64 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 no w koncu jest juz oficjalnie a zatem witamy nowa modelke na dogo i ino coby nam zdjecia wstawiac tu !!!!! duzo!!!!! i opowiadac opowiadac..... mala nie jest az taka jak ja Ania maluje , rzeczywiscie nie zna starachu, jest ciekawska ale to taki fajowy szczylek ze hej , ino coby jej te cechy zostaly z reszta se powoli poradzi przy wspolpracy z Ania i Foxi Quote
Fides79 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 no super, czekałam na wieści z niecierpliwością, a jak Foksiasta zareagowała na Dumkę? Gryzie wszystko łącznie z nogami i rękami, szczeka, skacze i kradnie :diabloti: to prawda, a ząbki ma mega ostre, sama sie przekonałam :roll: http://i602.photobucket.com/albums/tt106/eria1/hel/DSC_0410.jpg pozycja fantastyczna:p Quote
Tekla64 Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 moje wnucze po spotkaniu z Duma stwierdzilo jednak ze babcine duze czarne sa lepsze i on nie chce szczeniaka hihihi Bo Duma wynalazla se przeciwnika na swoja miare ino ze tyn dwunozny przeciwnik choc jako tako obeznany z psami nigdy nie mial do cyznienia z szczylkami i nie wiedzial jak ataki Dumy czy tez zaproszenia do zabawy potraktowac w zwiazku z czym mial pare szram po zabeczkach Quote
Justa Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Szok :mdleje: No to masz Aniu swojego wyczekanego olbrzymka :loveu: Wielkie gratulacje i strasznie się cieszę !!! Quote
weszka Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Nareszcie ją pokazałaś :cool3: Cóż można powiedzieć poza tym że jest cudna :loveu: No ale chyba nie sądziłaś, że będzie taka jak sobie wymyśliłaś :eviltong: Szczeniak olbrzyma to jest "masakra" :diabloti: Całe szczęście że sa takie słodziaki bo inaczej człowiek by czasem mógł im tą słodką łepetynkę ukręcić hihi Bardzo się cieszę, że już jesteście razem i bardzo kibicuję waszej przyszłości no i mam nadzieję, że wkrótce ją gdzieś poznam :) Quote
Doginka Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Wow, jakbym dostała w łepetynę:crazyeye::lol: Nic się nie wydałaś, aż tu nagle foty malucha:crazyeye: Cuuuuuuuuuuuuuddddddddddddddddoooooooooooooooooooo<3:iloveyou: Będziesz ją wystawiać?:hmmmm: Jak tak, to masz jak w banku foty z mojego szkiełka:lol: Quote
Recommended Posts